About Me

Thursday, September 28, 2006

Break Glass...Break Glasss...

I pergi interview for my second job semalam petang.Okaylah..for few hours per week,tak ngaco my main job.In return,it pays almost £500. Kalau diikutkan, mmg la tak banyak mana, tapi pasal I'm so desperately need the interim session to accumulate my clinical hours,I agreed.Lagipon,masa interview tu, I tak demand sangat pasalnya,that placement is just 10 minutes jalan kaki journey from my flat and my future boss, is a practising GP (amatlah pentingnya untuk mengorak langkah toward getting placement for clinical works soon) and yang paling penting,my future clients,anak-anak dia,jantan 3 orang tu,teramatlah comelnya.

So by next week,I akan startlah menbanting tulang extra.Tapi takpe.£500 extra is a something I shouldn't complaint about and pasni,bolehlah I berpoya-poya sampai lupa daratan gitto.

Yang I risau ni,my future boss semalam cakap dgn I yang dia suruh sort out my visa to follow them to America for 2 weeks.Nak apply visa tu satu perkara yang cukup I benci especially time-time sekarang ni.How I wish I ada British passport,takyah nak apply US visa.Pastu lagi,cemana pulak I nak escape work in such a short notice? Yang genting highland yaamatz pulak is cemana I nak bagitau Frankie? Hari tu pergi Warsaw, merajuk seminggu and Vodafone bill I naik mencanak-canak pasal kena telefon dia hari-hari from Poland.Nak nangis bayar bill dekat £100,yelah, dah biasa bayar £30 je.

So,I am contemplating...tak nak pergi.Liza doklah mencucuk jarum jahitnya kata 'bodoh lah kau,kalau aku,dah pack bag dah'.Really is not a good time sekarang ni.Even at work.Minggu ni aje dah ada 2 incidents at work,hari Isnin lepas and tadi.Dua-dua police involved.One of my staff pulak behind my back,jadik Inspector Gadget and buat investigation,kununnya nak tolong I.I nak marah pon, tak sampai hati,but I cakap jugak dengan dia tadi, I appreciate your initiative but that is the wrong procedure.Pasal wrong procedure tu, I kena tegur dengan boss yang maha besar I. Aku ni pulak tak suka kena tegur especially kalau bab-bab yang bukan salah I.(Besarnya kepala)

Frankie plakkk...dah 2 hari I tak calling-calling dia.Kena diajar orang putih ni,jangan pandai-pandai nak celupar sangat.Rasa.Tengoklah besok,kalau aku ada hati nak jumpa dia ke tidak.

Apply visa to America? Well,dalam bulan puasa yang I dalam keadaan yang amat memilukan ni (lapar & dahaga) akan kuatkah semangat menjawab soklan-soklan celaka Immigration Officer tu?

I think dalam 3 problems above, problem dgn Frankie yang I find very susah to deal with.So,for that reason,I rasa, baiklah I takyah pergi.Bulan November ni nak balik KL lagi.Takpe,tu masalah bulan 11, bulan 11 lah pikir.

On a brighter side,I dah start hantar raya cards to my friends/family semalam. Mana yang rakan-rakan sepersundalan tu, merasalah dapat card with message 'Pecah Kaca Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas'.Macam babi je pantun 2 kerat tu.

3 comments:

Lee Novotny said...

Waaahhh nak ke US??? Mak dah lama dah tak ke US nok! Tapi masa tuh mak masih ada M´sian passport and of course mak apply visa USA tuh in 1995 rasanya..so it´s pre-9/11..so diorang tak banyak soal..entahlah skang..mesti susah..BUT u can do it gurl!!!

Yeah...so what if Frankie merajuk..Frankie should understand ur work,,,, ni takde understanding ni..buang karan je lah u ols..heheheh **matilaa kak sri siantan!

Selamat berbuka puasa!

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Assalamualaikom.

wahhhh wahhhh 500 quids u can buy one Balenciaga bag.. arghhh.. ops that will actually costs around 700. hehehehehe.

Ur heading to US? Which part? Tell tell hek! :P

Han said...

wisconsin you...tapi tak pergi lah kot agaknya, tak kuasa nak berperang.buat lapar perut aje...nice to have u back..bila nak pulang london?