About Me

Wednesday, May 02, 2007

Perempuan, Tayar Pancit Dan Dr.Mahathir Dot Dot dot

We usually have the May Day bank holiday on the 1st week of May, tapi dek disebabkan 1st of May jatuhnya hari Selasa, maka May Day holiday itu telah dipostpone ke next Monday the 7th. Wahhh...jahatnya!!! The sadis part of that ialah,I kena kerja.On the other hand,kerja pun kerjalah...pasalnya,I will get double pay (Makji kayooo...) and I can reclaim the time off another day.Begitulah ceritanya.

I am so feeling under the weather, tah sapa-sapa yang aku french kissed (tak malunya, expose diri) and terjangkitlah pula demam.Cisss!!! And yesterday, dengan tak semena-mena, suara pun dah ghaib and anak bapak tekak I telah dipenuhi oleh segala benda hijau yang menggelikan itu. I so want to take time off work,but that is rather difficult, when you have a job that doesn't share with others.Time off will only mean, more unsettled work and people in my line of work, selalunya will only have a day off when job is complete.Macam English Premiership Football player lah pulak kan...merasalah abang-abang bola pasni, dok bercuti sepak bola until Autumn.

I have to ask MB to chauffeur me to work as I tak kuasa nak berebut tempat duduk dengan school children yang berperangai puaka itu.Having feeling so unwell, I have more time to focussed on writing reports yang selama ni ditangguh-tangguh.Dengan efficientnya, I managed to finished up a report that was due from February and hanya perlu ditunjuk kat MB2, yang berfungsi sebagai cikgu sekolah menge check grammar I. Another thing, writing report about the job I do can be very delicate, maklumlah mannerism of words kena betul, grammar is another thing and most importantly, any opinion must be supported by psychological and medical expert.Not forgetting to use the right terminology. However bad my observation is, needs to be presented in a subtle way to avoid personal judgement.Like celaka. As at 3pm, my kepala rasa nak meletup dengan hidung yang dah mengembang macam hidung Yahudi, I called MB and mintak tolong dia ambik I kat office pasalnya I tak larat nak berjalan, apatah lagi nak naik bas yang kejam tu.MB dengan menurut perintah, terus melompat datang ambik I (by the way, dia selalu cakap, I kena jaga you, kalau you sakit, siapa nak tolong I bayar sewa rumah...babi tak?) and after she arrived, dia pulak ada another assignment cam drebar teksi, nak gi ambik MB2 yang khabarnya, ada masalah transport jugak, dek tayar kereta pancit.Maka, kami berdua meredah jalan sekolah (hish..I benci budak sekolah..I benci budak sekolah) untuk menjemput MB2 yang selalu gundah gulana itu. Dalam kereta, we all pun plan lah cemana nak buat pasal tayar pancit tu, MB2 nak tukar tayar sendiri and katanya, dia tengok orang lain buat macam easy peasy aje, so dia pun nak lah mengotorkan tangannya itu.Dia pun ada all the right tools and the dummy tyre, so I pun,dengan hasrat nak belajar tukar tayar jugak, excited lah nak ikut.We all did.MB tak enthusiastic langsung, maklumlah, dia kan perempuan melayu terakhir, manalah nak tukar-tukar tayar ni.I tried calling my work colleague, yang duduk dekat-dekat rumah I, well...dalam nak belajar menukar tayar tu, hati masih tak confident and masih jugak memerlukan jantan expert.Si polan ni, terus suggest that kami panggil the roadside recovery, katanya tukar tayar can cause back injury.Tak guna punya jantan!!!

Berbekalkan semangat nak belajar, kami 3 orang pun catwalk berjalan kat kereta MB2.Habis semua tool keluar,rim pun dah tanggal and this time,I sorong that jeck (betul ke ni) bawak kereta and start pusing-pusing benda alah tu, bagi naik sikit tayar belakang macam posisi anjing nak kencing.Mula-mula MB2 try loosen the screw...tak bergerak sepatah haram pun.Yang keluarnya kata-kata carut.MB pulak try...pun tak jalan.I pulak try...taik pun boleh keluar.Keras yaamat ni...I pun teringat kat tempat repair tyre kan selalu pakai machine pengetat screw, so, tenaga perempuan-perempuan lemah ni, manalah boleh nak disamakan dengan machine yang gagah perkasa itu...

Dalam pada kami terkontang-kanting cuba nak bukak tayar tu, lalu lah kereta yang dinaiki oleh abang-abang muscular yang terus tanya 'Are you struggling?'.Ohhh..must you asked? This is where MB used her expertise, yakni menggoda gila babi, and abang yang gagah perkasa ittew, terus tukarkan tayar kereta tanpa sebarang hiccup pun.Wow...abang gagah!!! Dek tayar tu ketat, abang tu main pijak aje, terus screw tu longgar.Another 2 abang gagah layan lah kami berborak.Masing-masing pakai shorts...I pulak mata gatal, can help to notice the muscular thigh...kalau peha dah gagah cenggitu, apatah lagi otot-otot lain kan? After tak sampai 15 minutes, tayar pun ditukar and kami pun dengan tak habis-habis ber thank you..thank you.MB2 hulur duit tapi abang gagah dengan gentleman nya, kata 'Don't be silly'...dan kami dalam hati berkata 'Alhamdulillah...selamat duitku'. But meeting the abang-abang gagah was a blessed.In my life, I never have to deal with hal-hal kereta ni.Asal minyak penuh, I foresee no problem.Kalau ada problem pun, haruslah telephone my Abah, my Abang or my AAM.

