About Me

Tuesday, September 12, 2006

Hello Prakash...
















Liza's Mini Is Ready For Collection Toady, Thanks to Abg.Mutusamy


Semenjak dua tiga menjak ni, selalu pulak terserempak dengan dengan familiar faces. Oops, jangan salah paham, bukannya familiar faces yang famous, although baru-baru ni I dengan Lou terserempak dengan Michael Underwood (Celebrity Host From CBBC Channel)yang apparently tinggal around apartment kitorang.

What I mean by familiar faces is, over a year ago, I terserempak dengan one lady yang ada iras-iras my ex schoolmate, Norisyaliza Saludin yang dah meninggal tahun 1991 (Al-Fatihah to Nori) . Tak lama pastu, dalam tube, I terpandang this guy yang ada iras-iras my late brother. Nak menitik air mata I tapi sebab tak nak pulak draw attention dalam tube tu, I pendamkan aje. Last week pulak, masa dalam gym, I terpandang pulak kearah Mamat hensem ni that remind me of my first crush. Either dia masih hidup or dah tak ada, tak tahulah.Tapi yang nyata,adalah suatu waktu dahulu yang I angau macam nak gila kat dia.Tapi dia tatau.Takpelah.

In my previous post (bersamaan dengan hari I hampir diterjah oleh lorry cargo kat Great West Road tu) I ada cerita pasal my encounter dengan Abang Mutusamy (bukan nama sebenar and also Mini Cooper punya service engineer). Lupalak nak tulis/bagitau yang Abg Mutusamy actually look like my ex colleague masa kerja kat Hotel Armada dulu. Namanya Prakash and Prakash ni was the Banquet Manager yang selalu menjadi mangsa kekejaman F&B Manager masa tu.Masa I tengah buat apprenticeship untuk jadik Management Trainee, Prakash ni lah yang selalu tolong I.Tolong sort out my functions,tolong kowtim-kowtim hal-hal underground and macam-macamlah, thanks to his expertise.Kadang-kadang, bila dah lewat dah perut berkeroncong, Prakash selalu lah 'menyonglap' food-food function yang tak habis untuk jadik bahan lantakan I dengan Sales-Sales person yang lain. I will always remember him as this Indian guy who speaks fluent Malay.Bila I balik KL, I will make a point to visit the Hotel and kalau ada rezeki, terserempaklah dengan Prakash Si Teddy Bear ini.Prakash look happier than before.Maybe pasal that bloody F&B Manager yang selalu bully dia dah berambus.When I saw him last (June this year, in one of my short visit to KL to visit my unwell father) Prakash commented that I 'shrinked'.'Hoi..kurus lah kau sekarang.Apasal?' and I jawab, ye lah, sekarang makan kena bayar, dulu aku sign aje. (Well,when I was working there, banyak sungguh perks, makan free, laundry free, parking free, entertainment free, segala free) Prakash laughed...Oooooh, sekarang kau makan kena bayar ye? We sat down and high tea'd together.He signed that meal for me on his 'Officers Check'.That was our last.

Pagi tadi, masa kat office, lebih kurang pukul 2 petang time London,I got a text from my ex boss.Prakash passed away today from an apparent heart attack.And I was like, good god, he was only young.

I picked up Liza's car from the BMWMini centre today and Abang Mutusamy (Prakash) is nowhere to be seen.Suddenly all this news about young people that died of heart attack started floating.Hani Mohsin.Khabarnya, family member Imah Lenggok pun meninggal sakit jantung.

My thoughts are with Prakash's family at this terrible time and I believe, this is a huge loss to Hotel Armada and to all his love ones,friends and work colleague.

To my love ones, Liza & Lou, berhentilah hisap rokok.

3 comments:

:: samasam :: said...

hi, new Bi task uploaded. read and komen ok? thx. =)

Lee Novotny said...

Han, hmm sedih kan kawan baik kita alih alih dah takde.. memang betul u ols, memang kena jaga kesihatan memasing dah ni..memacam benda dalam makanan diorang taruk entah apa apa.....

Hey u know what, talking about Samasam.. u pun ingat lirik lagu ittew?? Syahdu kannn??? Dolu dolu mak memang asyik makhsyuk ngan lagu tu..ye lah, chenta tak kesampaian kaedahnya. mana tak, berchenta ngan jantan straight! Aiyyooo...

husz said...

takziah.. cian.......