About Me

Friday, December 07, 2007

Sehari Bersama Kak Katak

Nampak gaya nya, I will have to facilitate Kakak TKC tu buat thesis dia. Makkk...boss thought that it will be good for marketing and for me to socialise. Kakak pulak macam rajin aje nak bersosialan dengan I and today, when she come round to my work place, Kakak terus kata, ni dah kenal-kenal ni boleh lak ajak I datang rumah dia..nak masak-masak katanya. Wah!!!!

Tanpa ditanya today, Kakak dengan voluntary nya cerita kat I yang dia datang buat PHD dengan laki nya. The anak tinggal kat mak (isk..aku benci betul orang suka post-post anak kat mak ni!!!) While Kakak bersengkang mata buat PHD, her abang bersengkang mata tengok TV.Jadik house husband githoo.They live somewhere in Finchley (area-area Israel tu) and Kakak ni dengan muka berseri-serinya mulalah cerita kat I (hey Kak, nak buat PHD ke nak ber pot pet pot pet?) yang dia dengan abang nya dah plan nak melawat serata Europe to rekindle their bulan madu (ohh..too much information)

Like ribut petir (sekarang kau tau lah Kiah, kenapa aku tak suka campur Melayu) Kakak start asking about my private life...dah kahwin ke, dah ada anak ke...seperti biasa, me and my usual 'get you off my back' line, single lagi...mana ada orang nak. Tapi aku ni pulak macam tak reti-reti yang usual consequences bila cakap macam tu ialah orang mulalah start nak mengenen aku dengan ni lah, tu lah..(weih..ingat aku tak laku sangat ke?)

I don't usually discuss personal life kat office. Takde pressure pun. Orang putih takdelah tanya hal personal sampai reben seluar dalam.The most pun tanya 'do you have a family?' aje. So Kakak (bless her, she is only trying to be friendly) macam biasa cuba memupuk semangat kemelayuan antara kami berdua (wuekkkk!!!) dengan mencungkil segala kisah dalam kain ku.

Aku rasa nak tampar aje budak KATAK tu bila dialogue, dialogue ni keluar dari mulut dia yang mungil tu...

'Alaaa..ye ke single? Tak kan lah...you dah lama kat sini, tak kan tak jumpa idaman kalbu?'

'Ey..bagitau la, jangan lah malu-malu, nak jugak kita kenal dengan pakwe awak'

'Abang I kan..dia kan..ni kan..tu kan...kan kan kan...'

'Kita ramai tau kawan-kawan yang bujang...kita boleh kenal kan kat awak...'

'Nanti kita suruh 'sayang' kita introduce kat awak best friend dia..macho tau'

Ehem..ehem..that last dialogue tu, what I ate yesterday boleh keluar masa tu jugak bila mendengar 'sayang kita' tu. I swear, kalaulah aku ada marker pen yang tebal tu, harus kedalam tekaknya lah tersangkut pen tu sekarang.

Ni lah satu yang aku tak gemar nya budak TKC ni. I have always bite my tongue tau, tapi kali ni, hoi budak-budak TKC yang baca ni, nak kecik ati, kecdik ati lah. When I was in Convent Seremban, budak TKC harus bersidai kat Wisma Punca Emas tu tayang badge sekolah memasing.Ala..pergi pekan pun, harus pakai badge sekolah ke? Apsal? Nak bagi budak SDAR nampak ke? Nak jantan sangat, apsal tak gi ngorat je budak sekolah agama tepi sekolah awak tu?

I must thank my lucky star (lucky star hapa nya..mmg busy sokmo pung) that although I have to facilitate Kakak ni (nasib baik dia hanya akan datang 2 kali seminggu in the next couple of weeks) the Kakak will have to follow my schedule, kalau I tak busy, maka bolehlah I tolong jawab soklan-soklan dia. Most of the time I am damn busy that I don't even have time to answer text (sengoti Hjh Leemah!!!)

