About Me

Tuesday, August 21, 2007

BB Moment

I was tagged by Lee. I baru aje nak mengangkang tengok 'Criminal Mind' dah kena tag. Not easy okay. Below are my My Blonde Bimbo Moments....(tak racist ke cakap camni?)

1. Before the age of 15 (I ni lambat membesar you all...kanak-kanak riang sungguh!!!) my naiveity about sex seems to influenced my knowledge about things, biologically. Sex and biology macam best friend pulak masa tu, kan? I remember asking my mother to makan bebanyak supaya dia boleh menjadik buncit and whaddayaknow, dapat lah seorang adik. Tak terfikir langsung masa tu yang proses untuk mendapat adik is more to it yakni amma dan appa kena buat overtime memalam to do 'stuff'. Makan banyak just wouldn't solved it. Not only that, I used to think that the only way for people to reproduce is by 'getting married' as in bersanding, amik gambar berkoyan-koyan, makan nasi minyak, potong kek..bukak hadiah. Tak terpkir betul oleh ku yang kalau nak beranak ni sebenarnya tak yah tunggu kenduri besar pun. Bodoh tak?

2. Up until I was 20 (lagiiiiiii lambat ni) I thought that male genitalia 'grow' or 'age' along with tumbesaran jejantan itu.Meaning, semakin besar/dewasa jantan itu, semakin 'dewasa' lah konek nya. I have brothers and up until certain age, I know how big their 'thing' is. Not that they're flashing it. When I first come across porn (age 20), I was thinking, kesian ye budak-budak lelaki ni...the 'anu' sungguh lah besar, muat ke seluar dalam? Tak le ku tahu yang tumbesaran itu bukanlah semulajadi, tetapi adalah jadi-jadian belaka. (plus I also know by this time why seluar dalam jantan ada pocket kat Y front tu)

3. This is quite recent but bila dikenang-kenang, rasa nak tanam kepala dalam pasir pun ada. I have 3 younger sisters, and two of them got married couple of years ago.They were both dipinang pakwe memasing (at different times) while I was away, and I was told by my youngest sister (yang mulut mengalahkan ASTRO ni) that she overheard my uncle (spokeperson for my family) enlightened the rombongan meminang ni akan kewujudan seorang lagi anak dara tua (yakni aku) in the household yang misti diberi some sort of hadiah, bagi acara melompat galah (nak cakap langkah bendul cam tak glamer aje) Well, hearing that, I feel so blessed that I belum kena pinang, pasalnya, I got to thinking that kalau my sisters dapat duit hantaran yang beribu-ribu and hadiah macam-macam yang atas dulang tu, I will then get the same...orang kahwin dapat hadiah, I yang duduk atas bendul ni pun boleh dapat hadiah and tak payah pun nak mengorbankan diri kena kahwin.Little that I know yang aku hanya akan dapat sepasang kain buat baju aje. Hah!!! Itu aje ke? Cisss....well, in the end, as a benefit of being on top of the bendul is sepasang kain untuk buat baju kurung and a bracelet.

4. I used to think that famous people on TV is like god on earth. They can never do wrong nor that they can function like other human being. My father is friend with this famous comedian JS, he came to our house in PD, I remember seeing him on telly and this same guy held me in his pangkuan and then excused himself dengan kata-kata, 'Kejap ye, Pakcik nak berak'. Ahhh...macam tak real.

5. I don't know if this count as bimbo blonde moment. Well, masa ni kecik lagi but it took me ages to realised (I was in form 2 in Convent School) that baju BEBEK is actually means baju 'Bare Back'. I often heard my mother, my auntie...semuanya compliment baju budak-budak kecil mungil...eyyyy, cantiknya baju BEBEK, baju BEBEK. I thought, siapalah yang bangang bagi nama baju ni baju BEBEK huh? Fashionista kambing ke? Ghope-ghope nya, Bare Back you all. Ni lah susahnya bila English masih ditahap lembu lagi.

I can't think of any...maybe this is it. By having less bimbo blonde moment ni taklah bermakna I ni pandai ye....but, I now intrigued to know your BB moment, Kiah Kidman, Manal, Sue Typhoon, Elviza,Pieces Man and LeQ.

13 comments:

Typhoon Sue said...

uiks! Pepagi aku bukak blog kau terus kena tag ... aisehman.... I was just told that u have even tagged me a few days back... sowie ar... gua tatak tau pon. no wonder u left a comment in my blog abt whisking me off to turkey... i didn't understand that part until someone explained it to me. there... does that qualify as a bimbo moment?

