About Me

Friday, May 25, 2007

My Agenda

I am quite pleased with myself lately. I have been reading, not only other blogs, I also read all those online newspapers, some I even never heard about. There’s few things that is so appeal to me that as usual, being the uninteresting person that I am, storing every little dust particles in my head. My partner often complaint about me watching all those TV soaps and get tangled into their life gossips and abandoning the real life event. But again, I am not a compulsive reader, and I like those that are not mind throbbing stuff, but interesting enough to get a mention in my blog.Read on.

Berita nombor 1 : In METRO newspaper. My heart goes to that poor tudung girl that was molested by that motorcycle gang. I can’t stop thinking about it and what sort of emotional trauma that girl is in now. What with new age boys and their cheap thrill heh? If only that tudung girl ada karate black belt and strong enough to give that gang a hard kick at their konek, biar nya dia merasa.Cisss!!! How I wish all nice girl everywhere in the world are allowed to carry gun in their handbag and to utilise it in time like this…and the next day, how the victims of the gun shot will be named and shamed as ‘Jantan Siamang Mati Ditembak Ketika Cuba Mencabul Seorang Perempuan’. Syabas kepada perempuan yang menembak itu.

Berita nombor 2 : I come across reading some forum column in Utusan Malaysia about this disgruntled Malay Girl yang marah sangat dengan lelaki melayu, kununnya, dia tak suka lah dirinya yang lulusan oversea tu di ngorat oleh bebudak sekolah ni. She sums up that all Malay man has issues. But, aren’t all men, Malay or not have issues? Who ever she is, well, lots of Malaysian has gone overseas to study and to work. I really can’t tell what sort of quality of person judging from where they were educated from. I know some Malays here yang dah duduk bermastautin dari jaman Tok-Tok Ki, yang you expect to have some kind of respectable intelligence, but masih jugak macam tikus didalam kotak kasut (kesian lah kat katak yang bawah tempurung itu) It is so hard to tell, it is down to the person and how they look at things. Questioning other person mentality is a very, very sensitive issue…because we for once, cannot generalise and we cannot read people’s mind. We can have a very educated Muslim who will refuse to eat kuey teow in a Chinese coffee shop and another don’t mind where they eat as long as they don’t eat babi (sensitipnya…maklum lah aku baru termakan babi recently ni) So, one person opinion can be another person objection. Bottom line is, kita jangan seksa kucing….(eh, apa kena mengena?)

When I balik KL last year, while waiting for that METRO bus in Sunway Pyramid, I got accosted by young boys that thought I maybe younger than them. Not to mention lah yang I ni ada youthful look. There were 4 of them, pheeewitt’ing and trying very hard practicing their kononnya cool chat-up lines with me. The first thing that came up to my head is that these boys are probably bored and in my opinion they are just trying to amuse themselves by working on one of their creative side, yakni, mengacau orang. They bagi salam, I jawab their salam…(tak jawab berdosa lah pulak kan?) they asked my name, I answered them…so harmless. They were just having fun. Honestly, in reality, I will never ever go out with any of them…( not my taste lah you all…kekwatnya) but, I don’t think it is fair for them to be labelled 'bermasalah' just because they like to mengorat anak-anak dara (ye lahhhhh) macam I ni. I agree with the fact that some boys bermasalah, but I think the masalah came from what the boys has to go through to in their natural adolescent period. They were badly repressed, tu tak boleh, ni tak boleh and naturally, anak-anak muda ni, like anak-anak muda elsewhere in the world, will find an alternative to amuse themselves, and salah satu darinya ialah membuang masa and mengacau anak-anak dara orang. If I am that Malay Girl, I will be very worried if budak-budak datang ugut I…but if they just come to pheewwwittt, small talk, buat apalah nak sensitive lebih-lebih? There’s always a way to repel them and I believe, orang tak belajar oversea pun can read between the lines, kalau yang di ngorat tu tak layan, they will start mengorating other people and leave you alone. So, Cik Kak yang belajar kat New Zealand tu, kalau tak suka kena usyar dengan budak-budak lelaki yang nakal-nakal ni, janganlah keluar rumah ye, dok diam-diam, mengaji Quran..ada pekdah.

Berita nombor 3 – This disgruntled Malay Lady has written her ketidakpuasan hati and got them published in the newspaper read by Malays by majority. Haruslah kau mencari penyakit kan Kak Long? Tak kah kau tahu betapa sensitipnya orang melayu? One well-traveled pakcik commented on her and this pakcik also (in my opinion) made a mistake by generalising other international based people macam I ni. The pakcik has written in response to Malay Lady article –‘Inilah syndrome anak-anak muda kita yang dihantar belajar ke negara-negara berbahasa Inggeris.Tidak sampai pun empat tahun di sana mereka pulang dengan pemikiran semua yang terdapat di negara berkenaan baik belaka.Walhal pemikiran-pemikiran ini kadang-kadang sempit dan tidak objective.’ Eh Pakcik…apakah nama syndrome itu? Syndrome adik-adik taknak kalah ke?

Berita nombor 4 – Parliament monkeys…and the never ending person centred political mission. Someone upload this video clip of Parliament debate. How I was so surprised to witnessed how this self-acclaimed intelligent co called rakyat representative to behave no better than monkey in their parliament seats. There are like 20 people speaking at a time…and it is hard to make sense on what they’re debating about. Is this the behaviour of the person that we vote to represent us?

