About Me

Friday, August 17, 2007

Cerita JT Bahagian Pertama

I prefer this...
or this...
Tapi...dia dengan takde tanya-tanya I pun, decided this!!!

High point number one, I finished work at 3am this morning. Why lah? Because work lah.There's one incident after another at work and the bureaucracy made it so tedious.My boss si Talam Dua Muka tu (TDM) hari ni tadi dengan banyak cekadaknya, telephone I dengan kata-kata nasihat yang menyakitkan hati. You must get a grip kununn...dia tu yang cakap cam biawak, semalam lain, hari ni lain tulat lain tu, aku lak disuruhnya 'get a grip'.Pundekk sangat kan? Soon, I have to start seeing 'people' again. I have one fresh case just referred to me from National Autistic Society. This guy is severely autistic, and I'm so not looking forward.

Dek kerana pandainya aku buat time management, knowing that nak pergi toilet pun takdak masa, dengan pandainya I buat janji nak jumpa si JT. Hari ni pulak tu. This time, dia offer nak datang Twickenham. In a way it saves me from the hassle of travelling, tapi...I tak nak lah pulak terkantoi,buatnya ada ke orang yang I kenal nampak I, cemana lak? This is my working area, so I might bump into someone I know and rasa cam tak syok lah pulak, nak gumbira-gumbira tanpa privacy.Nak naik ke Central London, I penat sangat. So in the end, I asked him to come to Richmond.

High point number 2, ikutkan hati, mau ku cancel aje.At my age now, nama I nak bersungguh-sungguh hati nak gi dating, jangan harap lah. I can change my mind cam aku tukar channel Sky.I was in a very foul mood to begin with, dengan si TDM tanpa belas kesian suruh I buat tu buat ni, made me wonder why my Manager berhenti serta-merta.I was so not up to meet anyone, I want to sleep. Time moves fast approaching 2pm, I pulak dah buat perjanjian syaitan nak jumpa JT pukul 3.30pm. JT pulak, gigih hantar text messages dari pagi. Yiksss...aku cukup tak gemar orang-orang yang over excited ni. Pulak tu, on the dot 2.30pm, masuk lagi text message berbunyik cam puaka 'Clock is ticking'. Hello Pakcik, kita ni dah 34 ye, bukan 24. Masa nak memiang-miang and lembut lidah cam ice cream cair dah lama berlalu. Tapi kan, macam ada tarikan aje, tiba-tiba perut I lapar, and I just remembered that my last meal was yesterday afternoon, pastu tak makan apa dah. I was agonising, kalau I cancel, tak semestinya MB akan masak kat rumah and kesudahannya, I will end up makan maggie, and kalau I pergi, maka, I can get this over and done with.

Kesudahannya, dalam pada nak pergi/taknak pergi, by the time it is just too late to cancel (manalah tau, kalau I cancel jugak, buatnya dia terjun depan keretapi, siapa nanti akan dikacau hantu buntal, aku jugak kan?) I pergi jugak. He chose the venue. I just thought we can settle on McD's.Tapi si JT dengan gigihnya, nak makan kat Nando's. Hah...full set lunch/dinner tu. Takdelah nak tanya ke, I nak makan apa...what I fancy...mana perginya kegentleman-an jejantan zaman ini sekarang? Aren't you were suppose to ask something like, you nak pergi mana...queue nya, kalau si pompuan kata, I tak kisah, up to you, maka si jantan kena tanya se round lagi....alaa..cakap la, what's your craving for today...and bila si pompuan cakap, again it's up to you, maka barulah kau jantan, boleh pilih mana kau nak makan, tahu? Jangan sesekali on first date, dah buat perangai Idi Amin, bagi direction ala-ala dictator.This is the world game, let the woman win first.

Plan nya, nak chat-chat aje. So, kalau nak chat-chat, Costa Coffee or Cafe Nero kira tempat yang seswai lah kan? Kalau dah makan quater chicken dengan sedulang besar chips campur nasik and coleslaw, nak chat-chat apa nya?

Bila dah sampai Nando's, si JT terus start compliment ayam-ayam dalam kedai tu, as if ayam-ayam yang dah mati dalam panggang tu amoi-amoi sexy.Macam lapar sangat lah.I can see that he is nervous thus sampai tak tau nak cakap pasal apa but, hello...I'm just your ex school mate yang dulunya tak nampak dimata hang.

Well, jantan, dengar sini. This is a line you might want to consider when meeting a female friend, walaupun pompuan tu tak berpotensi nak jadi awek, tapi silalah include social manners dalam tatasusila diri (amboi, kata orang, diri sendiri mulut cam puaka)

a) Maybe you might want to use the cheesiest line on earth like 'you look well today'. Enough to make the person yakni diriku feel noticeable.Remember, pompuan kenkadang ada issue dalaman sikit, it is so important that we get notice.Seriously, kalau lalu kat tepi sawah, kalau kerbau tak pandang pun, mesti hati tertanya-tanya, apa kena nya dgn aku hari ni, tak chantekkk ke?

b) Take a little time to show a bit of concern, tanyalah, how was your journey, of course, pompuan macam I yang kaki auta, kalau diri sendiri lambat pastu tuduh drebar bas bawak bas cam siput. And then you should say, owhh...shame.Pastu, buat lah muka concern...walaupun it is none of your business kan?

c) You must allow the person opposite you (yakni kita ni lah) to talk about herself/her things for at least 10-15 minutes.That shows that you're not selfish and not everything is about you.

Judging from my ramble above, do you think the meeting/dating with JT went well? Huisshhh...you all, aku belum cerita lagi bab dia bukak mulut cerita pasal wife dia....

Tunggu na, I nak mandi. I smell like chicken.

7 comments:

Goddess Selene said...

Hamboiii makji pon dah pandai buat drama swasta jugakkah? Belum sampai climax terus bersambung goss sensasi kan giteww?? Sila ikuti sambungan Drama JT pada hari & waktu yg sama!! Hiks...

P/s: Makji ok ker if mak dtg and balik until the 4th? 4th tu tuesday.. Uols keje nnt canne? Let me know before I start to make flight booking nah?

Lee Novotny said...

Kan??? jantan Melayu sangat noh??? tak tanya pun nak gi mana..ikut suka hati dia jah!! **matilaahaku pasnih!

Ni sah sah edisi anyam ketupat noh kat nandos..bukan makan ayam pon walaupun bau ayam terlekat! Bau bau JT tak terlekatkah di badan uols??? ***pechottttt!

Hjh Esah Jolie said...

Harusss Makji Eton, harusss...drama swasta sedang ditayang kan.

Hjh Leemah, kawe tu sengoti ungguh buat ketupat, mcm celaka aje.Tapi, dia wangi uols...bau POLO.

Manal said...

Makji, tengok size tshirt dia la...tu yang nak stuff his face 1st before spilling the beans gitewww....ala2 kompolkan tenaga luar dan dalam karang sempot ke perot bunyi kuat ke kentut hangen ke kan, tak ke keji. Oleh itu, dengan keadaan yg maha starving, maka dibedal dulu ayam dan segala itewww.

OK kita tunggooooo.....

Lee Novotny said...

U meant POLO as in Mint POLO gula gula ittew kah?? hahahaah **matilaa bau bauan nenek

muthalib said...

mana sambungan storynya nih??? jgn jadi rtm madam... kata nak tayang drama ni, pastu tayang drama lain, suka hati diorang je...

Hjh Esah Jolie said...

Hehehe...Muthalib, I'm afraid, since this page is my page, maka I pun terpaksa la tiru perangai RTM. Tetapi, bersabau la ye...