About Me

Wednesday, January 31, 2007

Ada 2 Ekor Badak Yang Jahat

Semalam I bangun lambat.Alarm dah bunyi but still susah nak bangun.But the day before, I did what planned to do, makan breakfast Fruits & Nuts tu..and then, after balik kerja, I terus ber stepper for straight 1/2 hour untuk mengeluarkan peluh yang maha lah tak banyak itu.Bila dah exercise, rasa active lah pulak...susah nak tidur, hah, siaplah kan, pagi semalam susah nak bangun!!! As I pun dah terlepas direct bus to my office, I pun pinjam lah kereta Mak Badak yang off day yang terguling-guling tidur sakit gigi tu.Hal sakit gigi dia, I dah malas nak tegur lagi dah...dah lama dah sampai nak sakit tekak ni suruh dia gi Dentist, the answer..nanti,nanti..nanti..sekarang dah sakit, macam tenggiling aje kat atas katil kat bilik dia yang off limits tu.Mak Badak selalu bagi I condition kalau I pinjam kereta dia and yesterday dia suruh I bawak that car gi car wash.Okaylah...tak kisah.Last weekend pun I gasak her car for over 4 days, so nak tolong hantar cuci takde hal. Tapi bila I dah sampai office, I terus banyak kerja sampai lupa nak hantar. Over lunch time, I hantar kereta tu balik kat Mak Badak and encourage dia keluar ambik angin...and I can go to another site work naik bus. Melihatkan keadaannya yang sakit cam pelesit itu, I pun offer la, Hey, malam ni kita makan Indian nak...I belanja lah...bila Mak Badak dengar pasal food, mukanya yang macam frozen roti canai tu terus jadik macam Shilpa.I cakap dengan Mak Badak, okay, you call them and on my way back I pick up lah...I suruh dia tanya Mak Badak nombor 2 if eating Indian is okay...manalah tau kot-kot dia nak makan benda lain.Sambil buat that plan, sambil mengumpat Mak Badak nombor 2.Last time, bila kami order, Mak Badak nombor 2 makan nasik beriyani dia sorang diri and I dengan Mak Badak kecik kena kongsi.Berjurai air mata tengok dia makan the whole box of the Briyani.
I called Mak Badak nombor satu at 4pm, tanya how is she and sambil bagi nombor phone kedai Shilpa Pappadom Take away tu,Mak Badak nombor satu cakap, dia masih ada kat rumah menengok Jeremy Kyle.Kereta pun nggak dicucian lagi.As I need to go to a meeting in the West Middlesex Hospital yang tak jauh from my flat, I pun cakaplah..okay, I'll come back and pick the car up for wash.So, I balik rumah, ambil kunci kereta and gi sambung kerja balik.Kerja punya kerja, tup tup phone office I bunyi.Mak Badak call office and bagitau, dia dah order that Indian food and suruh I pick up 40 minutes later.I tengok jam dah dekat pukul 6pm.So, I better blah from office and hantar kereta Mak Badak nombor satu kat tempat orang Albania yang sungguh hensem-hensem serta berbadan six packs (not to mention their thick crotch) itu.Bila dah keluar office, jalan punyalah jam and I waited 10 minutes to come out of a turn.I dok imagine kalau-kalau high street jam gila (time-time orang balik kerja ni), lambatlah I sampai kat Car Wash tu, and kalau Car Wash tu sibuk, I kena tunggu lagi...and I pulak tak biasa gi sensorang...pasal I tak pandai melayan they all yang hunky-hunky tu.So,disebabkan tak nak bagi Mak Badak-Mak Badak tu lapar, I pun decided not to take that car to the car wash and heading to Shilpa Pappadom Takeaway instead.Bila sampai rumah, Mak Badak nombor satu sungguh baik hati sampai siap sambut plastik bag berisi barang makan itu.Mak Badak nombor 2 biasalah, macam tu aje.Muka tak pernah manis, tak berak stress, berak pun stress, tak cukup tidur stress, salah makan stress, kucing hilang stress, semua stress.Bila Mak Badak nombor satu dah hidang all that lauk pauk, dia pun tanyalah I, kitak udah ka sik, nyucik keta kamek? I said 'aku sik sempat, jalan gi tempat nyucik keta ya busy...kitak polah besoklah'.
I thought, bila I dah belanja makan sedap-sedap ni...dah berusaha gigih collect take away, itu ini...Mak badak akan give me a break lah kan tapi, dibebelnya aku for 1/2 hour.Kereta tak boleh kotor nanti rosak dia punya paint lah...
I diam aje.Untuk mengubat hati yang luka, I pun gi lah check mail, baca online news bagai...tiba-tiba terserempak lah dengan Goddess Farajelentit.Ber bors bors lah kami.Sungguh syok until I teringat yang I ni belum mandi.
That's all.Tak bombastik kan?

