About Me

Friday, August 03, 2007

Kamek Sudah Pulang

The Candles Is So Like Sandal Pergi Melachorr kan?
Giant Causeway, Northern Ireland

Serangan Kambing Bebiri Yang Menyebabkan Kami Ber4 Menjerit Ala-Ala Puaka Tebing Biru

One Of Makji Eton's Holiday Camp Attractions

Today, all 3 of us agree that we have never been on holiday yang itinerary nya ialah makan,makan and makan sajaaaa....really!!!

From the day we arrived, we all dengan tak malunya tanya (sebelum tanya khabar nih...) 'Makji Eton, you all masak apa hari ni?' and tanpa segan silu, terus ambik pinggan and hidang diri sendiri. Tak cukup dengan itu, we decided to 'tell' Makji Eton, rather than ask, to masak itu ini.Pernahkah kau jumpa orang yang macam kita orang ni?

Despite what you might think Hjh Leemah and Coco Channel oiii...tidak ada adegan lessyrina berlaku...sebabnya, I dengan Makji Eton adalah dua married people yang sungguh committed (phewwekkkk!!!!) tetapi...tetaplah ada adegan berebut-rebut duvet yang berlaku dalam keadaan separuh sedar.

Walaupun telah berlaku kejadian yang memalukan, yakni kami 3 pompuan durjana telah bertengkar dipagi hari and terpaksalah Makji Eton menyinsing purdah untuk meleraikan adegan-adegan hati panas dan juga MB yang telah dengan secara sukarela memecahkan pinggan pereks Makji Eton, percutian ini telah berjalan dengan lancar tanpa sebarang pertumpahan darah.

We went places...Makji Eton should consider jadi Holiday Reps untuk Malaysian yang nak melawat Rep.Of Ireland and Northern Ireland, sebabnya, Makji Eton mengalahkan currator museum lah informative nya...and selain pada ittew, Hjh Leemah, Makji Eton juga bertindak sebagai Wikipedia bergerak, not only that Makji Eton knows where and what of segala historical place of interest, Makji Eton juga ada menyelitkan info-info tentang sawana (something that you be most interested in kan, hihihi...)

We also celebrated MB2 33rd birthday on our second night where Makji Eton cooked a lovely Pad Thai (siap dengan desicated peanuts lagi you all) and Makji Eton tanpa komplen-komplen, gigih membuat karipap sensorang while kami-kami ni cam pompuan jahanam duduk mengangkang tengok DVD sambil membesarkan karipap masing-masing (haiyoo..statement keji sangat kan?)

Makji Eton is so right when he said yang kami-kami ni dah pandai buat macam rumah sendiri...because, we really treat his crib macam rumah kami sendiri (bergaduh..sumpah menyumpah...makan macam anak babi) So, Yanz...it is about time you datang menggemuk kan badan di Ireland.

Kepada mereka-mereka yang selalu bercuti di Europe (almost every week lak tu) Rep.Of Ireland is also part of Europe...so, startlah book flight kan Ryanair tu ye...yang mana kengkawan kat Malaysia or Rwanda (for that matter) bolehlah buat plan datang rumah Makji Eton.

So, to Makji Eton...kamek tigak nak madah tengkiu kat kitak...kamek tigak macam pandei mawak motor didik empun from rumah Makji ke Airport. Mulai hari tok, kamek tigak macam nak berpuasa, sebabnya kamek tigak dah gemuk kedak anak babi.

We really had fun. You're such a lovely host.

4 comments:

Lee Novotny said...

Hamboiii sempat carutz mak sambil mengangkang noh???? Tak mengaku lessirina pulak tuh..haiyyooooo memalukan orang England je lah eheheheh :P **matilaa veranganz haku jadik English

p/s ye lah ye lah, mak akan book laaa nanti gi Dublin!

Goddess Selene said...

Makji tengkiu jugakla sbb sudi dtg melawat mak lagi noh... Especially bila laki mak takdak nih. At least hilang rasa sunyi mak..

This morning *matila tido balik kann.. I woke up, pastu very der rasa sunyi uols dah balik. Rindu plak hiks.. *matila melessyrina!

Sila2 la dtg lagi nnt boleh kita pegi Galway puila... Kem salam kat MBs tuh, cakap ngan dia jgn gadoh2 occay.. muahhh xxx

Rockafella Gurl said...

trgelak aku baca 'wikipedia' brgerak tu.. hahaha amat informative! wahhh tetap ada karipap ittew kan.. sape pya karipap yg besaw itew? opsss!

fuhhhh bestnya mkn2.. mau aku mmbesar if duk kan Ireland tu. asyik mnternak badan kan.. selipar tu apsal duk atas kek? tak kotor kaa lps melachorrr? *larikkkkkkk

Hjh Esah Jolie said...

siapakah yang dikata mengangkang ittew, Hjh Leemah oii..makji tak bershalahhhh!!!

Harussss, makji eton, harussss...
pssttt..uols tau tak, masa mlm balik dari NI tu, dlm bilik diorang gaduh lagi, pasal pinggan pereks tu...

Yanz...selipar mistilah bersih, walaupun lepas melachorrr..kan ke kebersihan diutamakan dlm bisnes (bisnes apa tataw..cam pandai aje, mcm lah pernah melachorrr)