About Me

Tuesday, May 26, 2009

Today's Thought

Mak datukkkk.....saya sungguh busy.

I think, the month of May is the month of 'Match-Making' kan Kiah? Tak cukup dengan my own parents coba menjodohkan aku dengan si Lenggang Kangkung tu, kawan-kawan se opis pun tak habis-habis nak introduce I dengan orang ittew la..orang ini lah. Yang terbaru ni (as in today) si pompuan Cockney ni, bless her cotton socks pi cakap kat I, dengan direct tanpa selindung-selindung nya, eh Makji...there's this new guy at OT Dept, might be suitable. He is Jewish, I figure that apart from Muslim boys, Jewish boys had theirs top off as well, innit? Is that what you like? (Cilaka punya pompuan!!!) I can assure you, she is not referring to his shirt.

I kinda announce to my colleague-colleague yang I dah rasa nak start berdating balik.Kiranya sekarang ni..anything goes lah...kalau nak introduce I dengan jantan, asalkan dia jangan ada misai or janggut...janggut kambing is a no-no.Taller than me...erm...erm..paling ideal kalau yang bangsa tak kisah kena tipu, maklum le aku kan ke sipemberi janji-janji manis.I really like Tom Hanks...versi Philadelphia. (Fag hag ke I?)

And as I am a firm believer of equal ops...kalau nak introduce dengan pompuan...I think I would prefer Thaila Zucchi lookalike...or Wan Zaleha (always). So Kiah..I have got over Raja Nadzrin...well, dengan keadaan Perak yang huru hara, aku pun tak kuasa lah nak menyusahkan diri kan?

I dengan si Padi seberang dah parted ways...nak tunggu masa aje nak kutip barang-barang I dari rumah dia. Enough is enough lah...

Speaking of which, it really make me re think about embarking on a new one. Cakap kemain berkobar nak mencari pengganti, tapi nanti buat sakit hati lagi. How do people stay married when they constantly rasa nak bunuh laki/bini masing-masing pun I tak tau.

Seriously, I was a good partner and girlfriend. I am so not the jealous type...nak main text message, nak tompang keta orang, nak flirt lebih-lebih depan or belakang mata, gasak kau lah. I am not territorial. To me, kalau nak menggatal sangat, blah lah kan?

Abg R sent a friend request to me via FB. Mulut I lah gatal gi cakap I ada account.Because kawan-kawan ada sejemput aje, nak jugaklah add, tapi bila pikir balik there's some of you also on my FB list, kang kantoi lak I. I really don't want to expose him and his kangkung.And no..he is not St Paul's boy. He's from STAR.

I am quite tempted jugak to make him one of my options...but since I am comtortable where I am, I should give that Jewish guy a go.

Go apa pun, tak tau lah Kiah.

4 comments:

Manal said...

Eh makji, pi la cakap to that lady , filipino dudes pon go topless ala2 nya....


Kangkung STARoba kisahnya....what a "disgrace" considering that their old frenemy is MCgaygay.

BeN`z said...

hai makji, saya ni silent reader.. ehehe.. kalau lah dah add abg R tu kat FB, dan risau kot la ada orang ter'post' hal-perihal blog kat wall makji, boleh tukar setting kat 'privacy setting' sapa yg boleh baca wall tu..gambar2 ngan status pun kite leh set sape bleh tenguk kan..gitu jugakla wall segala tu la.

saya saje la bgtau, kot makji dah tau ok la... seronok baca blog ni.. :)

Anonymous said...

assalamualaikum Makji Esah. I have been reading your blog for quite a while and you write very interestingly. if you feel cramped in the island nation tu, why not jump over the pond and find a new pasture in the land of the free.
Ya take care

makajie

captlukman said...

1)Baik ahkak add dia skrg jgk cik esah!! i mean NOW!!**sambil click2 FB kan???

2) Jewish guy some fo them not bad( not the ortodox one lah )...since i have a lot of hidden jewish friend, nak jugk aku tumpang sekaki kan...kakai apa tataw

hahaha