About Me

Wednesday, November 29, 2006

Awie & Hantu Jepun


I'm so postive that I have recovered and back to my usual self is when I feel the urge to start membuat dosa-dosa kering yakni mengata orang.Eventhough I have not been active as much, I have been reading and observing rather a lot.I feel the urge to 'mengata' to quite a few people.

Kata-kata nista pertama dariku ini khas ditujukan untuk someone who called him/herself 'Hantu Jepun'.First, I would to compliment his effort for reading.Mind you, not many people who like to read nowadays.Termasuklah aku.I'm sure si HJ yang bijak bistari ni is a nice person however, not nice enough to promote diplomacy and appreciating one's right to a total freedom and privacy.I can only guessed that HJ is a male or if I like to gamble a bit deeper, a hen pecked male.The type of man who will resort to makan taik if his girl ask him too.

Human life orientation aside,what gave you the right to question one's 'fitrah'? What ever religion we believe and follow, surely we must admit that god creates us and bestowed upon us our personalised 'fitrah'.I was laughing hard at his statement 'Melawan fitrah tuhan'.Some people, backed with a littlest knowledge sometimes seems to feel and think that they are academically astuted.Fitrah defined many aspect of life and the obvious one is human's disability.HJ must be pleased to be 'blessed' with the 'normal' fitrah and his normal 'fitrah' has now gone up to his head and awarded him the full right to critisised the one with the abnormal 'fitrah'.Well, good on you Hantu Jepun.I am so appeal to question Hantu Jepun ulterior motives.What was he doing in Lee Novotny's Blogpage in the first place? Maybe grooming himself into 'melawan fitrah'?

My second kata-kata nista seterusnya ditujukan kepada penyanyi Kumpulan Rock Haram Jadah Berkepak, Awie yang baru-baru ni telah melangsungkan majlis tayang bini baru nya kat Port Dickson, tanah tumpah darah period ku ittew.Awie juga tanpa rasa segan silu telah mengeluarkan statement 'saya lakukan semua ini atas rasa tanggungjawab sebagai lelaki, suami and bapa'.Tanggungjawab yang macam mana tu Abang Awie? Kahwin sorok-sork, after a year baru bini dapat tahu...then bini mintak cerai, pastu kutuk bini..and now, tayang bini baru? Kenapa tak buat majlis tayang menayang ni a year ago?

Please help me with this silly mathematics....Ex wife Awie mintak cerai kerana Awie kahwin sorok-sorok + Awie buat statement dalam suratkhabar sambil nangis-nangis kerana terlalu hiba terpaksa menceraikan ex wife nya - Awie again made another statement mengutuk Ex wife nya yang kununnya tak bertanggungjawab sebab tinggalkan anak x Awie sekarang buat promosi besar-besaran menayang bini barunya untuk tontonan umum together with a message 'Saya lakukan majlis ini bukan untuk balas dendam....'.

Apakah persamaan Hantu Jepun dan Awie? I am so incline to imagine that Awie and Hantu Jepun is a lookalike bastard.Awie pun ropa cam hantu gak...dah la rupa cam hantu...and they both are equally dumb...talking shit from their arses.

Bukankan lebih baik diam-diam jangan mengata orang.Lainlah akak ni....budi bahasa dah le takde, kuat mengata lak tu.

Another thing yang mesti di address dalam post ni ialah orang-orang yang tak berkenaan yang suka datang mengacau walaupun tak dijemput.I selalu jugak nampak pengebom-pengebom berani mati ni...datang blog orang, pakai nama anonymous pastu post message keji kat blog orang.Tak suka lifestyle orang tu lah..tak suka ni lah.Yang pergi baca, siapa yang suruh? Kalau bagus sangat, tinggal lah nama and address, boleh kita buat forum perdana, ye tak?

Ni semua perangai terrorist lah ni.Macam yang tak sedar diri kat UK ni.Tak sedar mak bapak datuk nenek lari dari Pakistan lah, Afghanistan lah...dahlah dibagi kesenangan oleh orang-orang yang in the end dipanggil kaffir ni,terasa diri tu suci sangat lah sampai nak buat kacau and bunuh orang-orang lain yang tak berdosa.Dah tau UK ni tempat kaffir, apasal tak lari aje pindah balik kat Pakistan ke Afghanistan sinun?

Cam ni jelah..datang rumah orang...ingatlah diritu hanya visitors aje...tak suka boleh blah.Nak bagus-bagus, duduklah rumah sendiri ye. Sekian.Berkhidmat Untuk Negara.

P/s Only helping LeQ, doing my bit for a dear friend Lee.

7 comments:

Anonymous said...

Darling! You are sooo sweet...thx for understanding! Well, sudah semestinya kan??kan?? eheheh...

Ntahlah..mak pun dinch faham..macam u ols cakaplah what was he doing there on first place?? memula mak ingat mmg dia nak kenali people like me tapi alih alih nak ejek ejek piula...tak faham mentaliti jantan camni..yes I am quite sure he's a Hantu jantan! Ntah ntah Faizaru al-Zara hok dok Jepun tu kenal dia kot???

