About Me

Wednesday, September 27, 2006

Something That I Must Know About...Me

Deepest sympathy to Sam,after all the bloggers poll and the highest votes,the juries (who are they?) still thinks that, it is not good enough reason to stay in the final.To add insult to his injury,some ungraceful losers decided that posting a childish,stupid,morally sore loser messages in his blog is the coolest thing to do.They got what they wanted, is that not enough? Maybe the good bloggers should think again about entering the contest next year as high votes don't guarantee a winning.

I have been incredibly tired since I started fasting.The fact that I kuat cikyak (2 kali sehari pulak tu) made matters worse, eventhough for some weird reason,it is making me healthy emotionally.By the time berbuka puasa, mata terus rasa nak tutup and tau-tau, terbangun when my mobile alarm beeps for sahur.I also have more time to myself since last Sunday.

Since I start that Behavioural Theraphy Course (and got promoted at the same time)I seem to lose sight to myself.Terkejar sana-sini,got completely messed up in soul-searching therapy sessions,tak cukup tidur,makan tak tentu,socialising thermometer toksah cakaplah...minus number aje, apart from office event yang sangatlah boringnya.

And 5 days ago,I rekindled with my missing personality and tahulah I betapa teruk nya I ni in person.I think now I should agree with the fact that I,

a) Most of the time, prefer my own company.
b) Whenever I have to get ready to go out, I will look at my built in wardrobe, staring at my pressed clothes and at the same time moaning 'Alamak,I takde baju'.So, yang bergantung tu apa?
c) Suka tengok 'Friends' berulang-ulang kali tanpa menghiraukan perasaan orang lain yang tahap ke 'buhsanan' dah sampai ketahap Power Rangers.
d) Benci bila my 'biskut bantal' yang my mother kirim kat I kena baham oleh Liza. I tak kacau pun dia punya Walkers Marmite.Puaka kau!!!
e) Bila I tengah masak, jangan datang tolong or jangan datang nak menyibuk.
f) I tak suka share my favourite thing, for example, kalau I suka makan Cadbury Whole Nut Chocolate,I will buy 2 of them, one for me, one for the people who pandai makan, tak reti beli.
g) Selalu salah parking my spectacles and pastu bad mood sebab tak jumpa bila crucial time i.e. time nak tengok TV or pergi kerja.Yang tukang kena cari nya ialah Liza.
h) Tak pernah offer nak buat hot drinks untuk Liza or Lou, in fact,aku yang suruh they all buat air untuk I.
i) Makan memilih.
j) Cepat panic.
k) Racist in denial. Bila I balik from work,nasib tak baik,travel satu bus lah pulak dengan budak-budak sekolah yg perangai cam lahanat.Sakit hati I bila yang some of them (yang tam-tam dengan yang ling-ling tu) berlagak like they own the bus.But, perlukerr aku generalise orang camtu?
l) Bila kerja office berlambak,I suka buat kerja lain yang takde pekdah..like bloghopping.(ish..siapa kata bloghopping takde pekdah?, maybe salah timing aje kot)

I think I should talk this through with my therapist.Tengoklah apa feedback dia.And you, Luke, tolong lah bagi resepi Mee Hailam dengan secepat mungkin.Harus ada massacre 2,3 hari ni.

2 comments:

Lee Novotny said...

Tam tam ling ling katanya..mak skerr!! samalah kita u ols, masa mak kat manchester dulu gitulah diorang...macam sial jek! BUT it´s all due to insecurities I think... nak tunjuk walaupun minoriti tapi gagah gittew..ntah apa apa ntah!

Yes, berbalik kepada Sam of Bloggers Idol... mak pun tak tahu nak kata apa.. Memandai je lelangau lalatz busuk ni gi accuse mak, sam atau Heaven yang jadik lalat. We ols bukannya pengecut macam anonymous lalat atau Commentor tu. Mmg sah penakot!

:: samasam :: said...

there is a third party yg ambik kesempatan atas apa yg berlaku fyi. batu api batu api ni byk. diorg suka la laga laga kan manusia cakap and tuduh itu ini yg bukan-bukan. nak-nak pihak yg tertentu tuh boleh pulak percaya bulat-bulat. and tak lupa jugak manusia yg busuk hati bila tgk ada org lain yg selesa dgn kedudukan dan ramai sokongan. peliknya, pihak yg lagi satu seboleh-bolehnya terus-terusan terkam i. walhal, i bukan mcm sesetengah org yg duduk opis ngadap pc memanjang. kerja i kena ke sana ke sini, kalo duk opis pon still kena entertain customers. and balik umah pun dah penat, terus tido. bila nak update blognya? seminggu takat 1 -2 entry je naik. bila lak nak study nak wat assignment studynya lak? nak revision lagik? bila lagi nak balik kampung jumpa famili? nak kuar-kuar jenjalan dgn member lagi? ingatla, org baca apa yg kita tulis dan melalui penulisan kita, org bole judge hati budi dan kelakuan kita. jgnla org sampai ckp, 'mcm bagus je', 'poyo jer', 'perasan' dll sampai org meluat dgn kita. kalo org dah meluat tuh, tahu tahu la apa kesannya kan? i berani swear yg jadik lalat tuh bukan i, but why shud i kalo bukan i yg buat? rite? thats y i duk diam je tak melatah buat entry melalak lalak tak tentu pasal. sbb apa? sbb i profesional and educated person. thats it. eh eh, panjang lak ceramahnya... hehee..