I told Kakak that I will be travelling next week and she be assist by Miss Nigeria.

'Alaa..takpelah, kita tunggu awak free, boleh kita borak-borak'

*****Dalam Hati, Hoi Puaka, kau tau tak aku tak nak borak dengan kau*****

I am torn between my right for privacy and my soft nature. Kakak seems like a nice girl. But, apart from gay man, I could not cope with high degree of effemininity, especially this Kakak worship the ground that her abang walks on terlebih-lebih.Well, bila la pompuan-pompuan ni nak sedar yang kita pun ada girl power ala-ala Spice Girl as in, kalau laki tu dah bangsa takleh harap, campak lah aje dalam longkang. Takyah lah nak lelayan lagi macam Agung. I bukan apa you all, rimas I dengar dia cerita pasal 'Sayang Kita' tu. Kalau la 'Sayang Kita' tu angkasawan Malaysia ke takpelah jugak kan. Bukannya I buruk sangka you all. Tapi, what do you expect, the abang khabar nya hanya duduk mengangkang membesarkan his fruit and vegetables aje kat rumah.

Did i tell you that Kakak TKC bawak karipap (karipap betul tau, Kiah) for me today. Nak say thank you katanya. Tanpa rasa berdosa, aku makan karipap itu.It taste so nice until

'Sayang kita pun suka karipap tau'

I wish I can answer..of course..he likes your KARIPAP.

Kakak just finish meeting with me half an hour ago, and she left without my mobile number. But she left me hers, so that I can give her a ring bila I free. For now, syukur...

Happy weekend, you all

14 comments:

Goddess Selene said...

Wah makan karipap katanya! Entah kakak tu doh letak air karipap dia kot? Oppss matiker mak?? Hahaha.. Tu pasal la "SAYANG KITA PON SUKA KARIPAP TU!" kann? Hiks..

Eeeeiii mak pon naik lemas la org yg sibuk nak tau kain dlm warna ape, bra saiz brapa, KLIT palsu ker tidak (Oppsss!!) etc kann? Thats why la mak pon dinch sker campur ramai2 melayu. The only melayu yg mak jumpa kat sini ialah yg dos hilang kemelayuannye!! *MATILA MAK LAGIII!!! Hahaha..

P/s: Bukan tak sker bangsa sendiri tapi mentality yg dok sibuk hal kain dlm org tu yg mak benci..

P/s2: Hati2 uols ribut topan dtg weekend nie!!

bini mokhtar said...

tatkala membaca ayat "nanti kita suruh sayang kita blablabla.." ittew, mak rasa macam nak pitam tergelak! eeeii naper dia mcm tu nyehhh?!! (tak recover lagi dr ke'katak'kan dia kah? OPPSSSS.) good luck makji, utk sessi berikut nye. (kalo ada karipap lagi ko baca 3 kul dulu baru ngap taww!) *larikkkk*

have a nice weekend makji!

Rockafella Gurl said...

Hahahahahaahahaa! Ambik ko! Kakak Karipap sgt tau.. adehhh marah sungguh si Esah kali ni.. if aku dpt kwn cenggitu pon panas telinga aku nk mnjawab haa.. xkoser la nk mg'karipap' kan org.. karipap sendri pon tak trjaga camne?

*nasib laa aku bkn bdk TKC.. hihi tak dh kena charot abes.. ahaks

Aina said...

Ishhh tak sangka yer, dah buat PHD sampai kat oversee pun masih ada masa nak sibuk2 hal peribadi orang...I tak tahan laa org bz body ni.

