About Me

Thursday, August 30, 2007

Updates

After the First goal....sempat ambik gambar sambil macam Crisps tau...

I am allowed a blogging day off am I? Well, since this is considered jawatan tetap tak bergaji tapi dilakukan semasa makan gaji buta, I think I should be allowed for at least 10 days in a month. For my new visitors, I am indeed very touch with your compliments and seperti biasa, Makji Esah yang sungguh lah popular mengeluarkan janji-janji manis ala-ala Party MIC (k.e.y.m.o.u.s.e.)ni berjanji yang I will visit your blog when I get round to it. Kepada yang komplen, what can I say other than...sebelum kau nak kutuk aku yang tak nampak bayang, kau tu hapa cerita? Diri sendiri tak hapdate, nak kata aku ye? Eh..siapakah orang itu?

I certainly have tales to tell, of what been happening since Monday and I have to say, these past couple of days is really not the best of time kepada para-para jantan durjana yang tah hapa mimpinya semenjak dua menjak ni, gigih betul nak menunjukkan muka. I have to start packing my belongings in my current flat to begin with that obviously, claimed almost 99% of my energy. Masa nilah mulut ringan nak maki-maki orang, tu lah..bila orang beli furniture, dia pun nak beli furniture, tapi bila tang angkat mengangkat, tak nak menolong!!! Ciss...bedebah betul kawan serumah ku ini.The thing is, we are leaving our current flat yang sangatlah cantik ni on the 10th September, tetapi memandang kan yang I will be away from the 3rd to 7th, the bestest way is to move the berat-berat one first, katil, lemari, chest drawer and anything yang tak kan termuat dalam kereta. Being practical (or kedekut nak mampus) that we are (I am!!!) we thought hiring a van is a good idea because we just have to pay the day rate and then all the hangkut-mengakut job can be done in our own sweet time.The only disadvantage is that tugas hangkut mengangkut ni terpaksalah dilakukan sendiri tanpa bantuan abang-abang gagah. Well, honestly, next time kalau nak pindah lagi, let the Van man buat kerja-kerja mengangkut ni sebabnya, terseksa betul jiwa raga, batin, tulang tangan kaki, hati and otak membuat kerja-kerja ni. The whole day on Tuesday I dok moaning, manalah jantan-jantan ni bila kita nak pakai diorang kan? Jantan-jantan omputih sini kalau nak mintak tolong angkat furniture, siap tanya siang-siang, ada insurance ke bagai if nanti tulang belulang they all terkehel. Haiyooo....dengan kawan-kawan pun nak tanya insurance ke?

The angkut-mengangkuting finished nearly 9pm on Tuesday. Badan punya sakit, tuhan sajalah yang tahu.I keep telling MB, kita beli rumah pasni, tak kuasa aku nak angkat-angkat lagi...knowing the reality that buying house in the UK or in London to be precise, 2 bedrooms ground floor garden flat is like buying rumah kat Taman Tun. Only Taman Tun rumah ada 5 bilik with pool and garden yang boleh pasang khemah kenduri kahwin and in London, flat besar sikit je dari rumah anjing pastu, tanah leasehold yang after certain years, owner boleh sesuka ati ambik although you had paid arm and leg and head even, for the flat.See, rumah lain, tanah lain. Cam cilanat kan?

I also completely forgotten yang my ECA is in town and akan berambus malam besok. My mailbox is full with his messages yang nak jumpa, nak jumpa.(Eh...siapa nak jumpa you hah?) Not only that, si Debab yang tak reti-reti bahasa tu hari-hari dok hantar text messages and telephone I, free sangat ke kau?

I decided to ignore his mails, partly because I'm too busy with moving my things about and ada meeting sana-sini and with my boss yang hari ni cakap lain, besok mintak benda lain and my patients yang hari ni okay...besok boleh nampak Julius Caesar dalam bilik dia. Well,tough to those yang baru sekarang ni terkenang kat I. You had your chances (haaa..chances kau) but by saying this, I can sensed my anger and my anxiety over knowing that he is near. We have been apart for so long. There was a time in the day since Tuesday yang I dok cuba apply on positive thinking, kenangkan si Jantan ni was my boyfriend for 10 long years, tak mahukah aku move on and kawan macam gitu-gitu aje dengan dia? I don't think so. Podahhhh...podahhhhhh.

Yang satu lagi si Debab ni, nak kata tak paham bahasa...thinking back, I yang tak cakap direct dengan dia.So, in a way it is my fault.I could have done but I didn't pasal kes dia merajuk that day. But after badan, hati dengan kepala yang dah sakit, I am so not in a mood to layan orang macam ni. It started when I texted him back on Monday night, telling him that I will be very busy and I'm not so sure about the Merdeka Day thingy but if I do go, I will then go with my friends (basically telling him that I already have plan lah kan? Although not directly telling him I tak nak pergi dengan dia) But if you do go, I hope you enjoy it. Macam tu la message I kat dia...and cam biawak kurang ajar nya, he replied 'K'. K hapa? Kambing????? Tu lah, badan dah debab sangat, nak sebut the whole word 'okay' pun tak larat. The next day, I was busy angkut-angkut barang, I hardly ever have time to check my mobile phone berbunyi ke tidak and it was after 9pm that I realised that JT called 11 times and messaged me twice.

