About Me

Tuesday, August 14, 2007

Quick Updates

I thought I should tell you all this,

I called JT last Sunday,well, I do realised that i was indeed a bit abrupt to him bersempena dengan lawatan mengejut tak rasminya tu ke Twickenham ni. I think lah, eversince I switched career from my old to the current one, bagaikan penyakit berjangkit (sial kan mulut aku?) I developed an autistic spectrum trait, yakni, kalau bercakap tu, bak kata orang melayu...takde assalamulaikum and segala mala intro pantun-mantun lemah gemalai, straight to the point. Pastu, tak sensitive langsung dengan keadaan orang. But honestly, (dengan tak mahu menyalahkan diri sendiri ni) if I have a question, for example...kau dah makan, my expectation will be either sudah or belum.But many would prefer this...ermm..erm...belum lapar lagi, or tunggu abang kakak pakcik etc., which is, bukan jawapan sebenar, rather than yes/no.It's all sum up, takde kena mengena dengan orang penanya soalan. But I must agree with people expectation of me, doing work that I do now, banyaklah nak guna psychology.But, people that I talk to outside work, takde lah pulak yang ada severe learning difficulties or mentally incapacitated.So, cemana ni?

Okay...Makji telepon lah si JT ni, cakap lah kat dia 'I wasn't at all trying to avoid or upset you. Your timing was bad, I betul-betul busy. (Nak jugak terkeluar versi bongkak, I don't entertain non-appointment..tapi, kalau dia tersakit hati, disantau nya Makji, siapa yang susah kan?) I'm so sorry if I sounded rude, but really I'm not'. Puas betul aku menyusun tutur kata.

Honestly, I was expecting 'Alaa..takpe, I tau you busy'. But really haram jadah you all. Ada ke dia jawab 'I was so dissapointed with you (tapi tergelak-gelak..camne ni?) I thought as a friend, I mean so much compare to your work'. Pundekkkk sangat kan, Kiah, Leemah & Eton? (Merasa sebut nama semua, ada yang dah merajuk ni)

I tell you, kalau tak mengenangkan dia ni tak lama lagi nak kena tinggal officially dek bininya tu (patutlah pun nak jadik duda, perangai buruk) mau aku hempas telephone dengan kata-kata 'mampuih lah kau gomok'....tapi, Makji pun balas ayat sialan nya itu dengan gelak-gelak manja, boleh?

Well, that is it. We made up.Reluctantly,I agreed on another coffee appointment.Nampak sangat dia free, nak jumpa I hari ni tadi. I told him Wednesday, but bila pikir-pikir balik, now dah pukul 11.40pm, and I'm still at work.I dah terasa cam kepala nak pecah, sempat mengular masuk blog.You rasa, kalau I cancel besok, harus tak dia bunuh diri?

Kepada Hjh Leemah, sila check email anda, I dah menurut perintah Rohana Jalil mu itteew....lagu apa tu nyah?

Hjh Eton, kenak YM kitak macam bengong?

Kiah....I miss you.

Sekian.
P/s I nak ucap takziah kat MB1 and kesemua family Uncle Aziz & Aunty Chik, atas kematian Abg Mat pagi tadi.

11 comments:

Hjh Esah Jolie said...
This comment has been removed by the author.
Hjh Esah Jolie said...

Sorry Aizee, kena delete your post, Data Protection punya pasal. Mmh K main rugby dulu.

Lee Novotny said...

Hjh Esah, Rohana Jalil = Resahku

Oh uols, occay mak dinch jeles dos..nama mak uols dosi sebut tu hah eheheheh..erkk mak tak letak nama uols dlm list 5 orang tuh (my entry) sbb uols kan banyok pitih! Buleh bayor sendiri nak join we ols, voley?? **matilaa Miss Alasan!

Pls send my commiseration to MB1, uols...semoga keluarga MB1 tabah menghadapi dugaanNya....

Lee Novotny said...

Oh by the way, motiff gmabor fat bastard kat entry nih?? JT = Fat Bastard kah?? :P

Goddess Selene said...

Makji Esah kan kamek dosi molah awal2 kan? Si JT nie dok melintas kat depan kawasan u umah uols tu mesti purpose dia satu sajork.. nak mai dok intai uols.. Hiks

YM kamek gilak sebentar! Tapi dah ok dah skrg nie.. Hiks.. Sik tauk la kamek, kenak nya jadik gilak camtuh.. Hiks...

P/s: Hamboiii sempat lagi ketawa ala2 kucing gatai dlm tepon rupanya??

Goddess Selene said...

Eh makji, mak pon feel so sorry to hear the bad news of pemergian seseorg dlm hidup MB1. Semoga rohnye dicucuri rahmat. Aminnn...

P/s: kem salam kat dia pls..

Manal said...

Segomok itu kah, makji? And sporting ginger hair too? sharp observation, makji Leemah!

Lee Novotny said...

Manal, kann????? sesuatuh..adakah kenyataan atau secara kebetulan??? **matilaa cerpen

Hjh Esah Jolie said...

Hjh Eton, tu lah kan..dalam tak suka, sempat gelak-gelak gatal lagikkk...

Hjh Leemah & Manal, ermm..ginger hair nah? Wah..gingerphobic kah aku?

Belladonna said...

Salam takziah for MB1 and her family.

Aku rasa JT tu cam syok kat ngko je. Siap merajuk bagai kalau tak jumpa and gigih sekal travel dari jauh nak jumpa uols. Janganlah ko bagi harapan pelesu kat dia, nescaya dia akan ingat ko bertepuk kedua belah tapak kaki.. hihi.

Cik Kiah Kidman said...

Eee eeei! Dulu masa tak topoi eksen, sekarang dah topoi tersua2 kat ko esah. Dah tu ko tepon and pretend jadi PMT sapa suruh??

p/s yang, i menyepi pasal i demam la sebenornya.