8 comments:

Lee Novotny said...

Hmmmmmm mat mat Albania??? I had one...last two years..okay ler..BUT that's not the point here..the point is..aiyyooapa kes dgn Mak Badak (mak badak?????hahahah) No.2 tu??? Takkan PMT manjang kot???? Mak Badak No.1 tak dpt nak berikan mak badak no.2 happiness kah?? **matilaa aku kena pelangkong ngan mak badak no1 nanti **tgh berdoa agar Mak Badak no.1 dinch baca komen mak nih!

Cian u ols....but bersabarlah nok..bak kata Kak Melah "Sabarlah Sayang"

Goddess Selene said...

Kalau mak pegi car wash tu mesti mak dgn pakaian bikini D&G ala2 Madonna! Volley?? So bila my turn utk cuci kete harus mak pun keluar sambil foam party..

Lepastu dgn basah2 nie terus drive pegi kat tempat mak badak no. 1 tayang body kat jejans Albania githoo!! hakhakhak...

P/s: Apakah yg mengakibatkan Makji gabungkan nama Goddess Selene & Sharifah Farajelentit?? Lekas jawab!! Hiks

Han said...

Albanian ...sungguh henskem..u can easily mistaken them for a french man gitu...kalau dapat..sumpah tak gaduh!! Tatau la Lee, dah di 'bagi' pun masih tak girang...I pun ada jugak tanya soklan itu..kau tak 'bagi' ke..hish..Mmg dia camtu uolss...beranak dibulan mengambang kot...

Mak Ji Eton ..harus lah...tapikan winter ni..harus berdiri puting tetek kalau pakai bikini aje..

Larikkkkk...(pasal tak boleh nak explain kenapa Makji gabung nama..Makji mcm suka lak nama Farajelentit tu)

Lee Novotny said...

Adakah kerna farajelentit nak lebey kureng sama bunyik mcm farakelent*t???? **matiker mak???

miss coco chanel glam said...

kejiii...perlulah guna nama Shilpa Poppadom Take Away??? huhuuh...yg fentinggg Shilpa menang!!! hehehee...

Goddess Selene said...

Erkk.. uolls tau ker Farajelentit tu gabungan nama ape??

Far*j + Kelent*t = Farajelentit

Volley?? Hiks...

Stephen said...

Badak: Kitak dah basuk kete ya?
Han: Sik ku lalek.
B:Aik? Kenak..
H: Sik ku lalek.
B: Kawu guna kete..
H: Sik ku lalek.
B: Kenak...
H: Sik ku lalek.
B: Kenak kau camya gilak?
H: Ko nganok keluarga kamek?
B: Sik, kamek...
H: Kenak ko nganok keluarga kamek?!
B: Kamek cuma...
H: Sik lalek.
B: Kamek...
H: tanga muka, lalek?
B: Sik, kamek...
H: Muka, Lalek??
B:.....
H: SIK KU LALEK!!!
hahahahahaha.........sekadar gurauan jak ah....

Han said...

Stephen..kenak kitak kelakar kedak Catherine Tate ya..?