About Me

Tuesday, October 17, 2006

Jalan Jalan







Thanks to me, ada orang tak larat nak pergi kerja hari ni.All down to that merciless cold and sungguh common dimasa-masa macam sekarang ni.Well,we are actually in between Summer & Autumn.Diselang selikan dengan hujan yang kadang-kadang lebat and dah 2,3 hari of late ni, foggy lah pulak.Hmm..that's England for you lah ye.

And I pulak, work at my own time today.Lepas bagi instruction bagai kat my colleagues,I excused myself early and ajak lah Makcik Kathy (Ketot) jalan-jalan ke Richmond.Geographically, Richmond ni terletak di SW London and antara pekan yang paling posh and famous kat area ni, besides Kew & Twickenham.Richmond jugaklah tempat duduknya Sir Mick Jagger,Orlaith Big Brother,BBC & ITV newscasters and ramai yang celebrity yang I sendiri pun tak kenal.I do know that some years ago, Fauziah Latiff and her ex pernah tinggal somewhere kat Richmond.Pendekata,Richmond ini dipenuhi oleh orang-orang yang Rich & Famous gittew

Yang tak ada duit nak tinggal kat Richmond ialah aku aje.Tak apa.Janji ada bumbung atas kepala.

Bila tempat dah posh,parking pun posh lah.Macam KLCC,ada sekali,I parking kereta and shopping sakan sampai tak ingat mak bapak,pastu nak menitik airmata bila kena bayar $12.00 ,boleh makan seminggu tu.So,I cakap lah dengan Liza yang sik suka naik public transport ni (pasal dia ni terasa macam dia anak Gabenor Sarawak lah pulak) okay,kita naik bas ajelah...takyah sakit-sakit kepala nak cari parking.Dia pun okay aje.Boleh pulak kau berjalan dalam demam-demam ye?

So we took the H37 bus from the corner of our flat that goes direct to Richmond Station.Makcik Liza walaupun tak sihat tapi hati gigih nak bershopping.So,the first place we went in Richmond today was UNIQLO.Japanese brand apparels yang boleh tahan jugak class nya.Habislah £105.00,dalam tak nak tak nak belanja tu.Pasal dah nak winter ni,cariklah satu winter jacket yang murs-murs tapi nampak mahal.Murs pun,habislah £39.99 untuk satu jacket.Tapi takpe,janji hati gembira.

Opposite UNIQLO,adalah pulak kedai Ann Summers.Kedai yang menjual alat-alat bantuan pernafasan untuk pasangan-pasangan yang inginkan kehangatan dialam rumahtangga.Camno? Boleh? Bahasa Malaysia A1 kau in SPM.Honestly uols,dah bertahun I duduk England,I tak pernah pun masuk Ann Summers.Susah betul nak singkirkan kemaluan besar dalam dirini...So,bila dah kedai tu depan mata and to kill my curiousity before it kills someone elses cats,I ajaklah Makcik Liza masuk.Sempatlah I snappy tak happy (sebab takut orang pandang) and look around.Macam-macam ada.Handcuff,edible undergarments,inflatable partner....ramai pulak couple hari ni yang browsing sambil discuss dengan partner masing-masing.Bagus depa tu,semua ada initiative to spice up their bedroom life.Liza pulak dengan confidentnya nak memalukan I, eh,kau tak nak ke beli satu (referring to the insanely huge dildo) Malu akak you..and Liza pun selamba aje,kau ni dah duduk England pun malu-malu,bukannya ada Makji Limah kat kedai ni.Motifnya cakap camtu? Tataulaaaa...

So we went around, look see look see.Sekarang ni meriah jual barang untuk Halloween.So,masuk je kedai,adalah yang jual topeng,penyapu terbang and buah labu yang ada mata hantu tu.Next to that shop,adalah kedai Currys Digital,yang bukannya menjual serbuk kari Adabi bagai,tetapi sebaliknya menjual perkakas letrik macam kedai Seng Heng.Boleh?

Check-check jam,dah nak dekat pukul 3 and I cakap dengan Liza,mehla balik,aku tanak naik bas sama dengan budak-budak balik sekolah.So,we took the first bus home.Sempatlah I ambik gambar River Thames yg famous tu dari dalam bus.

To those yang tak tahu,I lived next to a building that once occupied by the famous Van Gogh.Dengar khabarnya,dia duduk kat rumah tu before dia membawa dirinya kesatu Church in France gitu and kesudahnya,mati kat sana sekali.

So,kawan-kawan..marilah melawat Richmond and sekitar South West London ni.

2 comments:

Anonymous said...

U ols, here is the link to the guesthouse ittew:

www.stars-guesthouse.com

Like I said mak kenal personally the owner..**merembess..hahahahah

nanti mak komen lagi nok what u tenyeh in your new entry nih!

adios!

:: samasam :: said...

siapakah ittew ya?? mmm..