About Me

Monday, September 04, 2006

Even If You Were Broke, My Love Don't Cost A Thing....Satu Penipuan Besar


Tah mana silapnya, dalam MTV channel keluar this video clip 3 kali.Ada unsur-unsur obsession kot dalam kepala otak producer MTV hari ni.Maybe dia minat gila kat Jennifer Lopez yang sekarang ni khabarnya tengah gigih memakan mangga muda dan asam-asam.Berbadan dua lah katakan..dan juga berbontot dua.

Apa ada dalam kepala Jennifer Lopez masa tengah nyanyi lagu ni, Tuhan aje yang tahu.I strongly remember that she was married to that dancer guy at this time of the video making.Very good and decent looking man walaupon tak glamour,and he is a dancer.Jennifer Lopez pulak masa kahwin dengan Mamat ni macam baru kena tangkap khalwat dgn Jabatan Agama Los Angeles, pasalnya..mereka berkahwin dengan penuh express sekali.Macam Victoria Line.Laju semacam and the only underground line yang jarang ada delay.

I minat jugak jugak Jennifer Lopez ni.Masa I mula-mula kenal dia (not literally!!!) I tengok cerita pasal Latino Superstar called 'Selena' and Jennifer Lopez yang masa ni baru menapak terhegeh-hegeh hantar CV dia kat Hollywood,berlakon sebagai Selena ni.I thought as much 'Selena' is Jennifer biggest break in Hollywood selain daripada jadi glamour tak tentu arah dek berkawan dengan Puff Daddy and Ben Affleck.Okaylah..rezeki dia.Menyanyi pon boleh tahan.So she came with a good package,body,suara and ropa complete.

Lepas dia break up dengan Puff Daddy,dia terus kahwin dengan Mamat Dancer ni.That dancer guy can be seen in the 'Love Don't Cost A Thing' video clip, sedang menghayun-hayun badan dan kepala botaknya.

I agak Jennifer Lopez ni bangsa orang yang cepat suka dan cepat boring.Susah lah camtu.It is so obvious yang she pursue this guy, woo him to death sampai dia lentok babi and proposed to her.Bila dah dapat, habis manis sepah dibuanglah kiranya.Kesian that guy.Tapi khabarnya,Jennifer Lopez paid him handsomely to grant her a quickie divorce, 10 million gitu.So Jennifer's love in fact, did cost her thing, only been debited some large sum.Hell lot's of thing tu.

Motif I cerita pasai Jennifer Kuih Lopez ni? I think is more to do with 'Penipuan Besar'. I finally met my HR Director today to go through some legal stuff about this mangkuk hayun yang accused that I victimised dia.

Mamat Mangkuk Hayun ni, memanglah dasar anak syaitan durjana.Apparently he contacted my line manager and accused me of all sort.2 pages lagi you...habis seisi office mate I tergelak sebab segala tuduhan tu palsu macam Rambut palsu Lim Kok Wing. Antara tuduhan-tuduhan nya termasuklah :-

a) He was having 'issues' with me. He said that I am this 'head strong character' that he in the end decided to move on to another employer.
b) That I, used a bullying tactics against the people I work with.
c) He said that the reference I provided him was 'misrepresentative,shocking,scandalous and full of lies'.
d) He described that my staff team are 'tight'.Not sure what he meant by that.
e) Feel victimised by me.
f) Felt that other co worker 'put him to one side' as he was trying to do a good thing.

Like I don't have enough on my plate already. One of my Polish colleague, a devout Catholic punyalah marah and tadi before dia habis kerja dia cakap dengan I, I will go to church tonight to pray for you.Don't worry.

How sweet.There's still plenty of 'orang tak gila' in this world.To all, thanks for the support. Bak kata Gloria Gaynor, I WILL SURVIVE

4 comments:

noel said...

hey han,

i realized ur job is really tough la..stress lagi...macam Lee kat tempat keja lama dia...

how u manage ur situation?

Han said...

How? Honestly, tatau.But I honestly think that my therapy session do me fat loads of good.Or..maybe I should consider release tension kat sauna cam si Lee tu...hehehehe..kalau la ada untuk org fomfuens...Aku ni, steam room dlm gym tu rasa nak sesak nyawa, apatah lagi sauna...

Cheers, Noel.Cheers for reading.

Lee Novotny said...

Aiyyoo noel...tempat kerja lama tu mcm mimpi je skang...long forgotten! :)Tapi kan, han cayang, u will survive! Org camni mmg suka amik kesempatan; ingat kita ni dari Timur tak tahu camana nak defend ourselves??

Oh by the way, kalau Peragawati Top baca entry u ols, ni harus dia menangis nangis kerana u ols sebut fasal J-Lo berbonto dua..dia kan suka dok mengata artis?? heheheh

:: samasam :: said...

=) jgn tensi tensi kerja ok ... hik, nnati balik malaysia kita belanja aiskrim .. hehe