About Me

Friday, August 04, 2006

Tough Love

PAT KERRIGAN YANG COMEL


I'm not sure if this program lepas masuk ke dalam Malaysian Television. It's a story about life in a women prison called Larkhall. Dah lama jugak I duduk kat sini, tak pulak pernah dengar prison nama Larkhall. Holloway adalah...

Coincidental generalisation,women prison blocks will always be asociated with a lesbianism culture.Make sense jugak, dah takde jantan, make use lah dengan apa yang ada.Tu la, siapa suruh buat jahat lagi,kan dah kena masuk jail.

The program is called BAD GIRLS.I have been watching it for the past 4 years gittew. daripada one inmate to another inmate yang keluar masuk jail.

The episodes become more intresting by day and quite possible that orang (aku la tu) sanggup tak nak keluar rumah sebab nak tengok Bad Girls.Watching Bad Girls, made me wonder, macam manalah keadaan women prison kat Malaysia tu.Whether or not they have what these people called 'Top Dogs' or maknanya lebih kurang pompuan yang terkuat among the banduan (bukan kakitangan penjara you). Currently, Bad Girls punya Top Dog is called Pat Kerrigan (dia ini sungguh ayu orangnya) dan dialah yang menjadi boss perempuan-perempuan durjana tu. Bad Girls amat bernasib baik pasal Pat Kerrigan is not a corrupt character pasalnya,dia menggunakan kekuatannya kejalan benar,kaedahnya..dia tidak menyalahguna kuasa macam Robert Mugabe gittew.

Banduan-banduan di Larkhall ni panggil prison warden mereka 'Screw'.Apa makna disebalik nama gelaran 'Screw' itu tak pulaklah diketahui oleh akak ni.Ada 'Screw' yang jahat, ada 'Screw' yang berhati mulia.Ada pulak yang just biasa aje...tak jahat tak baik...maknanya, buat kerja, balik rumah and cukup bulan dapat gaji.Macam akak lah jugak.Kerja mati-matian pon dapat apa? Bayar tax cam nak mampos gak.

Al-kisahnya, semua inmates kat Larkhall ada tragedy mereka sendiri.Yang paling celaka dalam program ni ialah Natalie Buxton yang profession nya sebelum ditangkap polis ialah Agen Pelacuran Kanak-Kanak Antarabangsa.Kat sini orang yang ada kena-mengena dengan apa saja activity sexual membabitkan kanak-kanak, tak kiralah dia tu paedophile ke or tukang supply, mereka ini akan digelar 'Nonce' gitew.Dari mana asalnya perkataan itu, usahlah bertanya kepada diriku ini.

Kisah Bad Girls ini, memang patut ditonton oleh segenap lapisan masyarakat termasuklah Datuk Rais Yatim yang sekarang ni tengah active mengumpat PussyCat Dolls.Tapi akak ingat,nak masuk Malaysia macam susah sikitlah...bukanya sebab ada babak-babak sexy yang tak sesuwei untuk kanak-kanak,bahasa yang dipakai oleh pompuan jail ni sungguh menggiurkan gittew.They don't swear that much...fuck off...piss off tu macam biasalah...tapi dialog-dialog mereka banyak sexual insinuation for example...'Ohh..she is the type that eat from a hairy table'.Lesbian lah tu....

I hope one day, orang Malaysia especially yang berkuasa menentukan what other people should or should not watch will be open minded enough to release this program so that budak-budak remaja Malaysia can learn of what will be the consequences of trafficking and doing drugs, pelacuran,small time petty criminal like samun menyamun,fraudulant,murder etc. Bila mereka dah tengok betapa susah dan sengsaranya hidup dipenjara, sumpah mereka semua akan bertaubat nasuha dan duduk rumah sambil menonton Academy Fantasia.Tak gitu?

1 comment:

Lee Novotny said...

Hahahah eat from hairy table..tu yg tak tahan tu..pernah dgr jugak drink from hairy cup or carpet muncher:P LOL

Mak tak pernah mernahlah tengok rancangan ni u ols..entahlah kenapa.. usually kalau ada babak babk yang berkenaan dengan bitchy women ataupun fomfuen kejis, memang mak suka sangat! :)

Bila Malaysia nak tayang menda menda cenggini?? Hmm entahlah..tapi ajaib jugak Little Britain boleh masuk astro, ye dak?

p/s nak tengok bila agaknya Queer As Folk leh tayang kat mesia :P