About Me

Friday, July 17, 2009

Update

Sementara Kiah is sorting out all those arsonist wanabe and potential pyros, baiklah aku hapdate...before dia pulak yang akan start bakar rumah dia..nah?

One of my friend came recently to further her study..(so now that make 2 of them...JT and this lady) so our meeting was fun, I can tell her all about him and his escapade. his pasu Sarawak battle and his panas dinginnya chenta ku.So apart from telling you all who don't know him, I can now finally tell someone who actually suatu ketika dahulu minat kat dia (kan ke JT tu henskem masa muda nya?) and I really can't wait for her to see him!!!

This friend of mine idok le datang buat MA, Msc, PHD ke apa...but she just got transferred to her company UK's branch and at the same time, dia suka-suka nak belajar short term course nak menambah ilmu dia (dan dah sedia ada..bukan macam Ella ke...are you enjoys tu) So aku dengan baik hatinya took the morning off and awak dia jenjalan tengok college yang dia dah register tu and show her around London for a bit.

This friend of mine got married when she was in the states with her buah hati (also fellow MRSM) but after balik Malaysia, the husband terkena penyakit kasih berubah and kahwin lain behind her back (tertangkap basah lah alkisahnya). So sebagai wanita muda berkerjaya kemain professional, bergaji banyak angka and masih jambu...I'm sure she had wondered..apalah salahku that kind of thing...and after campurtangan segala orang...she decided to ask for divorce. So she raised her son all by herself. Wahhh......kagummmmm I. Kalau I lah...aku akan pi campak balik anak tu kat bapak nya..style Arni to Awie, pandai kawin dua, pandailah kau jaga anak kan?

After 8 years menjanda, she met another guy. She told me bukannya dia yang galak nak cari pun..but biasalah kalau ada set-set Cik Tipah dalam opis, set-set Cik Tipah amongst her sedara mara, maka proposition and recommendation tu banyak lah (wouldn't I know?) This guy yang se opis katanya...(takde ke tempat lain kau nak mencari chenta, pompuan oii?) mulanya okay lah..they were serious at one point, nak jumpa Mak & Bapak etc etc. He and her son got on bla..bla.This guy is slightly older than her and that made him a bujang terlajak..berupa and berharta (apa silapnya?) and maybe...after 3 years memadu kasih...makan sesama and tengok wayang and pergi piknik, he probably (we think) realises that he might spend the rest of his life with her and (maybe) freaks out at the enormity of this realisation, so he ended the relationship.

My friend ni, patah lah jugak hati nya.But at her place in life now...takdelah nak frust-frust menonggeng cam I. Bukannya dia tak pernah berlaki...so macam dah boleh predict lah,macam ni lah nasibnya kalau ada berurusan dengan the opposite sex berspecies Iguana...senang sungguh bertukar kalerrr. Hati ada jugak sedih..sambil berfeeling-feeling nyanyilah jugak tak paham sikapmu..kau berchenta seumpama menukarrr baaaajuuuu.

Tiba-tiba...jantan ittew datang kembali (just before she came to UK)...and pi cakap kat my friend ni yang he is still in love with her and want to stay friends because he is not in the right mind for a relationship at the moment. See...men, always like to put us women in a difficult position kan? Cakap chenta..tapi tak ready...so what? Are we suppose to be so flattered and wait until you sort yourself out and be readily available?

We often hear about pompuan yang rasa they all tu bodoh...giving so many chances to men and mendapat habuk saja sebagai balasan.No, not bodoh...I think we know what is in for us but sebagai makhluk yang suka menurut hati and perasaan (and otak tak nak pakai by choice) we are still hoping that someone would change for you and for the better...ye lah tu Kak. Macam mengharap hujan kat Somalia aje lah.

I was in that place...after orang tu kahwin...tup-tup datang balik...and tak bahagia katanya. I still think that is true. He was not happy...and maybe he was at his happiest with me. But the truth is, for someone who always not sure what they want in life, what are the chances of them being happy with anybody? Yilekkk! Men always play it safe...they may not be entirely happy with you..but if living and being with you is bearable, he will stay put. Ye lah..dengan orang baru, kenalah start baru kan? Now and again..burung dia akan keluarlah jugak dari sangkar..try nak cari makan tempat lain...for fun.

I think it is fair to say...if you love him THAT much (unless dah ada bukti-bukti yang nyata dia tu macam siamang, nak simpan or even ingat tak guna) maybe we shouldn't give up.But, don't be sitting and waiting either.Men cowardice sometime is a leeway for us women to start doing thing we never did before and masa nilah you all nak menaikkan saham or pi join rancangan total makeover tupun.I'm sure once he see sense, maka he will come to you voluntarily and menjilat pasir...merayu untuk kembali kepangkuan miewww.

Unless, of course, you've had a better offer in the meantime.....

7 comments:

JDK92 said...

dr jd bodoh mcm i...suruh i bj sbb i 2 weeks pregnant ..so tak nak masukan anunya dalam anuku.takut anak tu terentak..tapi dia nak gak kenikmatan..mcm gampangkan...last2 i pukul pehanya 2 kali..bengang ngan i..dia pukuli balik...pastu i plak yg nak nangis2...minta maaf..dia boleh diamaje..sekali gas abis..i pegi kedai angkat gas semua..tak plak dia kisah anak dia jatuh dek krn angkat gas yg berat tu..dah ku masak semua menda dia order dr semlmn of course silent treatment ngan i dari pukul 10am td and sampai sekrg..sekrg main game even semua menda dah terhidang tepi kepala dia..dia tak nak sentuh pun..bodohnya aku yang vogue ni kawen ngan jantan gampang..sorrylah hajah esah..tgh sakit..baca entry u...terus terasa nak burst

Lee Novotny said...

Dah dasar jantan! Tetappp pi mai pi mai tang tu jugak..yang pompuan pun sama...be tough laaa cik kakkkkkkk hiks!

Anonymous said...

dulu masa sekolah2 tengok drama swasta je bende2 mcm ni. la ni dah tua2 berlaku depan mata je. mmpphh...belum kene boleh lah kata mcm2. nanti2 kalau dah kene ntah2 hadap je lah jantan yg 'keluar sangkar' ni.

~cik ros

As said...

Yo la kan. Dah jadi macam perangai sejagat. Ajak dating-dating bagai, lepas tu tetiba takut commitment. Fook! kalau dah takut awat pi ajak dating. Sengal!

Hjh Esah Jolie said...

JDK92----apa tunggu lagi? Kalau I lah yg kena hentak tu, aku racun aje makanan dia. Tak pun masa BJ tu..keluarkan taring.Biar mampos!

Lee...hah kan????

Cik Ros...betul tu. Dalam drama TV tu sikit aje.Yang real life ni yang cam gampang.

As...sajalah tu,buat takut commitment konon. Sebenarnya nak shopping lain-lain tempat lagi...

Iron Butterfly said...

boys are stupid throw rocks at them! *bitter mode*

Eztismail said...

setuju last paragraph tu..i br jumpa blog u ni...
seronok baca..hihi..mcm2 ada...