About Me

Tuesday, October 24, 2006

My Second Day Of Raya



Kuih Kodok In Making...Started From Process Mengacau,Menggoreng & Memakan


Because of so many unforeseen circumstances that suddenly surfaced at work, I have to cut short my annual leave and menunjukkan muka kat office hari ni.But I didn't go in till about 2pm as I only woke up at 9am.Lama betul tidur...

As I am still in Raya mood, I decided to do something about it, eating wise.I pun mencadangkan kat Liza supaya membuat kuih kodok (we, from Negeri Sembilan call it 'kodok' but I know some of us call it 'Jemput Jemput') But, tak kisahlah...janji, they are all made from flour plus onion and a pinch of salt...literally.

I volunteered to make it.It is so easy as the thing that I have to do is put in the flour in the container,slice of the onions,mix it with water and add a bit of salt.When it blend together,heat up the oil and fry it.Wait till it became chocolatey and strain the oil off and serve.Senang ya amat kan tu? Hah, Datin Munah...reti ke you buat kuih kodok? Kau ado kuih kodok?

So, kami pun beraya lah di hari raya kedua ni makan kuih kodok itu.Sambil tengok Judge Judy.Meriah sekali.

Oh yeah, yesterday I called Frankie.Nak bagitaulah pasal Eid.Infact I dah cakap kat dia last week,not that dia interested pun, tapi bila I call dia pagi semalam, baik pulak dia dalam telephone.I cakaplah kat dia biasanya,kami orang-orang yang celebrate raya akan saling bermaaf-maafan gitu, and I pon mintak mahap lah kat dia if I ada keterlanjuran kata-kata.Tapi hari ni, I ber argue lagi dengan dia.Pastu dia cakap, so why did you apologised yesterday then? Sakit betul hati I.

I suruh dia pulak datang jumpa I, yelah, sebab I yang selalu travel across London nak jumpa dia, dia pon patutlah datang jumpa I kan? Malangnya, dia pulak tak suka my flatmates.Katanya, I kalau dengan flatmates I, boleh lupa daratan sampai ignore-ignore dia.Ada ke cakap macam tu?

Semalam dia kata dia akan make all the effort untuk merenew our relationship punya MOT.I pon suka hatilah.Tapi hari ni dia cakap lain pulak.

Apa-apa pun,I tak kuasa nak memikir lagi.3 hari lepas memang I dah cakap nak finish dah dengan dia sebab I pon tak kuasa pusing-pusing kepala lagi.Tapi dia merayu-rayu lah pulak (hah, tahu pon kau siapa yang berkuasa)

I ni cepat kesian.Masa proses Rayuan ku tu,lembutlah hati...lupalah segala sengketa.Tapi harapkan panas sampai ke petang, panas pulak sampai ke tengah malam.

See how it goes.I have a very busy week now that I dah kurang satu staff (yang kena suspend tu) Hari Jumaat ni, lahabau-lahabau keparat tu akan balik dari holiday.Lagilah bertambah sakit kepala I.

And I am still contemplating nak buat open house ittew.Hah Heaven,bila uols nak turun London ni?

3 comments:

heavenvshell said...

waaa kuih kodok la....lama tak makan...ehh uols pun org nogori ke?? kampung den kek somban....hehehe

bila nak turun london ye?? ermm entah lah han..uols buat open house bile ye?? next weekend i pi manchester...

owhh btw...leh tak bg address uols sebab nak bagi parcel on behalf of sam...

email me k....

freezydizzy@yahoo.com.sg

heaven xxx

Anonymous said...

Dlm sedap sedap dok tengok kodok tuh, tetiba u ols cakap fasal Frankie tuh plak. To be honest, hmmm macamana mak nak cakap nih ekk? Ok..like this, tak yah lah susah susah nak gi merengek rengek kat dia; u ols kan independent and successful womanz??? Tak der ertinya dok explain kat dia all the things that we do - kalau otak tuh dah susah nak masuk..camtu lah sampai akhirnya! Old Brits mentality kot???

kalau apa yg mak cakap tu terlalu direct, so sorry occay?

Anyway, on the bright side: yes, pls pls pls buat umah terbuka; leh we ols termasuk si Heaven nih mai umah u ols..leh sesama sekodeng abang abang ragbi, ye dak? :P

Han said...

Lee, I suka learn direct direct ni..cakap lah direct mana pun...janji niat dihati (dan di puki..ni lIza yang tambah) ikhlas...

Heaven...salam aidilfitri uolsss...nanti i akan update you the rumah terkopak date