About Me

Friday, December 08, 2006

Let The Loser Be...















After my GP appointment,I decided to go to work menghabiskan kerja-kerja office.Ramai sangat yang emotionally disturbed this week and nak tak nak terpaksalah allocate some therapeutic time for my client.Benci betul buat session session counselling terpaksa ni.Hari ni tadi I bekerja dengan tekunnya sampai tak jenguk langsung internet.Tinggi betul discipline diri hari ni.Tau tau dah pukul 6 and I have 12 minutes to pack up and mengejar direct bus yang berhenti betul-betul depan rumah I tu. I sampai kat bust stop betul-betul right timing as the 481 bus is approaching.Bukan apa uols, dah sejuk-sejuk ni,I dah tak sanggup nak menunggu lama-lama kat Twickenham High Street tu.Lainlah kalau siang-siang hari.Tak sejuk sangat.

Bus yang I naik tadi taklah penuh in fact jarang penuh kalau tak time budak-budak sekolah travel pergi dan balik.So,time I travelling to and from tempat kerja, I memang selalu dapat seat sebab bus tu lapang dan boleh sempat mengangkang-ngangkang lagi lak tu dek kelapangannya.After greeting the bus driver, I seated myself on a seat infront of two young lady set-set Vicky Pollard ni.Alaa..yang dressing ala chav chav tu.Bangsa yang pakai track bottom dengan trainers pastu mobile phone siap gantung kat leher style bling-bling.Tak paham betul aku orang dressing cam ni,tapi dah fashion and selera masing-masing, nak buat macam mana? Nasib baik tak bervogel, lagi naya.

Dua wanita tak anggun ni dok lah berborak borak dengan kuatnya.Dengarnya macam ada masalah rumahtangga.Yang sorang Cikki baju ceklat ni mengadulah kat sorang Cikki baju pink ni yang dia ada masalah dengan boyfriendnya.Si Ceklat ni cakaplah kat si Pink tu yang pasal pertengkarannya dengan boyfriendnya tengah hari tadi.The Ceklat told the Pink (whilst no attempt to conceal all the conversation details from me) that her boyfriend (by the sound of it he is called Donny, but kalau dah chavinistic slang take control,Donny becomes Don-nay lah..spitting that East End attitude) told her that their relationship is over.Ceklat said to Pink 'Donnay told may (me) that he don't love may (me) no more...he wont (want) may (me) to forgekk (forget) aboukk (about) 'im (him) and move on...'is (his) not avin (having) a larfff (laugh) wit (with) may (me) e is serious maikkk (he is serious, mate) Aduhaiii...cockney accent...

The Ceklat dengan seddeyy nya asked The Pink 'What does he mean by that?'. At this point,I vaguely heard what was The Pink explanation to The Ceklat of what she think that 'Donnay' meant by that.Well, the orang putih with East End accent sometimes speaks like fast train yang memang susah nak dipaham bijik butirnya.I rasa nak tergelak pun ada.Not suggesting that I am all experienced with man but from what I know,man always speak straight from his brain and heart.There is a slightest possibility that he can mean the things he said otherwise.It is so typical of us girls to look for hidden message,trying to read too much into the lines.Most man mean what they said the way the say it.If he say he don't love you anymore, he is most probably means he don't love you anymore.Nothing else.Lainlah kita perempuan ni...if we tell our boyfriend that we tak sayang him lagi,what we could mean is 'I masih sayang tapi sekarang ni tengah bengang ni..pujuklah I...grovel lah kat I kuat-kuat' and mulalah kita orang perempuan terjelepuk dengan janji-janji manis paria mu (hah..what say you, LeQ?)

Not all men are entirely honest with their intention (ohh...how I know? Well, most will tell, anonymously of course) but when they tell you what they want,by majority,they been very honest about it.So, look out if ever your boyfriend/husband bergurau-gurau dengan uols pasal nak berbini or bergirlfriend baru...maka adalah niat-niat yang dah stanby tu.Macam celaka kan?