Message 1 : Need to talk about Saturday. Call me if you have time (12:34 noon)

Message 2 : Where are you. Call back urgent (6.30 pm)

Because he rightfully put it 'call me when you have time', maka jawapan nya, tak kan adalah aku nak call you, because I don't have time. Maka tunggulah ye sampai I free, and second message macam puaka, as if I gf dia or someone who berhutang dengan dia. Message cam ni sampai kat I (if you're not close friend or family) jgn mimpilah I nak layan. I was so bengang that I decided to ignore it.

I pulak ada plan nak tengok Arsenal game yesterday and after work, berlarilah I keluar office nak menyampaikan ke Emirates by 7.30 pm. While waiting for bus, I heard my mobile phone ringing and his number come up, not realising that he had been calling 5 times before I answered that call, I dengan tanpa rasa sangsi jawablah kan.

' I have been calling you since yesterday' (suara cam tension) 'Why didn't you return my call?'

I am not so sure if I ni bangang ke or sewel...so I decided to respond in a way that I thought funny...kira-kira nak joke dengan dia lah kan.

'Oh...K, if you're not someone I know I certainly going to file a complaint about you violating my privacy......(gelak-gelak) I busy lah semalam'

'Well, lain kali kalau tak suka, cakap lah...tak payah I buang masa'

Tupppp!!!!! Line got cut off. What? He is hanging up on me? Sakit ke apa dia ni? You know what, I don't even want to think about that. Lucky Arsenal beat Sparta 3-0 and I'm so looking forward to meet the Britain Next Top Model besok yang datang all the way from York and Dublin. Haiyoo....dia letak telephone you, dia letak telephone!!!!! Berani dia kan?

14 comments:

Cik Kiah Kidman said...

Oh tidakkkkkk! When do you think the bunny boiling episode will be coming in???

JT is
a) clingy
b) demanding
c) insensitive
d) egotistical
e) beruk
f) all of the above??

On behalf of all your peminats, we beg you to keep the drama going utk menceriakan hidup kami yang gersang ini..(kalu ko contact si ECE tu mesti rating box office, wa cakap lu!)

Hjh Esah Jolie said...

hamboiiiii..lajunya respon, dah mandi ke belum ni?

Anonymous said...

tak senonoh nya laa perangai jantan ni...'possessive' semacam...

baru kawan jek, dah camtu, just imagine camna kalau jadi awek or bini dia!!! sure kena tengking2nya kalau x angkat h/p or layan dia memanjang...herannya, tu 'quality' yang normally ada kat pompuan2 yang set2 attention seekers ni..jarang2 ada jantan perangai camni!!

don't stress out ler hjh esah dengan JT ni. Buat bodo jek and tengokle sapa yang call sapa nanti...

wish u semoga dpt ler beli sebijik apt kat london tu, though sounds extremely expensive but if it's worth it, kira investment ler tu...and selamat masuk apt baru..

-ina

l!z$$ @)--- said...

haiyoo!!..desperate nya si jt..siap hang up lagi..ala ala merajuk tak kena layan ke..haha..teruskan drama kitak.. .

NonyS said...

Yeyeye.... si JT sudah menunjukkan keberukan nyer!!
Buang masa dia huh?
Banyaaaaak cantikkk!

But for our sake peminat setia gitew..makji pujuk dia eh?

ps TQ for my nick :)

Lee Novotny said...

Mak oiiii nampak sgt desperado..dia nih umur berapa tahun nih??? 19 yrs old kaaa?? 12 yrs old kaa???? Haiyyoo very der tak perlu sgt!

Apa apa pun, kudos to uols sbb not give in to him yg possessive ittew but on the other hand, melepaslah weols nak tgk dia kat M'sian Celebration ittew..cittt!

See uols tomorrow darling!

ladykuween said...

Aiiyyooo..memang nak kena babab si debab tu. Makji, baik u cakap direct jer kat dia, lagi senang..sebab bila bagitau indirectly dia bengap kot..
Iyerla makji, kalo u bercontact balik ngan ECA lagi rating u naik, kan cik kiah, kan??

Typhoon Sue said...

*gelak guling-guling*

i can't believe it! one minute he's so desperate for your attention, the next, he hung up on u? unfreakingbelievable!

u know what? i think he was hoping that u'd call him back. ala, drama org bercintan-cintun gitu.. mesti nyesal habis bila that call never came... hehe

tokasid said...