Awie tu pun satu, dia tu mmg tak kisah dah pun; walaupun muka burok..tapi sebab femes dan kaya...senang senang je nak cerai bini dan kawin lain..macam kesial!

memang dasar jantan yang tak gheti bahasa - very insecure sampai memaki hamun orang lain!

To u ols and LeQ, thx for being on my side...

These kinda people will come and go...he may be gone now..but soon there'll be more...

What can i say?? Too much hatred in this world already! Enough is enough!

lekiu said...

I tak sanggup ngan orang yang dah lah intolerant of others lepas tu duduk atas gunung tinggi melangit dan pandang rendah orang lain. Lepas tu anggap diri sempurna. Buat buat tanya soalan kononnya nak faham pas tu bila orang bagi jawapan yang tak memuaskan hati dia, dia belasah orang lain kat public pulak.

Bagi pulak statement macam statement gampang Awie "kesian kat korang" ... whaddafuck.

Kat Mesia ni moral policing dah makin teruk. Penguatkuasa agama sekarang make use of their videos yang diorang raid couples berkhalwat lepas tu jual RM 20 to public sebab nak "gunakan" sebagai pengjaran kepada yang lain.

Of course Penguatkuasa agama ni sekarang bila newspaper dah bagitau benda ni salah, kata website yang offer download to dijalankan oleh pihak tak bertanggungjawab. Kenapa perlu ada video unit buat raid ? Macamana benda sensitif dan sulit macam tuh boleh bawak keluar dari Jabatan ? And the crucial part, is the sanity and moral standing pegawai penguatkuasa tuh sendiri yang would allow such filming to take place and then for some breach of security protocol, allow such video to be distributed.

Macam budak-budak kat kampung yang besar mengintip anak dara orang mandi, kini dah ada kuasa dalam kerajaan dan bagi teknologi skit dan moral "authority" konon, untuk tukar pastime kepada pekerjaan.

Satu lagi aku tak tahan, nak elak kritikan, selindung belakang agama. Alasan favourite :-

1. "hak" saya lah untuk kahwin lebih dari satu. Lain perintah agama tak ingat, kahwin lebih 1, bab ni Awie ingat !!

2. nak mengelakkan maksiat! Siapa suruh buat maksiat kalau dah kahwin !

Dah lah si Awie bangang tu kahwin sorok sorok blakang ex wife dia..tak de rasa bersalah pergi hentam ex wife dia balik. It amazes me that some people truly have no sense of shame or guilt.

Kalau dia tu early 20s satu perkara lah.. dah 40an pun tak de langsung lah rasa bersalah dan merendah miri ke, malu ke.. his inability to see beyond his "rights" memang mengagumkan.

Belladonna said...

Aku sungguh tak faham pembaca yang tak diundang suka caci maki orang yang langsung tak kacau diorang.

Kalau ada niat 'baik', tak bleh ke guna diplomacy cakap cam civilised adult?

I just hope this people will stop harrasing other peoples blog, kalau takde blog nak lepas geram tu.. buatlah blog sendiri, takyah nak kacau orang.

Si Awie, macam jugak hantu-hantu yang suka harrass nih.. baik zip je mulut tu and stop talking. Coz the more they talk, the more they sound like idiots.

Anonymous said...

it would be good if everybody just look at the mirror before complaining / critising people.

the world may not be a better place if everybody just mind their business.. sharing is caring , critising sometimes can mellow us down and re-evaluate ourselves.
gee i hate those who criticized me as well. esp those who have no common sense. "ejek" to melampau..

Han said...

Anonymous...are you talking about you? Well, greatly agreed.Have a nice day.

Hi Lee,LeQ & Beyya...

Anonymous said...

Hi han...ayo marahnyerr.

I datang ni nak mengutuk uols hehe!! *matila

Noks...sebenarnya susah jugak kalau hidup ni asyik nak dengar pendapat org jerr...kalau komen membina takpe la jugak...ni mbina sambil mencaci...nobody perfect la!!!

and off course Lee knows better about himself kan?? so, dia tahu la apa yg terbaik untuk dia...kan Lee kan??

tak faham la aku hantu2 yg suka sgt sibuk dok komen pasal org lain punya seksualiti ni...diorg nak jadi gay ker lesbian kerr suka hati la...yg dok rajin sangat baca blog terlampau org tu buat apa?? tak payah la nak tolong betulkan org lain (ker dia baca sebab dia pun berkeinginan nak buat cenggitu kan??)...betulkan diri sendirik dulu, baru betulkan org...kalau rasa dah baik sgt...pegi betulkan akidah org2 islam yg bertebaran seluruh dunia ni...tak payah la nak cakap soal pahala dan dosa...beribu2 org mati kat palestin tu ada ko ambik kisah??kalau tak tolong pun ada kau doa keselamatan diorg macam i?? *matila riak!!

tak payah cakap pasal palestin...org malaysia yg merempat kat malaysia ada kau ambik kisah?? sampaikan diorg tu sanggup convert utk dapatkan sesuap nasi....ada kau kisah???

ahh...malas aku nak komen...hantu2 macam ni tak layak untuk kita maki hamun...buat penat jer!!

sapa awie?? lawyerr?? doktor??

have a nice day han!!
cheers!!

Anonymous said...

We are getting too liberal.