About Me

Thursday, September 14, 2006

Pop Quiz...Welcome All


1) Siapakah nama suami pertama Fauziah Latiff dan dari negeri manakah dia berasal?

a) Ramli Ngah Talib – Perak
b) Syed Budriz – Perlis
c) Datuk Railey Jeffry – Sabah
d) Azwan Ali – Selangor


2) Kumpulan Rock yang popular di Era 90’an yang menampilkan Joey sebagai penyanyi utamanya, dikenali sebagai

a) Bumiputera Commerce
b) Bumi Hiway Construction
c) Syarikat Pembersihan Bumi Hijau
d) Bumiputera Rockers


3) Siapakah penyanyi yang didakwa di Mahkamah atas tuduhan melayangkan email fitnah terhadap Datin Siti Nurhaliza ?

a) Sharifah Ani
b) Sherry Merlis
c) Mama Juwie
d) Sherita Aziz

4) Kumpulan Rock yang berasal dari Negeri Sembilan, Medicine amat terkenal dengan lagu hits mereka ‘Tika Dan Saat Ini. Selain dari ‘Tika Dan Saat Ini’, mereka juga popular dengan lagu

a) Rimba Rambutku
b) Rimba Bawahku
c) Rimba Cinta Ku
d) Rimba Tika Massala

5) Sila habiskan rangkap lagu popular Uji Rashid ini, ‘Wahai Kekasih, tidakkah kau tahu...

a) Ku Ingin Mengajakmu Mengikutku Mengutip Hutang Kain
b) Ku Ingin Selalu Disamping Mu
c) Ku Takde Duit Untuk Belanjamu Makan Mertabak Ayam
d) Ku Sakit Gigi

6) Edry Halim dari Kumpulan Trio Terkemuka Malaysia KRU, pernah menggemparkan masyarakat berikutan isu gambar lucah super impose bersama bekas teman wanitanya.Siapakah gadis malang itu?

a) Linda Onn
b) Linda Rafar
c) Linda Rasul
d) Linda Pok Pek

7) Siapakah pasangan artis popular yang pernah ditangkap berkhalwat dibulan puasa suatu ketika dahulu?

a) Siti Nurhaliza & Datuk K
b) Paula Abdul & Simon Cowell
c) Amitabh Bachan & Parveen Babi
d) Jatt & Sharifah Sharifah

8) Nurazlina Amir Syarifuddin yang asalnya pekerja Kilang di bandar Nilai Negeri Sembilan, cukup terkenal dengan menerusi lagu-lagu berirama dangdut suatu ketika dahulu.Beliau juga dikenali sebagai

a) Amelina Ah..Ah..
b) Amelia Wah..Wah..
c) Amelina Kah..Kah..
d) Amelina Miau..Miau

9) Suami ke 3 Diva Anita Sarawak dikenali umum sebagai

a) Abang Leman
b) Abang Mahathir
c) Abang Kasitah Gadam
d) Avang Novotny

10) Gossip kencang mengatakan Maya Karin

a) Ialah seorang yang baik hati
b) Bermata juling
c) Terkena buatan orang
d) Berketiak hangit

11) Siapakah nama gadis yang menjadi ilham kepada Kumpulan Alleycats ketika menyanyikan lagu ‘Jangan Telefon Lagi’?

a) Leha
b) Ramlah
c) Joyah
d) Amy Lela Chandran

12) Aznil Haji Nawawi, sering menafikan sekeras-kerasnya yang dia meniru imej seorang pengacara popular dari kotaraya Singa. Siapakah pengacara popular yang dimaksudkannya itu?

a) Azwan Ali
b) Datuk K
c) Najip Ali
d) Lebai Haji Karim

13) Peragawati Top Terlampau Malaysia, baru-baru ini dalam temubualnya dengan MTV Ngetop Banget, mengakui yang lelaki pilihannya mestilah

a) Berambut Tegak-Tegak
b) Berperut Boroi
c) Berkuku Panjang
d) Bergigi Kuning

14) Cinta siapakah yang dihalang oleh Chef Wan ?

a) Cinta antara anak ketua kampung Bongek dengan orang gaji Indon nya
b) Cinta antara Serina & Aruah Hani Mohsin
c) Cinta antara Tom Cruise dengan Katie Holmes
d) Cinta antara Sultan Selangor & Kavita Kaur

15) Siapakah nama sebenar SAMASAM?

a) Anteng
b) Debab
c) Syamsul Zahri
d) Pavel Novotny


Sila sertakan jawapan anda didalam ruangan ‘comment’. Contoh, No.1e,No.2b gittew. Pemenang –pemenang pop kuiz akan diumumkan setibanya penganjur dari Cornwall, hari Isnin ini. Hadiah berupa pakej percutian 7 hari 6 malam di Twickenham, dimana tambang kapalterbang,bas,minyak kereta haruslah ditanggung sendiri oleh pemenang dan anda berpeluang duduk percuma di pangsapuri separa mewah penganjur.

Selamat Mencoba. Jangannnnnn..Cobaaaaa... Merayu Lagi...

(Soheh sangatlah kepalaku dah bengong ni)

9 comments:

Lee Novotny said...

Hahahahh Avang Novotny pun ada dalam list ittew..LOL..Pavel Novotny laki fantasi mak pun ado???? **matilaa mak!

Hmmm stay at your pangsapuri?? Harus ni..mak akan jawab segalanya!

Lee Novotny said...

Ni mak nak jawab (tak konfiden ni..eheheh):

1.b
2.d
3.a
4.d
5.b
6.b
7.d (who the hell are they???)
8.a
9.b
10.c
11.d
12.c
13.b
14.b
15.c

p/s maklah kak Nita ittew...:P

Peragawati said...

Ratu Burit dtg nie..**larikkkk

1.B
2.D
3.A
4.C
5.B
6.B
7.D
8.A
9.B
10.D
11.B
12.C
13.B ...BABI SGT SOKLAN NIE..GELAK AKAK..

14.B
15.C

:: samasam :: said...

soklan nombor 15 tuh KENAPA HA???? uwaaaaaaaaa.....

rushmurad said...

kreatif... tapi tak mencabar langsung... celah2 gigi aku jer... maleh ler nak prabihkan boreh..

Han said...

simpanlah boreh you,rush..untuk kegunaan inflasi

:: samasam :: said...

kreatif... tapi tak mencabar langsung... celah2 gigi aku jer... maleh ler nak prabihkan boreh.. <<--- i dunno the meaning of mencabar from u. after al, u read my latest BI task and wats ur comment? pls str8 to the point. funny seh. dunno what is ur thinking.. hmm..

Han said...

bawaklah bersabar sam.orang dah tak suka, nak wat canner? teruskan lah usaha-usaha gigih mu itu

:: samasam :: said...

bawaklah bersabar sam.orang dah tak suka, nak wat canner? teruskan lah usaha-usaha gigih mu itu <<--- rite. as long as my readers enjoy. okla tuh kan? hehe .. tq