About Me

Saturday, October 21, 2006

48 Hours Hiatus




Thanks to those yang sungguh sudi membagi nombor lottery kat I.All in as I last checked, adalah 6 or 7 line of numbers from the kaki-kaki judi berpotensi.

Sebabkan all that number, I diserang rasa bersalah and didalam dilema.Reason being,I have never spend more than a pound untuk beli lottery.Tu pun bukannya beli selalu-selalu.Ikut angin jugaklah...kalau angin kedekut,merasalah tak beli.

So bila dipersembahkan dengan nombor-nombor tu, I pon macam terasa, kalau beli semua, harus pokai jadinya,and kalau tak beli pulak, buat nya nombor tu naik, tak ke bertangisan harimau aku nanti?

So, in the end, I pon belilah 7 lines of numbers.Sampai-sampai je kat sweet shop yang ditauliahkan menjual lotto tu,I terus ambik the form and terus start menggaris hitam kan number-number yang berkenaan.Dengan confidentnya,I kasi kat Abang Tambi tu...

Tak sampai seminit, Abg Tambi tu bagi balik that form kat I, katanya 'Eh, you have to tick 2 numbers for the lucky stars'.I pun amik balik that form and teruslah tick 2 numbers for the lucky stars.And I bagi dia balik that form.

Abg Tambi tu pon bengong jugak...after that form tak lepas kat machine dia, dia bagi balik kat I.Dia pon dengan tersengih-sengih cakap kat I 'Miss, Euro Million only 5 numbers and 2 lucky stars numbers.Is this your first time, Miss? Cam pandai je dia menanya soklan tu kat I.

Adalah few customers kat situ, and untuk menyelamatkan air muka I, I pon cakaplah yang I ni tolong beli aje.Tapi kan uols, I mmg tak pernah beli Euro Million lottery ticket.So, memang malu sangatlah I on that lovely Friday evening.So,terpaksalah I buat balik the whole thing on that ticket line/form (if u know what I mean) Yang sedeyy nya, because they only require 5 numbers, I terpaksalah omit satu number from the given line.

Lekiu contributed 2 numbers, tapi tak menepati piawaian,and I kenalah pakai imaginasi sendiri...remember only on the count of 1 to 49, nombor yang atas dari 50 takleh diterima kaedahnya...

Disebabkan terpaksa re write the whole ticket and cost me more than 15 minutes, I pon terlepaslah the last bus.Bus banyak uols, but the bus yang I terlepas tu stop betul-betul depan rumah I.

Not only that I spent £10.50 for the lottery ticket, I kena pulak naik bus lompat-lompat yang after 7pm, datang setengah jam sekali.Dalam kesejukan malam diiringi cahaya fireworks Diwali.

Did we win anything? Hampehhhhh.....tapi my flatmate yang beli Lucky Dip menang dekat £30.00.Modal se pound aje.Cissss...

Memang niat dihati nak update my blog tadi pagi, tapi Liza & Lou mintak I guide diorang gi Central London, nak shopping kat Oxford Street katanya.Maklumlah,pengguna public transport yang berkaliber macam I ni,tahulah serba sedikit jalan-jalan kat Central tu.Bus & Tube route lah...

Since dah ada kat Central London,I ajaklah they all makan kat Busaba E-Thai,famous jugaklah this restaurant.Makanan okay tapi Tomyam rasa cam lahanat lah pulak.Ada ke buat Tomyam Chicken pakai ayam bakar? Siapa yang ngajar tu? What a waste of £7.50 for semangkuk Tomyam perasa lahanat.

After makan kat Busaba, kami pun menapak lah pergi Oxford Street.Cadangnya nak gi House of Fraser,nak cari kedai Long Tall Sally, kedai yang jual clothings for pompuan-pompuan yang 'tall and long' macam kami (exception..Liza)

Sayangnya, satu pun tak jumpa.Kalau ada pun, tak berkenan.So,pencarian di Oxford Street hari ni, tak berhasil langsung.Habis segala kedai jual kasut kami masuk.Last-last, Lou pun gave up and kami decided nak minum kopi pas tu balik terus balik rumah.Merasalah pergi cafe kat Soho sambil menjamu mata.

I cakap dengan my flatmates, since kita dah kat Central London ni, marilah jalan-jalan.So, kami pun pergilah ChinaTown, Soho Streets and that lot.You may view our evident of findings...courtesy of Liza's cameraphone.

So,kawan-kawanku yang baik hati,kita semua tak ada rezeki nak makan duit lottery untuk minggu ini.My hiatus bukannya sebab pelarian dengan wang kemenangan,tetapi menjadi tour guide untuk kawan-kawan I.

Lekiu made comment abt my musing over his 'crush' on Lee.Sumpah wa tak paham.If I am allowed few lines of opinion,I believe that every sex have their share of sexual exploration.I mean, if you're female,you may want to, once in a while explore your 'masculine' side.Vice versa.Everyone has it...siap lah siapa yang in denial.Even if you're homosexual.You really have to please both end of your sexuality and end up with a great sexcapade.I have explored both.I failed miserably.Maybe I haven't met a right one yet.In the end,I made my decision base on how I feel.

I really admire a man with huge femininity side.Vice Versa.They are a real man/woman, by my standard.Because, they can please both.You and themselves.

Tapi Lekiu,I memang slow.Maybe after baca that comment 2,3 kali baru I paham.Ye lah, dah tua-tua ni otak lembab sikit.

To all of you my friends,Happy Eid Mubarak.I'm a bit busy over the weekend but I will endeavour to update you with my thoughts.Tapi kalau I tak sempat jenguk my blog before raya,I pohon maaf zahir dan batin kalau ada tersalah tersilap kata.

Selamat malam.

4 comments:

Anonymous said...

Owhhh harapan mak nak ke Caribbean hancur musnah segalanya...*nangis*

U ols, call mak occay? We´ll see u in London tomoz for umah terbuka Datin Munah! Let´s perabih dan melahap segala juadah rya depa!!!
:P

Selamat hari raya darlings!!!

Anonymous said...

Oh yeah, I have tried to love a woman before but I failed miserably... I just know that it´s not me to make a woman feel safe in my arms... and I know, I can feel safe in the arms of a species called men!! :)

Yes, I really admire persons who does not care of other people´s sexuality or beliefs..they are great friends to be with...;)

heavenvshell@kampung halaman said...

hey you sexy....

selamat hari raya...

erkkk.....i dah lama tak jejakkan kaki ke G-A-Y ittew...

jom pi nak sometimes?

:: samasam :: said...

uols, i received ur missed call and voice msg tadik..

ingatkan mek saleh mana punya suara...ur english is so slanga slanga UK.. whoaaa...

anyway, thx 4 the call yah .. sorry x pick up because i'm away. bekerja .. so handphone i dalam locker i ... =( ..

and, selamat hari raya ok? have fun and take care ...

daa...