About Me

Monday, July 06, 2009

Mr Stella

A young man with Asperger Syndrome was referred to me last week.

I wish I am in the position to memilih-milih. See…betapa tak adilnya SoSIAL services kat sini…diorang boleh pilih I, but I cannot pilih they all. Cilaka sungguh.

But I have work with adult and children with AS before. Sometime, they can be very interesting…to see one with ability to be so blunt ngalahkan gergaji tumpul. When they bukak mulut..siaplah semua bisa-berbisa. Cemana orang panas baran cam I boleh tahan…tuhan aje lah yang tahu.

AS sufferer ni selalunya political correctness skills tu memang takde langsung lah…ye lah..kalau dah social skill pun takde, nak political correctness hapa nya? Ni bangsa..kalau lah orang melayu…kalau terserempak dengan Syanie…they will say…amboi Kakak size macam gajah..gajah pun tak besar camni…akak makan apa? Akak makan badak ke? (sorry ye Syanie)

Two days ago, I was interviewing for people to come and work for us. So I decided to invite this AS guy, ye lah..considering yang this people we are about to hire will be supporting him daily in his house.

I tengok nama candidate ni..STELLA. Her CV was very impressive..pernah kerja summer camp lak tu kat USA. I don’t know why I didn’t bother to look through the complete application form (malas ni sebenarnya) and usually sebelum I interview orang, I will call first, calling them for interview…but tah macam mana aku busy sungguh (main Farm Town) and suruh assistant I saja yang call. So what I did was…tunggu dia datang interview aje lah.

STELLA pun tiba pada hari yang dijanjikan…….

Mak kau STELLA……a man…with gothic make up…in a skirt!!!!!! Pre ops transsexual you all……..

Pitammmmmm…..(tu belum masuk pitam sekali lagi after AS punya questions…)

Bersyambung!!!!!

7 comments:

captlukman said...

akan ku tunggu sambungan drama terbaru Kuasatek terbitan miewwwww

Ina said...

Dear Makji,

Sedapnya nama 'Stella' tu...hehehe. Tak sabar nak mendengar apa soalan2 yang keluar dari mulut pesakit AS tu...hehehe

l!zs @)--- said...

:-p ...haha..main gik farmtown...

famil said...

Equal Opportunity Employee ler.. hi hik

[danial][ma] said...

hej! hjh.esah...HE must be so gorgeous! and maybe HE is suitable for AS...;-)

amris said...

Esah, jgn tk tahu, Syanie la nie dh abis gastric bypass...sedang recovering gitu. tertunggu gak foto terbarunya, pasti ngancam

Lee Novotny said...

sah sah CWD kannnn?? **lariiiiiii