About Me

Saturday, September 30, 2006

The Oven Pizza Speaking


Ada orang tu buka puasa makan muffins aje semalam.Pemalas nak masak punya pasal. I worked the whole day yesterday and the day before yesterday and makan pun tak tentu. That day berbuka makan pisang, balik rumah,terus tidur and terlupa sahur.Semalam, while shopping for my toiletries at Tesco,capai muffins aje untuk buka puasa.Pastu tertidur lagi.Tau-tau terlajak sampai pukul 6.30 tadi pagi.Sebab takut sakit kuat hari ni (eh..I ada history accute gastrict uols..) I buat air panas and baca niat then terus minum.Lantaklah, janji tuhan tahu.

I tell you, hari ni hari yang paling teruk sekali pengalaman I berpuasa. Sakitnya perut.Hantu dua ekor yang tak puasa dalam rumah ni, meriah pulak buat breakfast.Lou segan-segan nak makan depan I tapi I cakap dgn dia, takpelah.I masuk bilik, you all makanlah. Baik orang putih ni,bila I tak terbangun sahur, dialah yang kejut I.Nak harapkan si Makcik Ketot tu,period lah setahun.

The worst part,I bergaduh lagi dengan si gampang Frankie tu.Enough to make me berbuka puasa jam-jam tu jugak.And dia pulak nak menaikkan suhu panas hati I,boleh dia suggest I pergi get something to eat.Memamg sah lah nak kena tinggal ni.

I balas dendam hari ni dengan memakan the whole box of that Tesco Oven Pizza.Hah..hambik.

10 out of 10 people yang tahu my problem, semua suruh I habiskan dengan dia.Kalau ikutkan hati,dah bagi notice lama dah,tapi kadang-kadang,when come to reminiscing the good days and ditambah dengan dia pulak yang suka blackmail nak commit suicide (not that I care anyway) kesian pulak. I selalu cakap dengan dia,is only love that keep us together.I don't know what else that left.

We tried this and we tried that. Today I realised that since I dengan dia, I lost touch with all my friends.Kawan dah lah tak ramai,bila dah tak ramai and tak contact mengontact,makin sikitlah collection.

Adalah mamat melayu yang I terjumpa kat North London, pastu kami pun kawan-kawan lah gaya telephone gittew..pun Frankie tak suka.I cakap dgn Frankie, don't worry he's gay, pon tak suka jugak. Dah la jantan tu kalau text I sekarang, asyik panggil I sombong aje.Angkara siapa tu?

Bila I single dulu,takdelah sakit kepala cam ni.Jerawat pun dah naik..ni mesti nak period 2,3 hari ni.Patutlah mood swing semacam aje.It's only me and Liza against the world.Kesana-kemari ogling jantan.

I'll diarised my predicament with Frankie, too see how I feel and whether is all worth the hassle and bother.

Well,I still have the strongest feelings and I don't know where will this take me. Wish me luck.

3 comments:

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Ececececece

Women Piyed once a month, men piyed throughout the year.

Uols taw tak. sometyms when a guy is terover jealousnya, dea sendiri yang buat taw. hek hek hek.

GooD luCk SweEtheaRt.

:: samasam :: said...

jelesnye frankie tuh kak .. nih yg buat i phobia dgn komitment nih .. hehe .. masalahnya looking ke? ;p

anyway, i got ur kad raya already .. thx ... cute kadd... =) nanti kita reply ek .. thx bebyk ...

Anonymous said...

Frankie ya mana tu? Frankie Heng keh?Tu my bf lah..Dia pun gampang juga. lol...