Okay, this tag sounds easy peasy. I have loads and loads of moments that qualify as BB moment. So, I'll be doing that bila rasa rajin sket nanti.

elviza said...

[Nyayi tau Esah!]

"Untaggable that's what I am ...
Untaggable though near or far ...
Or darling, it's so possible ...
Cause I am taggable too... "

Muahahahahahah!

Okaylah! Nanti kita buat. Tunggu!!

p/s: Eshah, ko MRSM mana? SPM tahun baper?

Lee Novotny said...

Kalaulah semua janz dlm dunia ni membesar bersama lemang..hahah kan ke best>>> Ala ala instant machine lah pulak hoh?? hahahah

Ehhh satu lagi kalau pakai baju bebek, tak ke eprlu kekgi orang tu kena pakai cikdom..takut takut kena penyakit pulak?? :P **matilaa blonde bimbo moment lagi! :P

Goddess Selene said...

Ehh, mak pon still ingat bila org langkah bendul will get the same hantaran yg adik u dpt? Bukan mcm tu ker? Ermmmm.. Mak takde la langkah bendul uols so selamat takyah nak bg pape.. hiks..

BEBEK?? Erkkk seswatuh sgt kan!! Bare Back dlm gay terminology lak lain maksudnye!! *matilamak!!!

Lee Novotny said...

Adik mak dua orang langkah bendul... tapi satu haram pun mak tak dapat hapa!! Katanya hanya appplicable utk akak pompuan...walhal mak kan akak akak ..afsal dinch dapat??? **sentapz!!! **DQ!!!

Cik Kiah Kidman said...

Bebek = itik. Ada persamaan ke??

Cik Kiah Kidman said...

I've been tagged twice, one pasal istanbul..since i tengah hot kat housemate and tak hingin nak bawak dia, but he keeps my passport, bila i dah cool down baru i akan listkan sapa i nak bawak..(matila kompleks!)

captlukman said...

makji, kisah kita yg fikir org pregnant tu serupa je kan. tapi aku baru je nak tAG makji, dia dah kene TAG plak. sapa mak nak tag ni nyah!!!

The Pisces Man said...

Alapak... I had plenty of BB moments, but for some reason, I can't recall any... Nantilah I pikir masa dok termenung2x dlm bilik termenung ke...

Jolie, say and spell my name right! I'm a PISCES, not in PIECES... hahahaa..

Anonymous said...

Hajah dapat kain dan adanya dapat bracelet. Akak cuma dapat kain sepasang,tu pun bila dah jadi baju kurung , tak boleh pakai sebab kain tu 'special' sangat.
Ha!ha! akak baru tau baju BEBEK tu ghopanya bare back. Akak memang slow ;-).

Kak Chik

Manal said...

Errr....*act like a bimbo blonde:

"ini macam smart tag ke? do i have to do it while i am on the highway?"

Makji, now that u've reminded me on the baju bebek. Never bothered whatsit about until u mentioned it here. Cleva makji!

stephen said...

not usre if u saw this yet, but, tok baru bimbo moment...
http://www.youtube.com/watch?v=3wAS47KiYk8

Hjh Esah Jolie said...

Sue, I love yr BBM...sungguh BIMBO tau.

Elviza..nyanyi, nyanyi jugak...mananya BM mu? MRSM up north, SPM 1990..hah!! (Sila jgn saman saya, saya selalu ngutuk MRSM)

Makji Eton..gay men kan ada suar dalam BEBEK? Senang kerja kan?

Leemah..haiyoo..mung nak hadiah apo nyo...nasib baik mung tak disuruh jadik wali..harus la malu-malu kan bertentang mata dgn tok kadi...

Kiah...kau bergaduh dgn hosmet kau ye? Apasal? Dia tak bagi kau pakai baju BEBEK gi kerja ke?

Capt...haiyoo..uols pung suruh mok uols makang banyak-banyak ko?

Mat Pisces...by spelling yr name as PIECES is now count as my BM no 6..boleh?

Kak Chick...'chick' boley? Apa spesel sangat sampai takleh pakai tu? Kain intan berlian ke?

Manal..smart tag? Touch N go ke? Wah...let's start the BEBEK mania nak?

Stephen...nanti kamek nangga.