About Me

Thursday, October 12, 2006

Aku Demam Dan...Aku Tak Puasa, Volleyyy?

Since semalam lah ni.Mula-mula dia attack kat my tekak,and then bila naik malam sikit,dia merebak pulak kat kepala and then my hidung pon start lah mengeluarkan cecair.I keep getting up in the middle of the night and batuk-batuk.I woke up early for sahur and bantai shower dengan air panas.Rasa macam demam dah hilang sekejap.I went to work, it get worst and by 11am, I tak larat terus balik rumah. On the way, singgah lah kat BOOT beli Lemsip...and KFC. Kenalah bukak puasa gayanya ni.

I religiously makan Lemsip every 4 hours.Tak jalan pon.Bila malam sikit, Lou bagi I this thing that she brought back from Malta,katanya boleh menyembuhkan cold and flu.I pon minumlah satu shot.After few hours, barulah boleh angkat badan.Kagum I dengan menda tu.Bila I check, ropa-ropa nya,some kind of air with 25% alcohol innit.

Ada jugak my friend yang cakap,kalau kena cold,nak baik cepat, minumlah Brandi.I pon tak pernah try.Takut-takut nanti,lagi sakit kuat, pastu mati.Tak ke naya mati sambil minum todi?

Sebelum tidur last night,I pon minumlah se shot lagi.I feel lot better today tapi masih tak gi kerjalah pasal nak rehat betul-betul.And, I tak puasa jugak pasalnya nak makan ubat batuk every 4 hours.

So,pagi ni,bila kepala otak dah idle, macam-macam lah persoalan dalam kepala kan? Adakah Lemsip Max Strength itu tidak berkesan lagi untuk diriku or patutkah aku minum Brandi saja nak membaikkkan demam?

I spoke to Frankie last night.Dalam demam tu, nak rasalah bermanja.Tapi yang dapatnya, kata-kata nista.Sial kan? Frankie warning I,don't push me too far or you'll never see me again.

I'm just going to sleep on that threat.We plan to meet up this weekend.We'll see how it goes.

5 comments:

Anonymous said...

Camno tuh??? takde simpati langsung ke Frankie nih?? Sial sangat!!! What's Frankie's problem actually??? Attitude I'd say!

Poor u..but naah u dun need all that brandy apa tuh..orang kita tak yah togok brandy pun sembuh gak demamnya.. takut nanti u ols ketagih Brandy pulak..tak naya??? :P

Speedy recovery u ols!

lekiu said...

Men are like that kan. They never appreciate what they have. Bila dah terlepas tu baru lah mintak ampun pujuk bagai nak rujuk balik...Memang cam sial je dia buat U camtu..especially masa U sakit. Tak yah minum brandy. Benda tu buat badan u panas je..U just need to sleep a lot and rehat. I think the only time alcohol is useful ialah bila u kat karaoke..dah mabuk suara mesti bunyi sedap je...haha

Han said...

Mmg celaka tua tu attitude uolss...aku je yang masih tak nampak cahaya-cahaya kebenaran lagi ni..

Anonymous said...

Aiyyoo lekiu,confession on the dance floor kaedahnya.... Heheheh

:: samasam :: said...

siannya demam ..

byk kan minum air suam kak..