About Me

Tuesday, September 26, 2006

Bravado Kills...


Camtu lah kisahnya. Again, I was working from home yesterday.Bukannya apa, senang sikit nak concerntrate. My QA Manager baru datang melawat last week, makin banyak pulak documents yang dia mintak.Tangan dah le ada dua aje.Tapi tak apa.Semalam sambil bekerja, sempatlah jugak berjalan ke Tesco,beli card.Nak buat Raya Card lah kesannya.Adalah this bunch of cards yang takde writings inside so I thought that it would be perfect to substitute Eid Card.Adalah gambar kucing dengan anjing tengah bersayang-sayangan..mesra rakyat lah tu.Tapi takpa,kad raya gambar kucing anjing,kucing anjing lah, janji hati ikhlas.

Since Sunday, after berbuka makan maggie goreng, I kemaruk pulak nak makan mee sup.So, I suruhlah Liza call kakak dia yang lebih handal masak dari Chef Wan ittew.Dapatlah kami resepi mee sup and I bought all the condiments while I was at Tesco.Dari pukul 5.30pm I dah start motong ayam.Semalam,I sakit perut cronic lah sangat.Maybe pasal I tercikyak dua kali.Tuhan lah punya kuasa,I ada masalah nak gi Toilet,tapi semenjak puasa ni,meriah pulak yang belakang tu.Puas I pusing-pusing rumah nak hilangkan that sharp sensation in my perut and kesudahnya,I masuk toilet and gosok gigi.Memanglah makruh, tapi mujarab you.Lepas gosok gigi, takdelah sakit sangat.

Sambil memasak,I pasanglah TV.Tengoklah chat show Sharon Osbourne.Rezeki bulan puasa,tetamu undangannya pulak David Beckham.Terus berhenti I masak kejap.Tengok muka David Beckham tu.Hilang sakit perut.Rasa nak masuk pulak dia punya Football Academy.David said he'll be opening one in Asia.Mesti nanti ada satu kat KL.Ramailah nanti mak-mak budak hantar anak-anak diorang masuk that academy pasal nak menjamu selera memandang muka David Beckham.So, Malaysia, nantilah kedatangan David Beckham.

All that cooking selesai pukul 6.30pm.I pun duduklah tunggu time berbuka.6.45 pm, mobile phone berbunyi and it said 'Office'.Hai, apalah di nak dek orang-orang ni.I pon terpaksa jawablah.My colleague cakap dengan I yang one of our client ni menumbuk another member of staff plus verbally assaulting seisi rumah and asked me if it's okay to call the police now.I pon, okaylah.Call lah.Dalam hati I, padan muka budak ni,dah selalu sangat menjahat dengan staff, biar dirasa dia tidur lokap malam ni.

After 5 minutes, hati I tergerak pulak nak visit the project.Nak tengoklah macam mana.I pon suruh Liza drive I pergi office.Liza then said, kau tak nak makan dulu ke? I said, nantilah, balik nanti makan.No one must come between me and my Mee Sup, kata kepala otak I yang lapar tu.

I arrived work at about 7.10pm camtu and 2 police officer tengah ber meeting dgn 2 staff I and that stupid man.I pon masuk lah that meeting mengintroduce kan diri.I pandang that guy (my client), depan-depan makcik Polis tu I cakap,Now you see see the consequences, yeah? This is what going to happen if you beat up others. Untuk menyakitkan hati dia lagi, I pon buat-buat tanya Makcik Polis tu, where do we go from here? Makcik Polis tu start lah lay down the law,how he will be taken to lock up tonight and go to court tomorrow.Rasaaaiiiin kau!!!

I keluar from the living room and have a chat pulak dengan Abg Polis yang berwajah comel ittew. Kami berdua pon kowtim lah.Ni kira nak teach him a lesson.Sebab budak ni, selalu pulak berlagak pandai.Dia ingat Polis tu nak take his side kot,hah..ditengking dek Polis tu,pucat muka.So, in the end, my colleague tak nak press charges (pasal dia kesian kat hamlau tu) and Police ended up cautioned him with condition,lagi sekali dia assault member of staff, dia akan terus masuk balai.

So, I pon terpaksalah hold emergency meeting dengan tenants lain.Kena bagitaulah kenapa Polis datang rumah,pasal they all tu kadang-kadang boleh takut tak bertempat pastu sampai malam tak tidur dek high anxiety.

My colleague cerita kat I,yang before I sampai, si budak pandai tu tunjuk berani memaki Polis.Buat macam dia tak takut apa and bila Polis cuba nak cakap dengan dia, dia gasaklah kata macam-macam.Polis tu terus 'Shut the Fuck Up' dengan dia.

I pon marah dia berdas-das.I kata lah yang dia tu bodoh.I cakap dengan dia yang I'm quite happy to see him sleeping in the cell tonight.Biar dia rasa pulak share bilik dengan rapist,murderer or paedophile.I cakap dengan dia, kenapa kau nak tunjuk kuat dgn staff, kau kuat ke? Kau ingat staff tak boleh tumbuk kau balik? I cakap dengan dia,I bet him my last pound,kalaulah staff tu bodoh macam dia and decide tu retaliate,mau mati dia semalam.Dia pandang muka I macam nak makan I lah pulak.I lagilah kasik dia habis-habisan..what? you want to hit me now? go ahead,I'm not scared.The Police are quite happy to come back.You'll end up in a straight jacket.

After that, I bagi peluang tenant yang lain-lain have a go kat dia.Habis semua cerita keluar,yang dia ni pemalas,tak buat apa-apa.I told the tenants that they are within their right to propose/request for him to be remove.

Then,I pon terkenang.I ni belum makan lagi.Baiklah stop sekarang.Ye lah, bila lapar kan cepat marah.Takut nanti bagi lebih-lebih, suicidal pulak dia malam ni.

Hah, begitulah ceritanya.Budak nan sorang ni,dahle ada moderate learning disability,one of dia punya hobby is 'bravado talking'.Dia selalu cakap dengan we all punya jiran-jiran yang dia belasah orang tu,belasah orang ni.Dia kenal orang tu,kenal orang ni.Bila my staff nak panggil polis, dia pon kata,panggil lah.Aku akan tembak diorang nanti.Pastu nak tunjuk lagi keberanian luarbiasa dia tu,dia cabar pulak polis tu.Apa untung?

I was reunited with my Mee Sup at 8.00pm camtu.Worth it kah?

1 comment:

:: samasam :: said...

motif uols forever cik yak ni kenapasal?

hahahha

hey, nape x snappy snappy pic polis yg comel ittew kakak? .. mrasa share share kan?

hiks