Dipendekkan cerita,Si Pink tu pun mengajarlah kat Si Ceklat ni supaya menyiasat what is her 'Donnay' is up to.Nak je I nasihatkan kat Si Ceklat tu, dah lah tu...janganlah buang masa lagi.Sometimes there is thing that is not worth fighting for.Boyfriend dah terang-terang cakap tak ndak,buat apa lagi nak susah susah.Lainlah berboyfriendkan Sultan Brunei,haruslah kan... menyinsing lengan.

Si Pink ni pun macam pandai ajar-ajar si Ceklat tu supaya pergi tunggu depan rumah Si Donnay tu,interrogate bagai.I terdengar pulak lagi yang Si Pink ni suspect si Donnay ni ada 'hanging out' dengan 'bitch bitch' lain.Eh..sukati Donnay lah kan??? Si Donnay tu pun dengarnya cam jantan cokiah aje...pasalnya dia pun tak ber credit nak telephone Si Ceklat ni selalu.

Kesian si Ceklat tu.Well, you can't help to who you will fall helplessly in love with.Some man are quite happy to tag you along with no intention to have responsibility.As if the woman is some kind of accessories.But some woman are quite happy to be treated as such.And when something bad really happen,they will come out as being badly victimised by their man but all along, conscious and subconsciously they already have victimised themselves by allowing them men to mistreat them.

I have no intention to involve myself in marriage counselling.Major reasons for that is from the day you start having session with them,you can tell the problems have been brewing all along.Woman is usually the complicated part of the equation.They knew all along they have been a victim and they seems to have indulged themselves too long that created some weird kind of comfort.Men just don't like hassle.They would rather shoot themselves than having their neck tangled in the never ending conflict.If they don't love you sexually anymore and think that the marriage should end,no amount of marriage counselling can help.

Susah nak cakap.We are too selfish sometimes wanting things that we know we can't have and when we failed,we blamed ourselves miserably.Quite commonly we will use children as an excuse.Maybe yes.I know a woman who stay married while the kids are still young and mintak cerai the moment all of them are capable standing on their own feet.Most women would rather pray for a miracle to happen like husband or boyfriend bertukar jadik Nabi or Jesus Christ. Jangan haraplah...if nasib baik, jadiklah Abuya Al Arqam...tu pun bersedialah menjadik madu kepada 3 perempuan lain.Well, teruskanlah berdoa.Tuhan maha adil.Kadang-kadang, perempuan yang teraniaya termakbul doanya.But sometimes,memang tuhan tak galakkan kita jadi bangang and meminta pada Sang Beruang bertukar menjadi Arnab.Kalau dah terseksa baik ditinggalkan saja, ye tak? The worst part,ada pulak yang kecewa bertahun-tahun lamanya (siapalah yang bangang tu) dek kecewa yang melampau-lampau.

So macam nilah.Kalau dah ada tanda-tanda jantan tu dah takboleh diharap and akan menyusahkan uols in a long run,cut your losses and blah lah.Jangan nak tunggu lagi.Banyak lagi ikan dilautan...tak ada ikan...tapak seleman or stingray pun boleh kan?

7 comments:

lekiu said...

Aku pun setuju Han, melainkan lelaki tu Sultan Brunei ke, Bill Gates ke, Richard Gere ke, Hugh Grant ke, Hans Isaac ke... lupakan je lah jantan sial tu kalau dia kata I dont love you anymore.

Macam kawan aku sorang tu lah, dia kata dia tak cinta kat girlfriend dia, malam tu, selagi tak mau girlfriend dia jadi porn star campur gymnast, besok pagi, jantan tu masih tak cinta jugak. Jantan kan.. lebih kurang semua cam sial jer kalau diorang tu sial.. ya lah, kalau dah jenis Genghis Khan, Hitler, Stalin, GW Bush, Saddam Hussein, Ariel Sharon... tak banyak lah beza perangai macam sial tuh..

Sori marah skit pagi pagi ni.. belum minum coffee nih...tapi therepuetic maki maki pagi pagi ni kot.. all the steam let off.. hehe.. memang lah therapeutic blog kau ni.

Lee Novotny said...

