About Me

Tuesday, August 01, 2006

Irritable Denial Syndrome

PUSSYCAT DOLLS TENGAH KHUSYUK BERPOSING UNTUK MAJALAH MUSLIMAH EDISI KE 19, SEBELUM BREAK UNTUK SEMBAHYANG ASAR

Malaysian government or to be precise, people that worked for the government are currently very upset, pasalnya, apparently si Pussycat Doll telah terlepas menyanyi dan bersuka dia di Sunway Lagoon, khabarnya berdressing maut bagai.How maut the dressing was,taktau le akak, pasalnya, Pussycat Doll punya video clip selalu kuar kat MTV and akak rasa dressing meka tu biasa aje.Nak kata menjolok mata sangat tu takdelah.

Apparently, Rais Yatim and his lot, tak happy. Khabarnya ada internal investigation team to investigate siapalah lahabau yang melepaskan anak-anak kucing tu ke Sunway Lagoon tanpa memakai purdah dan baju kabarung.

Kesian Pussycat Doll.Agaknya yang mengomplen tu, adalah mereka-mereka yang panas hati tak dapat ticket free.So now they are taking it on Pussycat Dolls.

Okaylah...macam ni.Yesterday masa I tengah bloghopping, I come across one mamat samdol called Alan Fadzli apparently wishes to see or to read about how Malaysian in the UK making their connection with Allah the almighty.Well, fair enough.But I really doubting his motive behind the request.

I can't help to think that some Muslim have it in their head that Muslim have to behave a certain way just because they're Muslim.Okay, I respect your opinion, whoever think that way.

But, in Pussycat Doll case, the girls are obviously non-muslim, and they dressed the way they feel comfortable with and maybe essential part of their job is to dress as such.Well, I supposed that the Malaysian promoter invited them. Okaylah...kalau nak ikut sangat dress code, whoever foreigner yang masuk Malaysia kena pakai cam ni,cam ni.Tapi, janganlah expect orang akan mengubah cara hidup diorang dek kerana cara hidup kita yang sekian-sekian.

I takde pulak tengok Catholic based country like the European, suruh orang Islam bukak tudung or bukak kopiah jubah bila melawat negara diorang. It goes without saying that they have high respect on Human Rights, you can only be yourself wherever you are in this world.

Rais Yatim dan mereka-mereka yang sewaktu dengannya, mengaku sajalah...suka tengok micro miniskirt PussyCat Dolls tu.Kalau boleh, nak pakat-pakat nyanyi...Don't you wish your boyfriend is raw like me...don't chaaa !!!

And lastly, Mr Alan Fadzli, macam manalah boleh tersesat cruising kat rainbow area ni? Nak cerita-cerita jejak rasul,kenapa tak search web page Raihan aje?

I believe, kita ni sebenarnya, tak tahu janji tuhan.Elok ingat mengingatkan...tapi apa penyudah kita, tak siapa yang tahu.

All the sumbang mahram kat Malaysia tu, siapa nak explain? Tu lah, sekat lagi kebebasan orang.Kutuk orang ni, pasal orang ni gay lah, lesbian lah...lupakah mereka yang individual ada otak masing-masing dah boleh memilih apa yang mereka suka? Lantak lah..nak jadi pondan ke bagai, janji tak bunuh orang dan menderhaka pada mak abah.Itu yang paling penting dari making up something that you're not.

3 comments:

Lee Novotny said...

Kannn u ols??? Mak pun heranlah sesetengah org Malaysia yg Melayu ni..double standard sangat! Padahal yg kat depan mata tuuu haaa....gajah depan mata tak nampak..

U go girl! Mak rasa yang panggey Pussycat Dolls ni pun musti tahu diorang musti akan pakai maut punyer,kan?? Dah tu ramai artis kita pun yang pakai maut tuuu takde pulak puak puak kabinet ministers ni bising. BUT like u said, deep down, actually depa suak ni etngok fomfuen seksi cenggini...cuci mata gittooh!

Berbalik kpd someone yang mintak mak publish gambar tengah sembahyang..aiyyoooo perluker?? Kang kunun nak buat pahala..tetiba jadik riak pulak..naya mak! :)

Kita ni walaupun lain drp depa, bukannya kita bunuh orang atau swindle org puneyr duit pun (like u said)... diorang nampak yg jahat je..tu pun pada kacamata diorang... yang baik maaplah..takde dlm kamus diorang khalid macam mak ni baik!

p/s not to brag that mak ni baik, u ols..mak pun banyak salah silap..manusialah katakan!

Han said...

setuju yang...setuju amat amatz..

sang diva said...

let's face it la cik, some of the minister is on denial. yang Rais Yatim tu kononnya nak Islamic sangat la, sensitive dengan norma Timur la (Timur sangatlah kan orang Malaysia ni kan. Bukan Budak Melayu pakai tudung laboh ke yang main selok menyelok kat tepi fountain KLCC tu?) bini dia pakai tudung ker? Habis kaler karat air rambut tu menjaga sensitiviti kaum hawa Malaysia yang rata-rata pakai tudung ker? Ha tu siapa nak jawap?

Pasal budak Melayu pakai tudung laboh main selok menyelok ni pun satu hal. Kalau anak Cina pegang tangan jalan-jalan dalam taman KLCC sampai kena denda masuk court bagai, yang mempamerkan aksi lucah tahap dewata kat tepi air pancut tu tak pulak didendanya. Double triple standard betul. Ke sebab penguatkuasa buat modal stim kat tepi semak? Entahlah