About Me

Wednesday, September 06, 2006

Trauma

ISK...ISK...ISK...


Since yesterday, I dok membantai minum air ‘Kick’ (versi murahan Red Bull, yang dibuat oleh Tesco). Kononnya, untuk memberi tenaga lebih lah ni. Hasilnya, badan adalah bertambah penat dan kepala makin bengong.

I started my day very early hari ni. Set alarm pukul 7.00 am, tapi mata ni kalau weekdays, especially time nak turun kerja, susah yaamatz nak bukak, tapi kalau hari tak kerja, dipaksa-paksa tidur pun, mata trang tang tang gitu. Masalah psychology yang tak ter explain ni...

I have a very special time table at work that tailored to suit my comitment in doing psychoteraphy. So, hari ni tadi, I’m not due at work till about 11.30 am, so kalau nak tido lama sket pon boley, tapi si Cikgu Lou pukul 7 suku dah manggil I cam kucing untuk me ‘remind’ I yang hari ni kereta Mini Ketot yang macam tuan nya itu mesti dihantar ke clinic. So, dalam keadaan ‘senyum dalam tangisan’ I pon bangun, refresh sikit-sikit dan terus hantar Mini Me to ke BMWCooper centre kat Great West Road, adalah 5-8 minutes drive dari flat weols. Great West Road ni or A4, adalah jalan yang busy kat area ni. Sapa-sapa yang dok London and nak travel gi Airport from Central kenalah lalu jalan A4 ni.

Bila I sampai kat that Car Service Centre, I dah siang-siang cakap kat Abang Mutusamy tu (tah ye tah tidak lah nama dia Mutusamy, taram je) yang keta ni bukan keta I. Owner tgh travel oversea and I tukang bawak datang kesini (Repair Centre) je. Abang Mutusamy pon start lah tanya apa masalah Mini Me tu. I ni pon macam Cik Bedah lah baca list problem Mini Me (yang di dictate kat I oleh ownernya sebelum dia merambus makan satay kat Subang Jaya) macam baca shopping list. Harapan I, Abg Mutusamy ni akan salin ajelah apa yang I cakap dan jangan tanya sokla-soklan lain. Tapi...ditanyanya jugak soklan-soklan yang berupa technical yang tak patut langsung ditanya kepada pompuan yang hanya membawa kereta hanya sebagai perhiasan semata-mata.I la tu.

I senyum-senyum simpul aje macam America Next Top Model kena judge dgn Tyra Banks. Kang buat paham kang, lagi banyak pulak ditanya. Ang Mutusamy pon macam syok aje. Last-last dia tanya I, any more question? I pon dgn gagahnya cakap takde. Ingatkan habis situ aje, ditanya lagi if I ni datang from Phillipines. Hey..kena plak explain lagi...

Abg Mutusamy kata maybe keta ni siap by end of the week coz bila dah kena order spare part ni makan 2,3 hari jugak and tanya, cemana I nak travel. I kata, takpe.I okay. Pastu dia offer nak hantar I pi station terdekat. I pon kata takpe, pasal rumah I dekat aje. Tapi sebenarnya, I rasa tak syok pasal diri ni conscious gila rasa tak kemas pasal tak mandi. Refresh badan aje tadi pasal dah lambat. Okaylah..nasib baik dia tak insist hantar.

So, I pon startlah berjalan kaki. Eloklah exercise pepagi ni. Bila sampai kat Great West Road nya main road, puehlah I cari pedestrian crossing ataupon subway coz mmg takde cara nak lintas langsung kat jalan raya besar camtu, unless kalau I plan nak mati hari ni jugak. Berdebab-debub lah hati ni. Alamak, camne aku nak balik ni. Nyesal sombong dengan Abg Mutusamy. Tapi takpe, tabahkan lah hati. I teruskan perjalanan sampaike nearest traffic lights. My intention ialah kalau dia dah merah tu, I pon akan menyebrang lah kebelah nun.

Tunggu punya tunggu, merahlah ia. I pon startlah bergerak. Disebabkan jalan ni sibuk, I takdelah pulak seberang jalan sambil catwalk, I mem ‘PT Usha’ kan pergerakan I, yelah..takut-takut lampu merah tu menjelma lak jadi ijau in sekelip mata. Confident sungguh I. Tah macam mana and tatau lah datang dari mana, berbunyilah hon lorry cam halilintar membelah bumi disertai dengan teriakan ‘Oiii..you fucking C_NT!!!!’ oleh pakcik drebar lorry cargo yang I sumpah demi Allah taktau datang dari mana. Bukan setakat lorry cargo je yang hon I, malah berjenis-jenis kenderaan lagi yang datang bertubi tubi cam ulat taik. I rasa diri ni macam anak kucing terperangkap ditengah lalulintas gitu...

Astagabuga....sekarang ni dah masuk pukul 9.00 malam. Macam-macam benda I buat hari ni, pergi meeting, pergi ofice, beli KFC, beli USB storage thingy...dan hakikatnya, I masih trauma. Trauma di hon pakcik lorry yang kejam dan juga trauma memikirkan kalaulah bukan kerna sejuk perut my mother mengandung I dulu, mungkin dah mati katak I hari ni. And disebabkan trauma itu, tanpa disedari I makan ayam sampai 4 ketul tanpa rasa was-was.

Ya Allah, panjangkanlah umur ku.

5 comments:

Lee Novotny said...

Heyyy u ols..tu ler...dok fikir menda lain masa dok berjalan tu.... mujur tak kena langgar!!! Ish ishh ishh... ni pun satu cian u ols kena hantar keta tu...jgn u ols gak yg kena bayar udahler...sakitler poket!

Take a good care of yourself pls...

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Assalamualaikom.

Wahhh.. KFC. I miss KFC siot.. :(

I drank Red Bull once in the morning and then Starbucks Mocha later in the afternoon and I couldnt sleep the whole day.

Spent the night away throwing water filled condoms in the carparks.

hehehehe

Han said...

dan, tempat u tarak jual kfc ke?
water filled condom? aren't condom for 'water' retainer? hehehe...

rd said...

Hey there, found your footprints in my blog. Thank you for leaving some prints behind.

It's indeed interesting to read a mix English-Malay in a text body. Although I have to get used to it first ;)

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Ada jual KFC, but xhalal. hehehehe.

We had to throw water filled condoms coz we couldnt find the volunteer to give us that 'water' hahaha