About Me

Thursday, August 16, 2007

Getaway Invitation

Hey you all....dengan sukacitanya Makji nak bagitau yang Makji dah kena tagged. Sungguhlah terharunya bila kena tag ni, especially untuk ocassion yang melibatkan acara jalan-jalan makan angin. Sungguh suka....ada jugak orang yang baik hati ajak I berjalan kan? Bukan macam orang tu, dah habis mee sumbang mahram Makji dirembat nya, tapi ada dia nak ajak Makji jalan? Harammmmmm.

Okay, seperti biasa, Makji akan cut and paste rules and regulation nya.

"(a)You've been T A G G E D ! ! ! - "List out 5 people whom you would like to bring along with you to Istanbul, Turkey; where you will spend with them a week- long stay at the luxuriously furnished Grand Sultan Suite at the ever majestic Ciragan Palace Kempinski Hotel. Owh and do tell us why these 5 lucky people deserve to be there with you…" And to that 5 lucky people listed in the entry, C O N G R A T U L A T I O N S ! ! ! You've just been T A G G E D ! ! !(b)"

From what I've seen, tempat ni cantik jugak. Please help yourself to the sneak preview either in Lee's or Belladonna's blogpage. Tak pun, google ajelah Ciragan Palace Kempinski. Kalau you all nak tau, even sebelum I kena ajak dek Makji Eton, I dah ada list of siapa yang I nak ajak dah dalam kepala. Nampak sangat kemaruk. Some of them dah kena ajak, so that gives me the opportunity nak ajak orang lain bagi meramaikan rombongan gi rumah orang kahwin ini...siapa yang nak kahwin ni? My invitations goes to

1) Kalau you all ingat I nak ajak Frankie, maka you all salah besar. Disebabkan Makji tengah murka gila babi dengan dia jam-jam ni, maka si tua ini tak kan ku ajak berjalan walau pun ke sweet shop sebelah rumah.Tapi kan you all, kalau tak bergaduh pun, tak de jugak gi jalan-jalan, sebabnya si F ni sungguhlah anti sosial, and kalau dia nak jalan pun, dia hanya nak berjalan rumah sedara mara dia aje, that is no longer classified as anti sosial, tapi..sungguh sial. Disebabkan itu, my first invitation akan jatuh kepada Mak Badak No.1...yakni budak Liza Debab. MB1 ni kira anak yatim piatu, pastu cousin dia baru meninggal 2 hari lepas. She needs some cheering up. Dialah sahabat I donia akhirat, walaupun that day, kami dengan muka tak malunya bergaduh kat rumah Makji Eton. The truth is, like Sheila Majid 'Selamanya'....I dengan MB1, 'Kemana pun pergi nya, kita selalu berdua'. Sungguh!

2) Yang kedua nya, kalau dah ajak MB1, kenalah diajak sekali chaperon omputihnya yang kuat tidur itu kan? Ye...maka second invitation goes to Lou. Atas sebab-sebab, kalau tak diajak, kecik ati.Lagipun, dia dgn MB1 dah kira satu set.Kalau ajak sorang tu, yang sorang lagi kena ikut. Tapi, dia ni, senang diajak berjalan, pasalnya, dia hanya diam, hisrok dan tidur saja kerja nya.

3) As Bella correctly guessed, I mestilah ajak si kekasih sulitku Cik Kiah Kidman. Reason? Must you ask, Kiah? Masa ni lah kita boleh berpeleseran dibelakang lakimu. Tapi ingat, anak jangan kau bawak sekali. Budak-budak innocent tak boleh di cultivate kan dengan budaya-budaya jahilliyah ni.

4) My fourth invitation goes to Sue Typhoon. Reason being, Sue is in need of some fresh air, setelah puas bergelumang dengan taik kambing kat kandang kambing bebiri. Get out Sue, sebelum kau pulak yang jadik kambing. Tapi kan...do you ever think that, the possibility that the sheep might fancy you?

5) Manal, you're my fifth. Reason being...erm...saja aku nak jadi setan. Yelah, Cik Manal kita sekarang ni tengah gigih nak mengganti puasa.But on a brighter side of it, take it as a challenge.Tengok betapa kuatnya iman...boleh tak you mengganti puasa dikelilingi Turkish-Turkish Delight yang khabar nya bersize gedabak itu?
Speaking of invitation, yang pasti nya, orang-orang yang tak akan diajak walaupun Makji diugut akan kena letup dengan C14 ialah
1) Raja Nazrin, atas sebab, dah kau patah kan hati ku, you ingat I akan ajak you gi bercanda dipasiran pantai ke? Podahh...gi lah berjalan sensorang.
2) Tuanku Zara Salim, atas sebab, gue enggak suka sama lu, ngertikkk!!!!
3) Siamang SAM, atas sebab, mana ada orang yang nak ajak ex bf nya berjalan? Nak nak ex boyfriend yang telah menghancur lumatkan hati mu macam cili dengan bawang dalam blender?
4) Sultan Brunei, atas sebab, dia kan dah kaya. Buat apa nak ajak...kang buatnya dia beli tempat tu buat jadik private space nya, camna kita semua nak pergi?
5) Thierry Henry. Dah le ko gi tinggal Arsenal nak main for Barca, pastu, ko pi tinggal pulak bini dengan anak kau pastu sekarang ni, ada affair pulak dengan Paz Vega. Cisss!!!
Sekian. By the way, Makji ada date dengan JT besok. Tungguuuuuuuu.

5 comments:

Goddess Selene said...

Wah sudah hupdate!! Ramainye umat kat Turkey nnt!! Haros kita book satu hotel kan, private booking? Tutup utk kengkawan blog sajork, kurlast sgt!!!

P/s: Yg penting mak tak sabar nak dengar GOSS HANGAT esokk... Erkk nie sape yg dok jadi kucing gatai ajak jumpa? Uols or JT??? Yg pasti, mak dah tau uols ala2 gelak2 manja dlm tepon kan?? Canne??

Lee Novotny said...

Wah wahhhh mak jugak kena carutz naaa???? Haiyyoooo...mung banyok duit, gi sendirilah!!! :P

Errkkk gelak besar mak..sampai sultan brunei pun masuk!!!! hahahhahahaha.. kalau mak, harus mak takkan ajak Charlie Big Brother tuh! Molot macam setan!

Cik Kiah Kidman said...

Amboi nak ajak pi istanbul, tapi demand habis! Tak leh bawak laki la (tak nak 3some ke?? larikkk!), anak la...anak tekak boleh???

Manal said...

turkish delight sungguhhhhhh uolssss.....!!!! i've been there late summer 2005 and jatoh centa mak dgn kotaraya itu!!

Teshekur nederim (thank u so much in turkish) to makji karena turut memilih gue untok bercanda di isketambola....seronot yaaammaaaattt...! jom merembes tgk cikjanss sana, Makji Leemah!

PS: takde hot food in istanbul but hot mamas and dudes berlambak!

Hjh Esah Jolie said...

Makji Eton, harus lah kita-kita semua exhibit anti social behaviour kan? dah puak-puak kita je yang pergi? Mestilah gelak2 gatal...sebab dah tatau nak cakap apa.

Mak Leemah, Charley Cilako tu takdo sapo nak ajak tubik, muluk puako!!!

Kiah, mestilah demand...you, all to myself, boley? Anak, nanti we will work on the custody.ganas tak aku?

Manal, takde hot food? apa yang ada? Hot sausages ke?