Kann??? terkena kat batang hidung sapo ontah tu nok??? :P

Well, cockney accent bila mak baca tu kelakar yaamatz nok.... hahaha veryd er Vicky Pollard sangat!

Kengkadangs erouosly seriau tengok chavvies nih...but is stereotypical for me to gelarkan diorang ASBO???

Hey u ols, hope u r okay...take life easy...cuz your work is stressful enuff..dun let anyone else make your life miserable. You ahve to take care of something first as priority - YOURSELF!

Han said...

LeQ...ko minat kat Hans Isaac ke? Cam paria lah dia tu...Bella kata kau ayat power...hah, berapa dah mangsa kepoweran ayatmu ittew?

Lee, i lah yg bangang tu..kecewa tak sudah-sudah...

lekiu said...

Aku rasa Hans Isac tu kira hensemlah jugak. Minat ? Tak de lah aku syok kat dia cam aku minat kat Hugh Grant, ada sekali jer aku nengok movie dia, itu pun kawan-kawan aku paksa tengok bersama.. masa tu baru start chambering, nak cari kawan-kawan, aku ikut lah tengok Ringgit Kassorga tak silap aku nama citer tu.

Alah Han, jantan bersepah di bumi ni. Asalkan kau tak berkira warna kulit, berapa banyak wang dia ada, berapa hensem dia, gemok ke, botak ke, pendek skit dari kau ke, chipolatas ke, lemang pink ke, lemang barbeque ke..yang penting dia baik hati, dia sayang kau dan tak bau garing.

Pasal keciwa nih... sabar je lah. Orang kata, sebab nak jumpa cinta agung kau kena alami kepahitan. Dia mengajar kau appreciate cinta agung kau nanti. Sebab tu amatlah penting kau minum kopi pahit sikit setiap pagi, agar system badan kau sedar dunia ni penuh kepahitan, jadi bila luka tu, tak de lah kau give up !

Ayat power ? Aku kena tipu dulu ada lah. Puas aku mencari, daripada local sampailah internasional, daripada cikgu sekolah sampailah yang kerja kat karaoke, daripada tudung sampailah yang macam baru keluar bilik air, yang dara, yang dah bercerai anak satu, yang tak bercerai tapi tak bagitau aku dan aku hampir terserempak ngan husband dia lepas tu kami lari bersama...yang hanya ada SRP jer sampailah yang ada degree, yang tak minum dan tak merokok sampailah yang minum guiness stout pakai straw. Nasib baik aku lelaki, masyarakat tak prejudice, kalau tak sah aku dicop slut dah.

Moral of the story is.. never stop believing that you will find someone. Macam William Parrish kata "Love is passion, obsession, someone you can't live without. If you don't start with that, what are you going to end up with? Fall head over heels. I say find someone you can love like crazy and who'll love you the same way back. And how do you find him? Forget your head and listen to your heart..... Run the risk, if you get hurt, you'll come back. Because, the truth is there is no sense living your life without this. To make the journey and not fall deeply in love - well, you haven't lived a life at all. You have to try. Because if you haven't tried, you haven't lived".

Victor Hugo kata, God has written on the brow of every man including woman of course, the word Hope.

Lee Novotny said...

Lekiu, u r a bigger slut than me!!!! Bloody hell!!! LOL ***matilaaa mak!

:: samasam :: said...

i suka hugh grand, and i suka richard gere. pierce brosnan pun i suka juga. azhar sulaiman pun i suka gak. isk ramaila yang i suka. tapi tuhla kan. sesetgh org boleh stand strong. brek up and can continue life mcm biasa. tak terbawa emosi sangat, ada juga org yg syg sgt kat lover dia. sampaikan, org tuh dah kawin or takde kat dunia pon asik la duk teringat2 aje. syg sgt sampai lupa tak bole dilupakan. ingat tak ross? ross - titanic. cintanya sampai ke tua .. hmm..

Belladonna said...

Han, aku takut sang kobau bertukar balik jadik sang buaya :P *matilah allowance aku kena potong si kobau...

p/s: Lee, he is a 'selat melaka' = slut nok..