About Me

Wednesday, July 22, 2009

Sebatlah Saya Dengan Segera...

From what was reported in the newspaper yesterday, sibudak pompuan yang tertangkap sebab tengah minum Tiger Beer kat Pahang nun is pleading supaya disebat dengan segera, so that she can get it over and done with and move on.

Kesian dia. I do think that is (the rotan, the sebat) is a bit harsh.Considering there's plenty who did the same rather openly. Like the Pilahs & Co. Keluar dalam Tatler anak beranak clutching champagne and wine glass. (and they will say...eh, takde ah...I minum apple juice je dalam gelas tu...hehheee)

I guess the point to prove is always...the restrictions.We Muslims...alcohol is prohibited.We know that.Orang bunuh orang and makan rasuah pun boleh lepas....so why are we being so harsh on her? Jamal Abdillah berkongketan dengan ex-bini pun lepas....and this poor girl, satu Tiger Beer (maybe more) and the judgement? Rotan...name and shame.

It is funny when religious affair dept feel that stroking rotan to Tiger Beer drinking girl is way more important than catching men who refuse nafkah anak.

Apropriately next, bila keluarlah gambar Pilah & Co, menyonggey semasing pogang goleh air koncing setan eh tu, sila lah letak caption besar-besaran...'Sebatlah kami dengan segera...yeeeeehaaaaa'.

Tarraaa.

14 comments:

Ina said...

Salam Makji,

Kesian gaklah kat that girl... I ada experience recently ngan salah satu Jabatan Agama negeri nih, nak nangkap bini orang ngan laki2 lain pun punyalah takut, kena ngendap bagai dulu, weekend takleh tangkap coz pegawai tak keje?!! Last2 tak tangkap sampai kesudah. Sekarang nih dah jadi trend pulak bini orang ngan laki orang ber'cinta'...sigh...Sorry makji, termeroyan plak kat sini.

Anonymous said...

agreed.

Desert Rose said...

Ya ya betul *angguk2.

Jantan2 yang kuar masuk hotel cap ayam bawak ayam tu tamo plak sebat.

Manal said...

Umm...using a certain whip, certain sebatan can be umm....erotic...ala2 SnM, fetish...

My Spirit Finger said...

mak ji,
pilah & ko tu kerabat n9 ko? (ishh...suwei tau mulut yg bertanya ini)

Tijah said...

diorang dah biaso sebatan bondage gek eh makji...

Typhoon Sue said...

eh,.. sapa lah yg berani nak gi sebat geng2 pilah & co tuh? tok2 lebai pun semua menikus aje dgn diaorg

*tumpang lalu..*
manal, nothin erotic abt this sebatan la. so, stop fantasizing!!! hahaha

nik nazlyne said...

tak cukup kakitangan lah nak tangkap bapa yang tak bayar nafkah anak yang bertahun-tahun kes tersadai di mahkamah syariah lebih baik rotan budak sorang yang mengaku insaf ni..huhuu..senang sikit kerja depa.

Hjh Esah Jolie said...

Hello Ina, kita ni kenkadang..kenalah meghoyan untuk kesihatan mental and pizikal...hahahaha

Anon..echoed...thanks.

DR, dio tu tunggu kau koja mo cemattt!!!

MSF...mulut yg menjawab pun suweiii jua...a'ah, mmg sedagho Tijah Lawa Pilahs & Co tu...

Tijah, iyo ko? Tu ko kojo semasing ateh bukit putuih tu?

Sue..memang takut semua tu..meh sini kita rotan pakai Ann Summers whip nah?

Nik, dah semuanya dah jadi Minister...camtu lah.

Anonymous said...

kasik rotan itu budak yg minum tiger beer. habis tu makcik yg kasik letup itu minah, apa pulak kaedah nak pakai?

sila jawab kan makji :)

~cik ros

Hjh Esah Jolie said...

Cik Ros yag dicingtahi..
kes letup2 apa plak ni? gas bocor beracun kat Bhupol ke?

Tulisan Dari Manjung said...

masalahnya budak pompuan tu ngaku....so tak leh nak buat apa2 lah...
Dalam hudud pun hukuman tak kan leh dilaksanakan selagi si tertuduh itu tidak dapat dibuktikan bersalah...islam tu adil....
Cuma orang yang bersalah jer takut ngan hudud....
mereka menghina hukum Allah...
sedangkan mereka gubal ISA.....
Lagi kejam tanpa dibicarakan...
Tanpa dibenarkan bertemu sesiapa...
Tanpa diberi ruang untuk bela diri...
terus dihukum...disumbatkan dalam penjara....

Allah pun kalau nak hukum manusia....
Tunjuk semua bukti2 kesalahan kita kat dunia dulu...
So fikir2 kan lah....

Pada pompuan tu...kalau hukuman rotan tu menginsafkan dia...itu dah satu bonus untuk dia sebab dapat hidayah,

Tapi kalau kembali ke tabiat lama...
memang malanglah engkau....

edelweiss said...

ohhhhh.....sangatlah chek setuju dengan pendapat mak aji tuh...

pilah & co tuh yang patut disobat dulu...

Anonymous said...

Sedislah org Jabatan Ugamo tu. Dak lamo tak dapek kut... Bini mogok. Tak dapek sobat bini, sobatlah budak tu. Mesti boghobot nak sobat... Eh... Jabatan Ugamo pun ado buek cerito dewaso ko?