About Me

Tuesday, October 10, 2006

Sam... The End

I rasa macam tak bertanggungjawab aje pasal tak sempat hadpate semalam. Bukannya apa, semalam ada double episode 'Coronation Street'.Fred Peacok gedebab tu dah mati sakit jantung sambil terbukak mata lah pulak.Seddeyy you..tapi takpe,Jamie Baldwin masih ada dan sihat walafiat.

Terima kasih to all that commented on my cerita cinta sadis post.I can't deny that there's something in me that is still hurting.In the end, I don't know how I really feel about all that.Marah ke, benci ke...patah hati ke...tapi yang paling penting, semuanya dah selesai.I have passed all that frust menonggeng bit.

Well, the story is not exactly finished. There was 2 Shamsul. The second Shamsul is more like a selingan muzik type of boyfriend. But it didn't last long.Maybe sebab I was still hung up on that first one. But the second Shamsul was younger than me.He knows about the first Shamsul.I lah yang bagitau.Masa kena dumped first time tu, the second Shamsul berhempas pulas lah mengorat I.Aduhai..dia punya cintan cintun,naik kesian pulak tengok.Bunga hari-hari,phone calls...sanggup datang Singapore jumpa I.I pulak bila turun KL, tak sempat nak berak si Adik Shamsul ni dah tunggu kat hotel.

Tu lah orang kata bila ada reversal of fortune. I tak pernah pulak rasa dicintai sebegitu ropa.I was very honest of how I feel with him, tapi Adik sanggup tunggu.Nak tayang ke macho an yang amat sangat,dia volunteer pulak nak gi terajang si Shamsul nombor satu tu.Takyah lah dik...kang kau pulak yang masuk jail.

Kami kawan lama jugak, adalah nak masuk 2 tahun.Tapi on off lah..sebab I pun jarang ada kat tanah.Sebulan cuti 10 hari aje,tak cukup tangan.Mana nak layan kawan-kawan, family.Tapi, Cik Adik ni, Cinta Sakteyyy dengan I.Kekadang rasa suffocated lah pulak.

Tapi....ni lah yang malas nak mengaku ni uolss...I think, all the time I berkawan dengan dia, I sebenarnya menggunakan dia.I was on the rebound.Cik Adik tu pulak baru first time jatuh cinta (tah ye tah tidak) I was very guilty doing that, tapi I dah cakap dengan dia siang-siang.Dia pun tahu what was he letting himself into.He helped me through the indecisive period.

I told him that I'm am going back to Shamsul the first. I told him that the first Shamsul was literally my boyfriend sebab kami tak pernah break up pun.Adik tu punyalah marah,terkeluar true color dia.Habis dia maki carut I.Aikk...apa jadi dengan kesabaran and the tolerance? Permukaan semata-mata ke?

Dia mintak balik the things that he gave me...gambar, present (macam lah aku yang mintak) I know he was hurting...pasal tu dia jadik camtu.Kesian dia.Tak pasal-pasal I create musuh.

Tapi,dalam dia marah-marah tu, he left me a very sweet message on my mobile.Dia akan tunggu I sampai bila-bila.Ye ke? Tuhan ajelah yang tahu.

So, that is the story of the two men named Sam.They were both called Shamsul and nicknamed themselves 'Sam' to their close friends.

I adore them both.Where ever they are, I wish them well.

P/s Bulan Ramadhan ni, terkenang pulak I kat lagu nasyid yang keluar TV masa I kecik-kecik dulu.This nasyid group nyanyilah dengan penuh perasaan..Bulan Ramdhan yg mulia, Umat Islam berpuasa menunai rukun ketiga, Beramal dan ibadat kita dibumi Allah, ingat hari akhirat...bersatu dan berusaha mencapai cita mulia seia dan sekata..maju hidup bersama untuk diri keluarga, agama bangsa dan negara...
Jangan leka laburlah segera..AMANAH SAHAM NASIONAL SEDIA MENJAGA PELABURAN SETIAP KETIKA...pastu ada background vocal..segera labur segera..

Apa motif nasyid tu? Nak suruh orang puasa ke melabur ASN?

Hehehe...

4 comments:

Belladonna said...

Hi Han,

Wht's wrong with men? the good ones are like parking spaces, cepat sangat penuh. Some of them plak cam "serving plate with two faces", ada plak yang cam melukut tepi gantang tak lupa gak yang dayus. I dah jumpa semua kategori lelaki di atas dan lain-lain lagi spesis yang tak disenaraikan until i found my betterhalf.

Don't lose hope, one day you'll find someone who will love u just as you are(quoting bridgitte jones).

I just wrote an entry bertajuk 'why my dad is an asshole'. It was therapeutic indeed. Kalau u free, bacalah.

Honestly, i envy the relationship between you and your father. Untung you ada parents and siblings macam tu. So far i baru habis baca entries until June.

Hope u're doing okay kat sana. Ill see you around, adieu!

:: samasam :: said...

hi kak han. sorry lama x menjenguk sbb sam bz lately, anyway.. jgn sedih2 ok, byk lagik org lain diluar sana.. =) ...

Han said...

Bella & Sam,
Ramai, mmg la ramai.Tapi semuanya mengabis kan boreh yo.

Peragawati said...

**hugs**