MB2 jokes about how at last, the jantan is so useful and kitorang pun teruslah ke Hounslow untuk repair tayar lama yang pancit dek dicucuk dengan paku itu.I tanya MB2, dia ada tak put any pupil in detention, pasalnya, nilah kerja rasmi budak sekolah kan, marah kat cikgu, habis tayar dipancitkan nya (macam tahu aje, kenapa? Pernah buat ke?).We arrived at this Tyre shop and terus tukar tayar baru.While MB2 jolok duit, I dengan MB kena chat up dengan Abg.Pakistan ni...muka tak hensem..tapi friendly.Dia ingat we all ni Filipino and MB terus main guessing game dengan dia.Last-last, dek dia pun tak pandai geography and kami pun kesian tengok dia terkerut-kerut dahi nak jawab pop kuiz, last-last kenalah bagitau yang kami ni from Malaysia. Terus dia cakap, apahal you all buat kat sini...Malaysia is so beautiful.Mohammad Mahathir (I think he meant to say, Mahathir Mohammad) is good not like my President.Kitorang pun cakaplah...Mohammad Mahathir tu dah resigned, tapi dia masih jugak kata, yang kita punya ex PM tu intelligent..prok prak prok prak...vangga uols.Matilaaa siapa yang anti Mahathir.

Well, if only he was replaced by someone with the same ability.I left Malaysia when he was still a PM, and I have not heard a good word about Pak Lah.The way I see it, Pak Lah is flanked by gang-gang pengampu...who worshipped the ground he walks on and will never see or say anything against him.I believe that we need more opposition.Matilah kelucahan melampau.

14 comments:

Lee Novotny said...

Yah..perhaps we need a new opposition party in Malaysia - Party Kelucahan Melampau Bersatu (PKMB)??? Perhaps party ni boleh menarik minat Malaysians yg minat benda benda lucah dan terus menerajui tampuk kepimpinan Malaysia..hahahahh **matilaa dunia fantasi!

Hamboi hamboiii abg muskuls noooo???? Mintaklah phone number! kalau u ols, tanak, pas pas lah kat we ols!!! :P

Hjh Esah Jolie said...

Siapakah akan jadik Presiden Puteri PKMB ittew? Goddess Selene ke? POMMMM!!!!

Phone number? Kang dimintak nya service sex sebagai payment tukar tayar, cemana?

Aizee said...

Wah..masih active berpolitikus ke?

Goddess Selene said...

Haiyoooo, entry buka tayar kete nie mmg buat mak pecah perot occay!! So far, this is the most funny entry u ever did! Hahahaha... *mrasa la mak pon dinch hui tuka2 tayar kete nih!

Fine!!!!!! Dgn pertolongan abg2 mascular yg tetiba jer buat mak rasa kedaung sgt! Yela dah lama kekering-kontangan githeww!! Opsss...

Erkkk, I hate politic in Malaysia so stink that I cant even look! Even so, I still like Mahathir.. NO TO PAK LAH YG LEMAH ITTEW!! *matila kutuk PM sendiri! Tapi mmg seswai ngan muka dia kan???

Lee Novotny said...

Mak chop nak jadi penaung PKMB luar negara, leyy??? ADUN Eropah lagi, leyy??? :P

Service sex?? bagi je lah..mak ngap je kalau dosi taste! **oopsss

Belladonna said...

Aku pun nak jadi ahli PKMB lah ini macam. Hajah Esah, kalau nak unscrew the nuts & bolt kena pijak guna kakilah. Harus patah pinggang and terberak kalau guna tangan :) Tapi nasib ada abang muskuls.. kuat sungguh aura ayu uols bertiga.

Btw, you should see the clip where Calon PKR, Tan Sri Abd Khalid Ibrahim suruh voters mengundi Calon BN untuk menjamin pembangunan berterusan di Ijok. Motif? Hihihi

Lee Novotny said...

Bella, he said whattt?????? Gila ke hapa??

rockafella gurl said...

idup Tun! idup Tun!
tetiba jual pancing kat sini.. voleyyy??
abang2 muskuls tu mesti ada 6 packs kan... aiyoo gagah perkasanya!

Montymelly said...

Eee..eeei...seronoknya kereta uols pancit dan diselamatkan oleh abang2 muscular.

Baru2 ni fuel pump keta i rosak and keta i terhenti kat shopping complex and ada ke laki i suruh i tunggu tow truck and balik naik truck je..cis!

Belladonna said...

Lee, Tan Sri Abd Khalid Ibrahim tu calon PKR. So time rally, dia bagi ucapan kat penyokong PKR, suruh penyokong PKR semua undi calon BN. I think that was funny. Tersasul kot? Hihihi

Lee Novotny said...

Bella, laaa patutlaa nooo dia kalah?? **matilaa pengundi hantu **oopsss

Perluke kempen bagi pihak lawan?? hahahahah teruk tul! :P

Ya hamponnn makji Esah, we ols berYM kat sinniew sejenak

Hjh Esah Jolie said...

macam mana I nak dapat access nak tengok ucapan kilat ittew? ada kat You Tube ke?

Kiah, hubby yang macam itu harus di bagi notice aje...

Yess uolls...aku rasa macam nak gigit aje muscle-muscle abang itu...bukan setakat muscle badan aje aku nak gigit..muscle yang tak bertulang itu pun...rasa nak dimakan jugak..

Yess Yanz..Hidup Dr Mahathir..hidupp..hidup...

Bila Pak Lah nak pencen ye?

captainlukman said...

eh mak ji, kalau dapat tak payah nak pas-pas kat lee**PAS-PAS ni kat negeri kitaorg je kuat**ops**. pas je kat mak nie ha. trus mak direct turun ke LHR yg ishhhhhhhhh bery der busy itttewwwwww.thankss..........

Lee Novotny said...

Captain, hamboiiii nak potong queue ke guane??????