About Me

Saturday, August 04, 2007

Intermission...

The Makji's
MB1 Terkelu Lidah Menengok Anak-Anak Kambing Mary Melanggar Northern Ireland
Mary Ada Anak Kambing, Anak Kambing,Anak Kambing!!!

Nampak sangat aku boring dok rumah and takde kerja kan? Tu lah..siapa suruh bergaduh? Anyway, when we were in Dublin, dalam perjalanan nak ke Northern Ireland yang jauhnya lebih kurang...em, let me see, imagine atuk or uwan suruh you all kacau dodol...mula-mula kaler putih kan...dalam pada nak menyampaikan ke kaler hitam yang likat itu, maka selama itulah perjalanan dari Dublin Airport ke Northern Ireland...Giant Causeway to be precise.Atas bantuan Garmin (another brand of Satelitte Navigation yang tersohor di Rep.Of Ireland ni) sampailah jugak we all ke Giant Causeway itu...tapi tah mana silap nya, the machine seems to navigate us through jalan-jalan kampong...merasa ada suatu ketika, kami macam terperangkap disatu jalan sempit bila satu lori kontena nak lalu.Apa makna nya lorry kontena 40 footer tu lalu kat jalan sempit cam tu? Nampak sangat peladang berjaya kat Northern Ireland tu bisnes juta-juta kan? Siap export out lagi. Setelah berhempas pulas membawak kereta...(bukanlah diri ini ye...) sampailah jugak we all ke tempat persembunyian Giant itu.

Tetapi you all.....nak menyampaikan ke area tu, kami telah melalui macam-macam perit getir, yakni bau-bau busuk yang datangnya dari lembu-lembu Ireland. At times, bau terlampau busuk, I thought that it must be a mixture of taik lembu+taik kuda+taik gembala lembu+taik gembala kuda+taik manusia-manusia lain yang takde tamadun yang bangsa berak bertabur-tabur.Ya Allah....busuk betul....macam bau politik kat Malaysia sekarang tau (alamak Yanz...I dah baca dah that blog...so scandalous kan?)

Tak cukup dengan trauma bau busuk, kat satu tempat ni...while I dgn MB2 tengah menjamu karipap, tiba-tiba kedengaran Mb1 (drebar) and Makji Eton (co-pilot) menjerit-jerit cam kena sampuk Puaka Tebing Biru. Bila we all pandang depan....hah kau!! melambak anak kambing Mary keluar tah dari mana...yang pada pemikiranku yang senantiasa dikelabui oleh anasir-anasir jahanam, I thought anak kambing tu akan berpakat-pakat menyerang we all yang dalam kereta ni...aaahhhhhh!!!!

But, anak-anak kambing Mary tu hanya mengembek and berlalu-laluan sambil terberak cirit aje...itu aje ke?

9 comments:

Goddess Selene said...

Klakar sgt masa pegi tu memasing mulot mcm puaka tebing hitam! Bising yaamat! Mak la ketua ratu jeritan ittew! Pastu masa balik memasing dah diam sbb dah hilang dah sore ittew.. Kejam tak mak? Dorg sibuk gigih cari jalan pulang mak nie kat belakang boleh terbongkang tido.. Hiks..

Mak pon bosan nih Makji oii.. Tadak buat ape pon kat umah nih. Nie baru bangun dari tido lagi. Canne?

Manal said...

Makji ,

Banyaknya kisa....kisa giant causeway, kisa kambing2 lintas jalan, kisa makan karipap dan kisa K....

Harosss la K ade tempat mengadu ke tempat mengada...? sila teruskan gossip seterusnya makji!

Hjh Esah Jolie said...

haiyoo..Makji sik molah yoga ke?

Manal..harusss...harusss

Rockafella Gurl said...

hishkk dah najis kan.. harus ler bushukkk ya amatt.. i tot uols ambik la sekor dua little lamb tu masuk kete, blk ruma Mak Aji Eton.. mana tau dr mkn2 karipap bleh jd kenduri kambing ghitoo..

stephen said...

Kenak muka kitak? Ada mbiak nakal guna liquid paper conteng ka? hehehe....biri2 ya, kenak sik di culik satu, letak dlam boot kete, boleh buat BBQ bah.

Lee Novotny said...

Anak kambing mary ada penbyakit, ada penyakit, ada penyakit

kesian..harap harap diorang (orang???) takdelah dapat sakit kuku dan mulut! Kuat curanz kalau tak buat safely, hah dapatlah kot sakit kuku dan molot!! hehehhehehe

Yg scandalous kat mesia?? harus mak akan tengok pasnih..mak pun hui website mana Yanz asik dok baca....

Lee Novotny said...

Stephen..jgn buat BBQ ittew anak kekambing..cian diorang... cute sangat!!!! **mbekkkkkkkk!

Typhoon Sue said...

eeehhhhh, banyaknyerrr lamb chop lintas jalan... yum-yum...

(but i suppose if i can smell them like u did, tak de la rasa yum-yum plak ye dak?)

:)

Hjh Esah Jolie said...

haiyoo..uols, anak-anak kambing Mary tu comel2 belaka....tak sampai ati nak BBQ ke babi Q ke,tapi, harapkan muka comel, taik busuk uols...