About Me

Tuesday, May 19, 2009

Update

This is just a mega exaggeration. Looking back...I did 3 posting pasal 'Perjodohan Sucheeeee'. Lain-lain hari lak tu...is sure killing Mak Bulu & NBNS. I'm more concern about Mak Bulu. Ada potential nak dapat cardiac arrest and me sending beraneka cekelat is not helping lah kan?

All that happened only in one day. Text message, phone calls to my sister, to my mother...phone call from Abang R and me being a perigi pergi mencari timba kat area W2 tu, all in one day you. Tapi bila part nak cerita kat you all...seminggu pun tak habis lagi ni...ngalahkan Sepet,Mukhsin and apa lagi cerita Yasmin Ahmad yang tajuk lain-lain tapi cerita macam sama aje.

(ni nak bagitau lah..dalam perborakan I dengan Abang R tu, mulutku yang mungil ni macam lagu aje criticised Yasmin Ahmad)

When he called me, of course lah aku buat-buat scenario blur kan...like...eh, Abang R mana ni (padahal dah tahu yang mana and dah tahu apa hajat nya) biasalah pompuan gatal...purak-purak tak tahuuu konon. Ever so sweet that he is, he re introduced himself and (maybe) try to make us feel at ease with each other. He told me he is in London, kat Malaysia Hall meeting his friend. So takdelah nak rush I, katanya. Kalau I tak busy, nak jumpa sebab dah lama tak jumpa and dia ada bawak rendang frozen for me yang dimasak khas oleh mak nya.

I asked if he can come to High St Kensington (ni bukanlah nak berlagak ye, you all...but it is better that place than tempat ramai student melayu tu) I told him that I never feel comfortable kat area student tu, tak tau lah pasal apa...agaknya pasal I ni pun bukannya student lagi and kiranya tak nak lah nak associate diri I ni dengan budak-budak pandai tu kan? Entah lah..susah nak cakap...but you somehow get the impression that melayu kat area tu macam territorial...and kita melayu dari area tak melayu ni macam takleh masuk aje. Macam tu lah rasa nya..(or is it just me yang paranoia bukan-bukan, Kiah?)

When Abang R was 13 and I was 12, unlike any other boys yang lasak and suka naik bicycle Wrangler they all tu ber kona-baring, he like to babysit my youngest sister, tolak pram, buat susu and anything domestic. He was so nice that I wish my own brother yang perangai ngalahkan pukimak (tooot) tu is like him...penyayang sungguh. Masa tu, I sungguh pemalu and even sekarang pun sungguh pemalu, so a girl can only dream in stealth..walaupun the dream tak lah berbau erotica (sebab masa tu syok dengan Acis Gersang & Ekamatra Boys)

See, reading back all the comments and sindiran-sindiran tajam orang ittew dalam blog nya, made me think hard.

I need more me time to think hard. Jumpa lagi.

12 comments:

Anonymous said...

ingatkan dah update sampai part 'deeper conversation' with abg R..kena tunggu lagi lah nampaknya...haizzz.. (@_@)

tinker_bell

Anonymous said...

Good for you makji! I mean, the hard thinking part..

We all can always support you &/@ continue cucuk2 dari belakang hehehehe...

Marhainis said...

makji, lagi sekali jari ni gatal nak ikut comment..
ermm, take it easy and let it flow jer lahh hehe kalau ada jodoh tu, nanti kejap jerr makji, tup tup keluar entry "walimatul urus"!! haa baru gempakkk
tapi tu baru part a of Part III, belum masuk part b lagi kan? heheheh

Anonymous said...

Poondek la kau!

MB yg bukan mak badak 1 atau 2

Ina said...

Dear Makji,

Alahai, tensionnya entri bersiri ni...hehehe. Takpe la, kitorang pun tunggu la dengan sabarnya...sigh...

Manal said...

Eh makji, saranan bagus tu bawak dia ke High St Ken instead. so did u all end up at wagamama ke HIgh St Ken arcade ke some iranian resto ka or that cafe nero...maklum jer la, kat situ plak used to be my territory hehe...(damn i can actually see that place in my mind now...hmmmm)

So is he still all domesticated fella?Sedap ke rendang mak dia tu (kemain lagi angkut rendang mak dia jer, mak makji ke mak jiran dia tak nak plak, tak pon rendang pasar mlm ke kan, nak gak buah tangan mak dia jugak, sungguh la dalam maksudnya di situ)

Bagus gak makji tak spill segala dlm 2-3 entries...we all sanggup menanti kisah seterusnya...

nbns said...

Makjiiii.....

Ni majuk ngan mak bulu ke niiii.....aiyaaaaaa....

-nbns-

Anonymous said...

Mak aji,

You buatkan I menunggu dalam debar.Macam telenovella!Apa2 pun I hope he's not that typical man lah. Wish you all the best, teringin jugak makan rendang daging kenduri kawin kat paroi jaya. :)

Hmmmm... as always 'she' always have 'her own story'. Nak2 pulak mengaku ada kawasan territory..!!
Bluekkk.

Desperate housewipe frm negara gagak.

Anonymous said...

sajer la kan dia ni..buat cerita sekerat2...tak per la mak aji take your time..i hari2 check blog u tunggu update nasib baik masa banyak time berpantang ni :D

-silent reader-

mamaman said...

makji.... cepat arrr sambungan nyer..... dah macam nunggu episod bersiri yg seminggu sekali plak... heheh. cakpung2 tak makji??

pennyjane said...

makji, oh makji! i must say that yrs is a story of hope. u've given people like me, hope.

tho we dun know what happened. yet. only u know the story, of course. how it goes n where it could possibly lead to. tho slow, i like the suspense!

rendang, oh rendang! i'm craving for rendang now.

thanks, makji.

waiting anxiously,
pj

captlukman said...

i ssoka skali gi kat MSD , boleh makannnnnnnn tapi antara HSK, i better choose Bond Street(matilahaku) hahahaha

mrasa kita merambu ke _ _ _