About Me

Thursday, July 20, 2006

Racially Motivated Blog Part 2













GAMBAR HIASAN...MY BEAUTIFUL FLAT


Well,speaking Bahasa again.My blue eyed (literally) flatmate kerja kat sekolah and I tau, dia kadang2 akan curi-curi baca my blog.So,kalau nak mengata tu, susahlah sikit.Makcik Putih ni siap ada kamus lagi, nak belajarlah kununnya.So, I dengan Liza kalau nak mengumpat dia, kena mengumpat dengan penuh hati-hati gitu.takut dia paham. Kita orang melayu kan dah biasa lepas makan basuh pinggan dan mereka-mereka serta keluarga mereka tu pakat simpan pinggan mangkuk,piuk,cawan kotor sampai bertingkat-tingkat macam project rumah UEP Subang Jaya, pastu baru basuh.Cara membasuh pulak,pakai buih aje tak bilas.Maybe orang putih ni obsess dengan buih kot.So,kerja I dengan Liza kat rumah ni,bila mak Putih tu takde or tak nampak, kami akan membilaslah balik pinggan mangkuk yang dicuci oleh Mak Putih tu.I dengan Liza, maleh le nak makai dishwasher, pasal tak nak menbuang karen...pastu, duit yang berlebih itu akan digunakan untuk menjelajah donia.Sekarang ni, I tengah active mempromote kat my 2 flatmate supaya bercuti kat Cambridge.So,Cambridge,tunggulah kedatangan 3 dara (ye ke dara...) pingitan ni.

Well,mengulas tajuk blog ni...iaitu Racially Motivated Blog Part 2, I nak lah berkongsi pengalaman I dalam bus no.111 semalam.Cuaca yang panas ni, samalah panasnya dengan hati I.Benci betul naik bas bila time budak-budak sekolah balik.

Adalah 4 budak sekolah pompuan ni.Orang Putih.Sekor tu debab dan 3 lagi pengikutnya,2 orang Putih dan sorang lagi, tak pasti ethnicity nya, nak kata Mixed Race, tak de pulak nampak bayang-bayang Hitam kat dia tu.Macam Brazillian lah..macam kulit kita yang exotic gittew...

My flat mate selalu kata, budak budak sekolah ni, kalau in group memang macam askar Zionis.Jahat.Baik pompuan baik jantan.Cikgu sekolah pun boleh trauma mengajar diorang ni.Tak macam kita kat sekolah dulu.Jumpa cikgu sekolah kat pekan pun, menyorok.Especially kalau tengah memonteng.

Dalam ramai-ramai budak sekolah yang berdiri dalam bas ni, adalah seorang budak yang kecil size nya,pakai tudung, berdiri betul-betul depan I. Diam aje.I'm not so sure kalau dia kenal group gangster ni but for sure, dia orang satu sekolah because they wore a same uniform.

Budak orang putih yang badan besar ni, nampak sangat ketokohan kaki buli nya.Everytime the bus stop and move on again, seems to be that her fat body is having difficulties to balanced up and at many times, acted like as if, she is going to fell and everytime when this bus movement happened, dia himpit budak yang pakai tudung ni.Siap pegang-pegang kepala budak pompuan bertudung ni lagi,and yang paling sedih, everytime she does that, the whole group laughed. Gila-gila punya gelak pulak tu.Tersentuh hati akakkk..

This fat bitch will patronisingly said sorry to her, push this tudung girl head rather un-gently and said to her other bitches, 'Hey, do you know her...'.

Sakit betul hati I tengok peristiwa tu. Tudung girl look so distressed tapi tak kata apa-apa, macam benda yang diperlakukan keatasnya adalah perkara biasa.

I rasa nak tegur budak-budak orang putih kurang ajar tu, tapi, keselamatan diri ini perlu diutamakan.Tak pasal, aku pulak yang kena taruk dengan that group. I keep thinking, where is the Community Police Officer when you needed them? This is all anti social behaviour and that groupof mat salleh sundal's must be charged for bullying.

Bila I turun bas, budak perempuan tudung tu pun turun jugak.I followed her...well, not really but we are actually walking towards the same direction. I accosted her and said that I saw what happened on the bus.She told me, ohhh..they do that at school.She smiles...sign of despondency.I told her that I was rather offended witnessing that.She asked me why? I said, well...I'm a Muslim and that offends me big time when they make fun of your head like that...pushing them around.

She look at me again, surprised..and asked 'Are you really a Muslim?' ...You don't look it (maybe pasal I tak pakai tudung kot)

I smiled and said, as a Muslim, I know that head is sacred and no one but your parents have rights to hit them.

I suggested that she report them but she gave me the look that certainly mean 'What for..they will probably do more and more. When we parted way I tapped her back gently and said, look after yourself.

And I keep thinking about her still.

P/S Semalam, I dengan Liza pergi Kew Garden M&S, beli bra.Terkujat betul Akak bila mendapati yang Akak sekarang bukannya size 34C macam dulu, dah jadi 32B.Seddeyyy..tu lah, asyik makan maggie perasa kari aje.

2 comments:

Lee Novotny said...

Tu ler nasib org Islam yg tunjukkan kesilaman..macam mak ni mmg takde hal sbb diorang ingat mak ni Cina/ thai/ Filipino ke hapa...tapi once depa nengok paspot...baru tahu nama muslim mak!

Kes kes buli ni kan nok..hmm jgn ceritalah..mmg sampai ada yg bunuh diri,kan??

p/s ler pehal makan megi, spaghetti kan senang nak buat?? :P

Han said...

Betul tu..tapi kalau kuar news budak sekolah kena colek oleh paedophile,akak kadang2 tak rasa kesian..pasai some of them jahat yaajad majud youuu...