About Me

Wednesday, May 09, 2007

Ehemmm...Utusan Malaysia, We Beg To Differ


Dalam Negeri
Rakyat gembira berita perkahwinan Raja Nazrin
KUALA KANGSAR 8 Mei – Rakyat Perak melahirkan rasa gembira dan menyambut baik berita perkahwinan Raja Muda, Raja Perak, Dr. Nazrin Shah yang akan berlangsung 17 Mei ini di Istana Iskandariah, Bukit Chandan di sini.
Mereka turut menyatakan rasa syukur dengan berita berkenaan yang diumumkan semalam oleh Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Iskandariah, Datuk Seri Raja Mansur Raja Razman.

**************************

I completely disagree.Rakyat gembira? Siapakah rakyat ittew? Apart fron Raja Nazrin and Zara Davidson, and their families, who is genuinely happy? For a start I know Kiah Kidman dah mata bengkak since yesterday, BellaBedot dah putih mata, Goddess Selene is throwing tantrum, Auntie Yan is now resort to comfort eating (ye lah tu) and Me...writing this post as a sign of protest.For all you can see, I am not happy am I?

All the local newspaper have now decided to published her photos and by that, rubbing more salt and dettol to my wound. Okaylah Zara, I admit defeat. Sorry ye Aizee, I tau dia ni budak sekolah you. Well Kiah, at least we have a bit of similarities dengan Zara Davidson ni..apart from kau lebih tua.We are Convent girls and we are all Elizabeth Regina educated.Maybe I have to learn how to swim...and start signing up to that Open University and study Chem.Eng., but she is a act hard to follow...and I don't think I have enough time to do all that all in 2 weeks.

By the way, there's a resemblance of Wan Zaleha.Emm....

To all the girl who love him before...marilah kita berkabung.Pakai baju hitam...matilah jadi goth.Anyone know of a good bomoh hujan?

15 comments:

:: samasam :: said...

utusan malaysia sib baik x kena saman dgn pejabat sultan perak sbb publish gambar bakal wife tak mintak permission... hehhee tapi muka dia ala2 iras wan zaleha la uols... kan..?

Goddess Selene said...

Yesss!!! Mak pon boikot perkahwinan ittew!! Mak tak restu uols! MAK TAK RESSSTUUUU!!!!

Mcm mane nie uols? Any idea untuk elak perkahwinan ittew dr berlaku tak? *sambil buat mandrem hantar menerusi angin!! Volley??

Lee Novotny said...

Ehh abang abang dia chanteque chanteque tak?? kacukan noh???

Hjh Esah Jolie said...

Ellehh...Sultan Perak ni sikit-sikit nak marah..sikit sikit marah...kalau jadik King Of England tah cemanalah pulak..sokabar kat sini..main publish aje gambar...tak retinya mintak permission...

Makji Eton...marilah kita upah Dog The Bounty Hunter buat kacau...

Lee, dengar nya dia ada 3 abang..haiyooo...musti kacak gilak githooo...

Lee Novotny said...

kita pakat hantar nasik kangkang, ndak????? **matilaaa setan

Typhoon Sue said...

hi hjh esah. i found ur blog by chance. glad i did bcoz it's hilarious!
agree with u- she does look like wan zaleha.

noel said...

anda dgn segala hormatnya dijemput utk menepung tawar pengantin sambil mendendangkan lagu hits 8oan - 'dihari persandinganmu'...


matilaaa aku kena smash lepaih nih.....

kopok kapaitebang hg dah lemau...dlm perut aku...hehehehehe

aizee-budak convent ipoh b4 mrsm said...

propaganda sungguh hang...

Anonymous said...

kelakar betul lah kau dik :0). baru perasan macam wan leha..

Kak Chik

Goddess Selene said...

Ehh uols mak dah siap seperiuk nasi kangkang!! Siap letak kunyit lagi biar ada warna yg menyelerakan!! Oppsss.... Hjh. Mak Leemah uols punya nasi kangkang dah siap tanak kah?? Meh kita hanta skrg!

Hjh Esah Jolie said...

Mmg kan? Muka macam Wan Leha? Ni misti kes, tak dapak Wan Leha...Wan Davidson pun jadikkk...

Sue & Kak Chik..tks for visiting...

Noel, I'm more likely to sing 'I hate you so much right now' on their wedding.

Lee & Makji Eton...gigih naa buat nasik kangkang...but persoalannya, adakah mereka-mereka ini makan nasikkk? Apa kata kita buat shephers pie..pastu asap bawah kangkang..and then hantar pakai 1st class Royal Mail. Camno?

Aizee budak Convent Ipoh yg Jobo - Mistilah propaganda..pacar ku telah dirampok, tak gitu? (From me Budak Convent S'ban Yg Jelita)

sarafina said...

hey girls...quit it, quit it.By the way, Convent Girls Sg.Petani lagi ayu...macam I

Lee Novotny said...

MRSM girls macam mak laaagi chanteque lor!!!!! **matilaa sindrom hadek hadek tanak kalah!

Montymelly said...

Apasal ko nak heboh2 akunya umur ni? Aku tua sebulan je dari ko tau!

Btw, i think i have a little bit more connection with him than anyone else kat sini lah..once upon a time, he came to Lumut for what i can't remember and my school band was playing. Of course i wasn't a bandmember, rather i was in the crowd,...tapi i think we had eye contact for a second.....(kiah dah gila bayang ni..)

Memang kita ni ada talipati la esah, i memang ingat nak pakai hitam on 17th ni.

Anonymous said...

Rakyat gembira sekarang meteri Chua Soi Lek telah letak jawatan kerana rakaman seks itu. Wah! Orang tua itu kuat...melakukanny lebih dari 45 minit.Hidup Utusan Melayu yang melaporkan khabar kes seks apek itu.