About Me

Monday, March 19, 2007

Trip & Gossips

Gambar Hiasan...Cologne-Bonn Airport Yang Immigration Officer nya Garang-Garang Itu
Motivated by an extreme knackeredness, I took a day off work today.The only downside of today is that I spent £99.00 on a laptop bag, when I primarily want to get the £34.99 one. The John Lewis salesperson a.k.a gagak that look like Lemarr telah menggoda and merecommend that good quality Samsonite bag.Barang memang lah good quality, pitih aje yang membuat I kelabu bijik mata.Baru last Saturday dah bersumpah demi Allah taknak belanja beli barang gila-gila (after spending £300.00 kat Swindon Designer Outlet) Nak kata I'm crazy about branded stuff tu takdelah pulak...T-shirt Tesco pun I pakai gi kerja...but speaking of getting a Levi's jeans for £25.00 from the actual price yang £89.00 tu, kira rugilah kalau tak beli kan? And so, as I have always been very fascinated with Tommy Hillfiger punya shirt, maka tangan ni berjalan ambik tu, ambik hini...and ended up signing away over £200 on my credit card. Ni lah masalah nya bila kepala otak tu tahu how much money that I actually have in the bank and you know somehow, you can afford it...tapi tak boleh lah selalu.And after that, I pun cakaplah dengan diri I yang degil ni, dah sudah, jangan beli apa-apa lagi...the lemari dah nak runtuh dah...


This morning I realised I needed a laptop bag after bag yang lama yang murs-murs courtesy oleh PC World tu dah koyak rabak....sikit aje sebenarnya...tapi, semenjak kena buat site visit sana sini ni, status quo nak lah jaga kan...nanti orang kata pulak (macam lah orang kat London area pariah tu mata duitan) Lagipun, I boleh claim kat my company yang kedekut tu...since I sendiri yang mengsign payment voucher nya...tapi, habislah company accountant tanya pulak, who the hell getting a bloody bag for £99.00 !!!! So, tapi persetankan merekalah kan? But, on second thought, rasa berdosalah pulak because that bag are so for my personal use...but, tengolah...if besok pagi, if I still sakit hati dengan my company yang sesuka hati hantar I kerja sana-sini, maka receipt bag mahal ini akan aku claim dari petty cash itu.


Since dah tak boleh keluar kandang ni, I terpaksalah meng amuse kan myself dengan aksi-aksi paksa rela jumpa kawan-kawan.Two of our friends (me and Mak Badak friends) came from KL last Friday atas urusan resmi negara, tapi dalam pada membuat urusan resmi tu, sempat demand dibawak sana-sini, kononnya nak merasa naik kereta baru Mak Badak yang lajunya macam kapal terbang tu...and this people, bila dah sampai London nak bershopping sakan lah pulak.Maka terpaksalah diturutkan, pasalnya, kalau kami balik negeri pun, kami akan dilayan macam menatang (menate???) minyak yang penuh gitu. So, bila dalam perjalanan pergi dan balik ke Swindon tu (on the way nak pergi Bristol ni) maka sipolan-sipolan itu mulalah bercerita-ceriti pasal gossip-gossip yang melanda Malaysia sekarang ni.Nak kata tak percaya, we usually get the goreng pisang baru keluar kuali first them the newspaper reader kat Malaysia. This 2 jantan (both being 2 prominent News people) bercerita mengalahkan pompuan gossipannya.So, cerita from Datuk K sampailah ke Datuk A,B,C,D,E,F,G.....and cerita Linda Onn habis dipenglipurlarakan luar dan dalam.Siapa Linda Onn ni, tuhan ajelah yang tahu...but for sure, dia ni bukanlah anak Hussein Onn kot.


On another note, I was gutted not to be able to fly home but keep trying to convince myself that it is probably for the best, as I am extremely stuck between work and other commitment. As always, yang maha gumbira bila I tak balik ni, tak lain tak bukan si F lah.Dia tu paling takut I balik KL, takut I akan dipaksa arrange marriage oleh my family.Hapa, dia ingat my family tu Made In Pakistan ke? So, dia pun suggestlah I balik bulan puasa nanti, sebabnya, dia tu tak suka tengok I puasa.I pun cakaplah dengan Mak Badak, kita balik raya lah ye? Maka Mak Badak sungguhlah happy nya.Yang dia tak happy ialah bila yang sorang tu nak ikut.Nak ikut tu satu cerita lah, siap nak buat immunisation bagai takut digigit nyamuk.Dia ingat Malaysia tu kudok amat ke? Sabar je hati kami-kami ni. Well, I think I should resign to the fact yang I hanya akan balik KL bulan puasa/raya ni. Bila I call Miss Nigeria tadi, my 2007 travel plan punyalah penuh. This April nak pergi Milan (bukanlah buat pesen show ya...eventhough, kalau boleh nak jugak merasa catwalk spring fashion dengan Naomi Campbell tu) on June kena pergi Orlando for 10 days, pastu bulan August nak pergi Ireland, Sept/October balik Malaysia and Xmas pulak pergi annual trip, mana tak tau lah. Tu belum jalan-jalan dalam UK tu...dengan nak kena pergi Cornwall,Wales,Cumbria, Hull Sundel....so, I guess, the trip being postpone is probably for the best.


As I have to work between Peckham & Twickenham this week and next week, only god knows how I will manage to find time to baca blog you all not to mention my own, so if I miss anything, I will surely catch up by the end of my busy day.I would also like to wish Goddess Selene semoga selamat berterbangan dan landing dengan posh nya kat Manchester Airport itu. So, if you reading this, I have list in Hull Sundel as a must go place. Maka, bolehlah kami makan Green Curry you ye....Have a nice trip and berstopover kat DXB sinun tu...

5 comments:

Lee Novotny said...

Mak nak ikut gi Hull Sundel!!! Errkk...sundal kah Hull?? :P

Lee Novotny said...

Oppsss lupa nak komen lagi..BANYAKNYA pitih hang!!!! mak nak kawan baik ngan u ols leyy?? **matilaa plastik..**matilaa PAU!

Han said...

Apa? Pitih belana mu ghoyak? Part mana? Bertubik oversea ke, bershopping? Kalau gi jale-jale nung..pitih opis leh..kalau shopping tu...pitih sendiri...tapi takdelah banyak mcm org lain yg boleh shopping hari-hari...ni pun beli barang 10 tahun skali uolsss....

Montymelly said...

Cilakak ko Han! Bila ko decide kena kerja2 england ni?? Sate fish ko aku beli kat Pangkor gimana yak? Boleh pos ke UK ke tanpa ditahan?

Han said...

Alaa..makcik..macam tak biasa lah pulak seludup menyeludup ni...