About Me

Sunday, August 19, 2007

Wish List (Tale Of Unrequited Affair)

***This is a telephatic message via world wide web, to my secret indiscretion. Nama terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab, tak mau bagi dia malu, but if you are attentive enough, you know who am I talking about***

Okay love, I know I owe you JT stories.I don't mean to do this, but I just remembered that you have uttered something really sharp that breaks my heart in our last telephone conversation. Disebabkan I ni ada syndrome slow reaction due to blurr transmission, benda yang orang dah cakap 2 bulan lepas baru hari ni hati kecil mungil ku terasa pedihnya.

Sebagai tanda kasih sayang plus you nak tayang kat I yang you banyak duit (dah naik pangkat lah katakan) you offered to shower with with asam-asaman. Mind you, asam-jeruk-keropok bantal-tuna chilli dalam tin to me is like A-class drug, cehh..macam lah pernah ambik drug, so, bila you dah offer, kecik kangkang kaki, kangkang KingKong akan ku buka untuk menyambut niat suchee mu ittew. Like any other considerate lover, you asked me what else do I want, untuk mengubat hati sepi, perut sepi ku ini di rantau. My demands are small. I asked for 'I'm Muslim' and 'As I Was Passing'. Seperti President Party MIC (k.e.y.m.o.u.s.e) tak syudehh syudeh kau berjanji manis akan meng poslaju kan menda-menda tu kat I. Dah hampir sepurnama dah ni, jangan kata buku, plastik asam pun aku tak nampak. My body is now dehydrating badly, pasalnya, my saliva hari-hari keluar mengalahkan siput babi. Mengenangkan asam yang telah kau janji-pelesu kan itu.

On top of that, you made fun of my kuih cekelat bersalut kelapa parut request. Macamlah aku mintak nak makan hati nyamuk. Seperti biasa aku dengan perangai 'bagi betis nak peha', dengan muka tak malunya mintak kau belikan aku CD Kumpulan Freedom. Sehingga kini masih terngiang-ngiang kat lubang telinga aku betapa teruknya kau gelakkan aku. The way you laugh, as if aku mintak CD Rhoma Irama ke, Cintaku Seratus Persen ke or Kumpulan Rock SYJ for that matter. Wuishhh...bukanke 'Freedom' tu kira upmarket punya group.

Well, to you yang makan durian yang sekarang mulut berbau durian, ingin ku war-war kan ala-ala mulut tempayan disini, takyah lah sesusah nak cari menda-menda tu untuk I. Pasalnya, sesampai aje kaki ku ini di KLIA bulan sepuluh nanti, berkoyan-koyan asam akan ku beli sebagai tanda protest dan kecik ati. And I will personally ask Dina for her book (mampus kalau dia dah tak kenal I lagi) and akan ku hambat supirku (yakni my baby brother) to drive me to mana-mana kedai buku to search for the Adibah Amin book.

Sekian.

8 comments:

aizee said...

Hoi makcik, bukan aku kan? Sila bagi confirmation or else,tak sedap hati I nak masuk court besuk.

Lee Novotny said...

Have I missed anything?? Another World War III kah???

Cik Kiah Kidman said...

Ko PMT ke? bak mai sini alamatlah. Cakap cam taik ayam la ko..kata tak nak asaman..ni dah kempunan lak..ces! Buat aku rasa guilty je!

Goddess Selene said...

Haiyooo makji siapakah org yg dimaksudkan ittew??

Hjh Esah Jolie said...

Aizee, bukan hang la..tapi kalu, kalau mau antar itu barang, sila-sila sudi sudi kan lah ye...

Bukan world war 3 lah Lee, temper tantrum aje

Hjh Eton, tatau la...siapa yang ada kucing, dialah yg berbau kucing.

Hi Kiah...I lap yu (ptuihhh)

Lee Novotny said...

hah mmg temper tantrum!!! Kalah Elton John noh??? :P

Cik Kiah Kidman said...

Esah, kalu esok pagi aku check takde alamat ko kat yahoo aku, memang aku akan pegrosahkan asaman ko! Buku I am kelly-ing, As i was shitting ke whatever ke akan ku ganti buat toilet paper.

(Ko mengidam ke? Takut aku kalu mengidam and meroyan at the same time nanti akan keluar anak alien)

p/s Lantak ko! Laki aku angkat kening je tengok aku beli asaman dekat sedozen tadi..kalu dia pengapa2kan ko kat airport nanti aku tak tau!

Manal said...

makji,

ade saper2 ke belch durian a'la barney (the simpsons)? harosssss busuk yaamaaaattt!