About Me

Tuesday, December 12, 2006

The Ego Package Has Landed








Chewahhh...Ternaik Kaki Dek Excited!!!

Precisely, at 3.30pm today. I was out of the office.The whole day ada meeting kat Springfield Hospital.It was not a good day for travelling today.Ada pulak Rugby game between tah mana-mana team (rasanya Scotland kot, pasal masa tunggu bas tadi, I nampak ada mamat ni pakai Rugby top pastu pakai kilt) that made the Southwest Train company halted the regular train for the regular commuter and I was forced to travel a longer distance just to get to Wandsworth, a local borough between South & West London. The journey was inclusive of jalan kaki from St.Margeret to Richmond and from Whitton to my office (TW2 6DN) In total, dekat 3 batu I menapak hari ni.In the end, I arrived office at 7pm. My colleague terus hint-hint yang I dah dapat early Xmas present.Bila masuk aja office, hah...tersergam indah depan mata bungkusan yang dibalut kertas minyak itu.

I terus tak jadik buat kerja.I usung parcel tu ke bus stop and terus balik rumah.Sampai je rumah, dengan tak bukak kasutnya (biasalah...dah habis teroka seisi rumah, baru tanggal kasut) I terus membukak parcel itu dengan rakusnya dengan disaksikan Cikki Lou itu.Habis I keluarkan semua barang-barang dalam kotak tu and Lou pun tanyalah kat I, how did that fish get in here.I pun storylah kat dia pasal kecerdikan Hang Lekiu kaki auta itu.I dah tak kisahlah dia nak pikir apa.Maklumlah,hal barang-barang makan ni, soal moral ditolak ketepi.Janji asam-asam ku ittew berjaya diseludup.

I was so excited.Dalam ke'excited'an itu, tiba-tiba hadir pula perasaan dengki dan kedekut silih berganti.I asing-asingkan all the goods ikut label.Apparently those that labelled 'Han' seems to outnumbered 'Lee'.Bertambah hanyut aku dilautan kedekut.Hatiku ketawa ala-ala Mahmood June kat iklan tehboh tu.Hahahahhahaha...macam puaka.

Tapi,bila terpandang aje muka Wan Zaleha yang penuh dengan cahaya-cahaya keinsafan tu,I pun tersedarlah dari rasukan syaitan..(cehhh..ada unsur-unsur Mastika ni) Mengucap panjang I membaca Alif Ba Ta sampai Wassalamu....and in the end, I bahagi-bahagikan harta sepencarian ini mengikut hukum syarak..yakni..kalau ada 4 tin sardin, maka 2 untuk I and 2 lagi untuk Lee.Tapi mana yang dah sah-sah ada label nama I tu,kalaulah si Lee dan konco konco nya nak contest masuk Old Bailey, akak sanggup hire solicitor untuk mempertahankan hak-hak akak tu.

What did I had for my supper? Emm..sandwich Tuna Chilli, sekotak Rocky and Asam Taik kambing buat pemasam mulut (takleh nak cakap pemanis mulut pasal dia asam kan?)

I can't thank both of you enough.Semoga murah rezeki.

P/s ....Benci betul aku baca message 'Hanya Orang Yang 'Sempurna' Like Us Yang Hisap Rokok Ini...Syabas Dek Non'. Habis rumahku syurga ku berbau rumah kontraktor binaan Indon.Cisss....On the other hand, Liza nak peluk cium kau Bella dek 'Sampoerna' tu.Tapi, mmg dasar tak bersyukurkan...bila dia nampak rokok tu, dia cakap..hah..3 packet aje? Babi...wa cakap lu.

8 comments:

Anonymous said...

ok, task pasni mak nak tgk uols snap pic2 cara menyediakan masakan sardin itu step by step sampai final uotput. *arahannn!!!

-samasam-

Lee Novotny said...

Woiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! mak nak mak nyer!!!!! tak aci!! tak aci!!! Kompem Saturday ni nak mai Twickenham! ada kat umah tak u ols???

:P

Han said...

Hamboi..takut akak dgn arahan ittew....okaylah..akan diusahakan dgn cepatnya...

Lee, I takde rumah this Saturday.Lou akan tunggu uols...call rumah lah ye.Kena bagi dia timing..dia nak keluar hantar Xmas present kat mak dia

miss coco chanel said...

sardin????

waaaaa..nak!! nak!! nak!!

han...bila nak buat makan2 lagiik? nak makan sardin!!!

buatla lagik....

matilah aku tak malu suruh han buat open house lagik.....

p/s:kim slm kat Ashley..ooppsss...

Belladonna said...

Tadaaaa!!! Akhirnya dapat jugak aku mengepos comment kat beta blog uols inih. Aku pun dah jadi beta bloggers nok.

Alhamdulilah, dah sampai pun parcel ku ittew. Sorrylah Han, sikit je aku hantar not according to wht kobau and I planned. Tapi bak kata orang, asal mrasa kan...sikit pun jadiklah.

Si Liza tu meh sini aku cucuh ngan rokok. Liza, ko pegi marah anak bos kobau yang kata tak bleh hantar melebihi 3 bungkus. Cam kesial je diorang ni advice pantang-larang segala..takbleh hantar tu, tak bleh hantar ni...aku tengok ok je si kobau pi tipu orang pejabat pos tu? Lain kali ada rezeki aku kirim lagi dont worry, tapi ko bagilah idea nak menipu. Takkan asyik hantar bukuuu je.

Ha, thanks also for calling us beribu kali. We really appreciate ur effort nok. Baik sungguh ko ni. Ko baca kat blok aku kang, aku elaborate pjg lebar y tak terangkat tepon ittew. Mint maaf sekali lagi yek nok han kerana gagal mengangkat tepon.

Saturday ni ko pi mana? Btw, canteque kan kakak ko dalam majalah tu, mak suke sangat :)

I z U a N said...

Wahhh akhirnyerr mras jugak la org tu kan?? errr kacang ngan yin tu takderr kat UK kerr??? *sambil pose innocent??

I setuju dgn sam....lepas ni mras la kena tunjukkan step by step penyediaan sardin itu mengikut variasi citarasa gabungan timur dan barat!!! bolah buat buku nih!!hehe

Have fun darling...nanti bole i kirim bella suruh post sambal belacan, durian budu dgn cencaluk segala..biar pengsan pilot tu hehe!!

Lee Novotny said...

Mak nak buduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

:: samasam :: said...

man nak cencalok