Last but not least, cerita-cerita tentang politician yang kununnya nak memperjuangkan hak and keadilan rakyat. Orang tu kata orang ni..orang ni kata orang ni…and orang-orang yang mengundi…masih jugak membayar tol. Can Malaysian lead a better life if Anwar Ibrahim is elected as the next PM? Or any DAP people for that matter? The only obvious pembaharuan is that kereta-kereta dan rumah-rumah mereka semakin besar and rumah pengundi macam orang-orang Malaysia yang lain, even tak selamat untuk diduduki. Once upon a time they hated each others gut…but now become the best of mates for the sake of flushing the current reigning political party down to the pan. Can’t they make up their mind what are they fighting for? For themselves or for people who put them where they are?

Summary kisah-kisah diatas :-

It is utterly disgusting. While the perempuan tudung was cruelly molested by some motorcycle gang, people like Khairy Jamaluddin is cracking his head with anger sebab Manchester United FC tak diberi izin datang ke KL. Who cares? Wayne Rooney is the ugliest footballer on earth anyway. Lainlah Arsenal FC yang datang kan? I think, Malaysian would rather read ‘Khairy Jamalauddin or Pak Lah Kesal dengan budak-budak celaka yang meraba perempuan tudung tu..and hunt them until lubang cacing…’.And all our votes justified kan? All I can think of is some people in Malaysia mengalami masalah emosi yang tidak seimbang and they need a positive psychological input. It is okay to get upset, angry and sensitive but try to make analysis base on positive thinking. Not every single comment or opinion is personal. Look at this as an educational as we can sometime learn from one another.

Lastly, undilah saya sebagai Perdana Menteri yang terbaru. Nescaya, saya akan membuat pembaharuan seperti

A) Membuka day centre or drop in centre untuk mereka-meraka yang bosan…and we will provide a qualified councellor so that this troubled youngster can talk about everything and we (the so called bijak pandai ni) can inject a positive idea into them and offer a therapeutic rapport.

B) Mencanggihkan lagi public transport yang sedia ada dan membuka kelas-kelas didikan kepada mereka yang tak reti nak beratus semasa nak menaiki/memasuki public transport ini.

C) Mengarahkan orang-orang yang bekerja dipejabat agama supaya membuka kelas mengaji free kepada anak-anak muda and mengurangkan activity mencekup orang. Orang nak berdating dibawah bulan purnama, janganlah diganggu ye, Pakji.Silalah gunakan pemikiran psikologi yang common bahawa lagi kita halang, lagi jahatlah budak-budak ini.

D) Mengarahkan bank-bank di Malaysia mengamalkan system perbankan user friendly untuk pelanggan-pelanggan bank. Kalau nak bagi loan 1000, bayar balik 1500, bukan nya 10,000. Lepas tu, train officer-officer bank supaya beramah mesra dgn pelanggan…and kalau pelanggan itu ada masalah nak bayar hutang, panggil diorang dating office cakap baik-baik..and work out a nice possible way to help them to sort out their financial difficulties.

E) Promoting a freedom of choice. We cannot tell people what they can and can’t watch on the telly or what sort of music they can listen to in their radio. Kalau dia suka Scissors Sister, biar ajelah.

F) Deploy more community policeman/woman supaya kita dapat membendung gejala-gejala anti social like budak-budak naik motor yang jahat ni. Pasang CCTV and speedcamera.Get tough on the punishment.Takde ampun-ampun or takde lagi orang-orang dalam yang boleh bagi tolong if adik kakak they all yang kena saman.

G) Will think of more nice things..once I am the PM..boleh?

P/s I thought I am suppose to take a time off blogging? Ni mesti buhsan gila ni....

6 comments:

sarafina said...

i no longer want to kill my boss, but you instead!!!! hahaha

Ard said...

the bottomline is jgn dera kucing kekeke

Aina said...

Yess Makji, I setuju sangat dgn komen2 U tu...

Oleh itu, mari lah kita sama sama AFUNDI Makji Esah sebagai calon perdana menteri wanita pertama di Malaysia!! Idup Makji Esah! Idup Makji Esah!!

Semoga Makji Esah berjaga keluarkan semua tikus tikus dalam kotak kasut dan kejutkan kucing2 yang asyik tido dalam parlimen...oppss

DBI said...

rasa cam nak tepuk tangan jer ...puk puk puk...

SpiNgemOrKS said...

mak ji tulish:
+++
1. and we will provide a qualified councellor so that this troubled youngster can talk about everything

2.Mengarahkan orang-orang yang bekerja dipejabat agama supaya membuka kelas mengaji free kepada anak-anak muda

3. Pasang CCTV and speedcamera.Get tough on the punishment.Takde ampun-ampun or takde lagi orang-orang dalam yang boleh bagi tolong if adik kakak they all yang kena saman

4.Will think of more nice things..once I am the PM..boleh?
+++

spinspekter ji (baca: citer industan punya sebutan wokey)
+++
1. dey tanggecik darling, sini malaysia kalu, ada pergi itu jumpa kaunselor, itu nanti worang kata u ada mental punya sakit lah. hak hak hak.

2. tanggecik darling, ini zaman sekarang jugak, tada free la darling. itu toll pakai rakyat punya duit, rakyat kena bayar lagi. itu wig worang lain pakai, rakyat juga bayar lah. rakyat bayr itu cukai, itu parlimen punya worang, jadik beruk kasi tidur dalam ekon.

3. darling, itu nanti tader 'duit kopi' lor.nanti tak boleh generate bonesh year end. sapa susah?? rakyat jugak susah laa... adeh adeh..

4. boleh!! i am the frist to be ur voter! mak jiLAH boleh LAH!!!

P/s: nice entry.. teruja bila baca..

:: samasam :: said...

wah gituhhhhh... bole ganti shahrizat jalil ok...