Salam makji esah:

Pindah randah ni memang memenatkan apa lagi kalu angkat dan angkut barang. satu badan bisa dan sengai.
Its true, next time nak pindah kalu, upah saya drebar Van tu. Tentu ada package dia kan. Daripada dok sakit badan dan paih tu sakit ati, baik sakit poket sekejap.

about mamat 'debab' tu...dia memang syiok gila kat makji. Tu yg dia pulun sangat dok ligan makji sana-sini. Aku ingat , lepas dia katop hp tu, gerenti dia nyesal teramat sangat. Dia ingat bila dia katop hp, mungkin makji akan call dia pulak, tapi since that never happen, mesti nyesal tergolek dog mamat tu.

I think yuo should tell him right in his face yg makji tak nak ada cintan-cintun dgn dia . Just tell him that. Dia nak marah ka, nak ngangis ka lantak le ke dia.

nak tanya sikit: Dah tak dak ka minah lain kat sana tu sampai dia macam dah kena sawan babi saja tu?

mutalib said...

mamat ni sure baru tgk filem magnolia dan sedang mengapplykan teknik teknik frank (lakonan tom cruise)... dan mayb ada sedikit mysogony dalam penilaian dia terhadap hjh, kalo tak takkan kejap dia mcm member sampai tak tanya hjh nak order apa kat keny rojers, pastu tetiba plak mcm hjh ni sugar mami dia... sure b4 dia start perasan sendiri ada 'relationship' ngan hjh ni dia dah check-up wt some old frens pasal hjh kat sekolah dulu-bekground check... nakal ke, baik ke, suka berpoya poya ke, senang dapat ke, nak hang up fon ke tak kalo dah call byk kali, etc.. cable old boys club ni kan power... in d end, dia nak main ngan hjh je laaa.. habis member dah lama tak dapat... kalo hensem sure dah carik awek yg layan atau respon dgn advances dia yg pada dia adalah advances yg jelas... tapi dia tau hjh masih ingat dia hensem suatu waktu dahulu maka disebabkan kemarok, kepala pun dah takleh pikir bebetol...sekian mekaseh...

Lekiu said...

Wish I was there at the stadium !!

Jantan semua cam tu...cam sial je, ikat diorang reramai dan buang masuk laut...

Elviza said...

Esah,

Akak sungguh happy for you. Finally, si JT tuh got the message that you are x interested. I was beginning to wonder how thick can one be (amboi mulut aku...sedap mengata orang!)

Cara dia harras you, leaving numerous messages and all, menunjukkan yang dia tuh bercinta dgn ko Esah. Masalahnya dia bercinta sorang2! Kuang kuang kuang...

As to your ECA, ish, susah nih nak nasihat (macam bagus kan, macamlah you mintak nasihat I!) But ECA is a sensitive issue - for me at least. More often than not ianya melibatkan perasaan & hati ... ish, susah lah nak cakap.

Okay, nak buat susu anak. Take care Esah

Manal said...

JT soooo old school waannnn.....persistency may be paid off if kena dgn kekdahnya but he is like most of us agree in consensus is one desperate, lonely man. Kadang2 ksian gak kan kat dia, makji, the way he never stops thinking of u and bagging for ur "mercy" to tend to his lonesome being. Somehow he is in total denial never wanting to see the boundaries with a "newly found" old schoolmate. Walau debab sekalipon, he sees things his ways, always has been.

Takot ler tu,this JT menghadapi dunia as a single man after two failed relationships that were probably built on his own hopes and dreams. Sounds like a dictator gitewww...

Anonymous said...

Ala.. Makaji, a'kum

I baru reading ur blog. tersangatla interestingnya. Seronok baca psal perempuan Melayu Terakhir di London. U have a very fine selection of songs too. So if u dun mind, bleh la I dok dengar lagu in your blogspot.

I was there kat Arsenal Spartak game but tak sempat tengok third goal psal berlari balik ke tube. Ingat takde gol dah. and kat TRRC, Hatford tu. Lepak ngan geng Ani Sup Utara. Gian Mee sup.. tapikan harga... wakakakaka mahal nak mampos. But heard they will open Ani Sup Utara kat Edgeware.

Hope another good food joint to savour everytime I down in London. But sometime I imagine eating kat Merdeka Celeb. tu dah around 20pund spend, balik KL dah bleh belanja 5-6org makan kat KFC. Hmmm sapa cakap ada KFC halal kat London. Chicken Hut not counted ha... tak sedap. but the one kat Wembley tu, aku bantai makan sampai 2 ekor ayam... talk about 'tak sedap'. I left lewat jugak. dah nak gelap dah tolong dorang packing. and drive back to Inverness next day.

So Makaji, how's ur day kat Merdeka Celebration? dapatke makan satay