About Me

Friday, May 08, 2009

Perjodohan Sucheeeee....

Salam semua....(tak pernah kan..tetiba aje bermoral pulak ari ni nak bagi salam...)

Recently, semasa semua warga tua/mua dalam UK ni ber chotti-chotti May Day Bank Holiday (ada jugak puak2 yang gi Brussels/Paris, makan sotong masak cili..sakit hati aku) I memenuhi tawaran berdating kat area W2 nun..Manal oi.This guy, macam lah takde tempat lain nak ajak aku jumpa...tapi apakan daya..dah tempat itu aje yang di reti nya.

Kiah, trusting her will now think that I am some sort of pompuan liar..asal jantan ajak jumpa, terus jumpa. Well Kiah..kalau le teman ni orang Kampung Bota Kanan, maybe pikir 2,3 gak le nak accept-accept invitations. But this is a special case.

Pepagi buta lagi my sister in KL sent me a text message, kata nya si Abang R is coming tu London and is hoping to see me. My sister also said, you will be expecting his call pasal nya Amma, sebagai telephonist 118118 yang bertauliah, telah memberikan nomor telepon ku pada jantan yang nggak ku tahu whether dia ni ganteng ke idak Kiah oii.

It took me a while jugak lah to think, siapalah gerangannya Abang R ni...ni semua dah pakai option 50/50, ask the audience and phone a friend pun masih I tak ingat. So adakah saya kena telipon Lathika untuk mendapat jawapan nya? I sort of know who he is but this is like ages,ages ago when I'm still in my primary school.

Because my sleep was disturbed by the text message beep and Abang R news, I managed to sleep over it for few hours and I woke up remembering who he really is.Terror nya...bermain-main dia dipikiran ku.

Abang R is one year older than me and somehow we are related. His mother is my father bau-bau kentut telur relatives and his Opah fostered my father when his mother (my father's birth mum passed away) So both mother and father were close macam adik beradik lah kira nya, but because my father ni set-set anak lupa daratan yang keluar kampung masuk Sandhurst terus tak balik-balik lagi, maka dah jarang-jarang lah jumpa. Abang R used to come and stay with us during school holidays and I remember my mother sayanggggg sangat kat dia.Ceh! I think my father must have feel strongly about him too, especially after Abang R's father passed away (kesian..kecik2 bapak dah mati kan?)

My mother must have sayang him because Abang R is not the typical boy like my brother. Abang R is very rajin, tolong my mother masaklah..jemur and lipat kain..siram bunga..anything apart from kerbau balar macam my brother. My mother used to give the speech about how we all should be like him, so berdikari, tak nyusah hati mak..dia sedar diri Bapak nya dah takde...and how you all (we all anak-anak kandung nya ni) is soooo lucky makpak masih ada and tak reti bersyukur (ohh so typical of my mother)

I last saw him when I was in form 2...and dia ni nak ambik SRP and terus tak jumpa dah pastu. He must have keep in touch with my mother all these years. I remember last he was good looking, kemas, fair skinned lagi..dengan rambut lurus ala-ala budak pintar githoo.

That age, mana lah kita ni tau what people refer to Mat-Mat Jambu kan????????

I thought he is...now that I am much older and more incline to believe what we thought we saw.So when I woke up, I realised who he is and quite keen to see how he is after all this years...

So, I called my sister back ..nak tanya, apa ke halnya dia datang? My mother kirim barang ke? etc, etc, and my sister yang mulut lagi lebar dari mulut buaya ni terus cakap...'dia nak pi tackle kau lah...his mom and our mom asked him to'

Pitammmm Makji......(bersambung)...babai Kiah!

16 comments:

rad said...

Wawawa...Im *status silent reader jeh* gettin' overexcited dah ni!!! Keep us updated ya esp. part post-dating tu hehehehe...suker sgt!!

nbns said...

Phewwwitttsss!!!!!!!!!!!

-nbns-

p/s : wajib lepas ni dok refresh setiap minit!

Anonymous said...

Makji, salam ekau tu den jawab dgn Ameennn...

typhoon sue said...

ahak ahak ahak

selamat being wooed makji. jadilah wanita melayu terakhir, yg ayu dan lemah lembut dan sopan santun masa dia dtg wokeh!
:-)

Anonymous said...

Alamamk ta sabar nak dengar cerita seterusnye ... ia yoo macam drama swasta le pulaknye ..he..he he

Lee Novotny said...

Nyah, selamat kena tackle...hahahaha nanti bila makan nasik minyak sumbang mahram pasta **tetiba, jgn lupa kabor kat weols naaaaaaaaaaa hahahah

Ina said...

Dear Makji,

hehehe... tergelak aku baca entry ni... takpe la, layan je la...jauh lak datang nak tackle you nih... Apa2 pun, ramai yang tak sabar nak tunggu kesudahan cerita lelaki idaman your mother ni...hehehe

Iron Butterfly said...

hahahahaha.. nasi minyak sumbang mahram. LOL. cam siot statement.

ok makji i pon cheering u nih! cam best je bunyik lelaki ittew. kekekeke..

have fun berdating k!

amris said...

cepat ler hapdet hajah oiiii...errrr...tak saborrr niee aaaaaaaaaaa.......**nada merengek sambil pose2 manja Noreen Noor

Manal said...

Hancor hati JT hahahaha....

W2 pon W2 laaa makji...haros la bertembung dgn melayu bayswater-edgware rd segala.

hape ke masalahnya kalau betul la dia jambu tapi tak kawen2 lagi? ke sama kes JT gak?

Tu la kita kan makji, the XY charmer seantero dunia katanya...

Anonymous said...

mak datok sampai ke london dia pegi utk tackle you makji oooiii...hehhehee...cepat sikit hapdet ye, tak sabar nak tahu cerita pompuan melayu terakhir di tackle oleh jantan malaya hahhahaaa...

yatie

Anonymous said...

Salam

Makji, selama ni akak jadi silent reader je, tapi sejak keluar cerita hot ni terpanggil nak post a comment. Cepatlah sikit update tu ya...tak sabar nak tau cerita selanjutnya. Panas...panas....lagi panas dr cuaca kat kl skrg ni.

-kak min-

Anonymous said...

tuuuu....dia makjie.....

kalau makan nasik minyak jgn lupa ajak saya naaaaa.....

bkt chedang n paroi jaya x jauh....

Kelly said...

wa'alm makji...

hebat...apa episod seterusnya ni...saya pun berdebar gak ni....

captlukman said...

kelassssssssss kau!!! Hahahaha dating2 jugak makji, ingat 17 ni dating kita taw!!!**insyallah- mak takut kene remove lagi ni......**

arep said...

wah.. best2.. drama bersiri ni bakal mengalahkan "Matahari"