Kesian uol kan, rela dalam terpaksa laa melayan Kakak TKC ittew. Eh..laki dia tu budak SDAR ker? Cuba ko kerek cirita dia pulak. Klu budak SDAR memang la tak SEDAR diri.*** opss apasal aku pulak yg meroyan kat sni? ampunnn...

captlukman said...

ermmmmmmm motip dia nak keneng2kan makji dgn janz lain, aiiiiiiiii dia tak taw skali makji buat crossoint tinggi tu kan, mrasalah sikat tu tersekat dlm mulut dia.

sungguh lah mak pun sama, tak sker sungguh bila ramai2 cam ni, byk nya org nk sibuk taw hal org lain.ehhh kat doha pun sama taw skrg, dulu tak ramai set2 ni kat qr skrg ha!!!! matilah memasing sibuk tanya org tu dgn sapa, aku dgn sapa, yg ni plak dgn sapa. ishhhhhh mak dgn diri mak sdiri ley.........

eh makji KARIPAP real camana rasa nya**LARIKKKKKKKKKK**

Manal said...

Macam typical akak kampongan govt servant jer dia ni? and why oh why cant her karipap-loving (eyuuurghhh) hubby cannot afford to look after their darling kid? sewa bilik jer ker kat finchley ittewww maka boleh la hari2 makan karipap bersama2?


And what in the world would have given her the idea that your social (and love) life is of tahap critical? sure,she hasnt really dig the english reservedness like makji and many of us yang bekas satu time-zone suatu ketika dahulu, but I think dia sengaja nak soh makji naik minat dengan her personal life. So lpas nih ade la teman kutuk laki dia yg dok mengangkang tunggu karipap jer. She's doing all that she can to make him looked like the suami mithali when she actually prolly nak sombat2 jer karipap size gajah dlm molot laki dia for making her leaving her kid (theirs la kan, sepatutnya) behind with her mak. Its like some sort of a cunning pact made by him if she was really serious to pursue her PhD studies abroad. Does he not misses his own kid? perkara ganjil #1.



Baik makji siasat/observe pelan2 this seemingly gregarious and nosy Kakak KTK ini....at the end of the day, it's u who she would wannabe like the most!

Lee Novotny said...

Mak suggest uols kenalkan JT dgn kakak karipap nih... sah sah tehyols nak buat threesome dgn sayang kita yang tgh besarkan buah buahan di umah...hahahha matilaaaa porn filim yang tak laku!

p/s ye lah ye lah....mung sibuk sokmo!!! Ambe pahang wehh!

DBI said...

esah..lain kali sedia kan bekas muntah fear factor..loyer loyer...

tapi..kiter pun suker karipap sayang kiter...hihihihi

Hjh Esah Jolie said...

Makji Eton, air karipap apa nya? Tapikan mmg takleh lawan karipap buatan Makji taw...ribut topan takde kat sini Makji..air hujan yg mengotorkan kasut je ada lah..hisshhh..rimas!!

Wah BM, takdelah gamaknya dia nak mengangkang kat keripap ittew sebelum dipersembahkan pada kieww...tapi manalah tahu kan, karipap utk laki tertukar pulak dgn keripap yg nak bagi kat I..

Macam tu lah yanz...

Peramah lah Aina...silap besar lah terjumpa dgn aku yg tak peramah ni..

Hamboii Lokmang...soklang mung ittew...mung raso sendiri laa

Hamboi Manal...ko punya CSI analysis..a'ah lah, nak cari kawan kutuk laki kot tak pun..sesama makan karipap, waduh!!!

Cadangan mu ittew akan ku pertimbangkan Hjh Leemah..ntah ntah JT dgn laki nya akan jadik best fren kan? Sesama nak makan karipap lah katakan..

Ye lah Doc..tak kan lah nak karipap org lain pulok, ye dok? Larikkkkk....

Dina said...

amboii makji...nyampah sungguh makji ngan budak TKC yea....tp peliklah...dari dulu smpai skrg perangai budak TKC ni "sama" je. Dinch berubah langsung !

Salute tul ngan diorg ni...Perangai "macam bagus" diorg tu boleh dikekalkan smpai bergenerasi lamanya....

Satu lagi yg I paling nyampah...diorg ni snob giler...hell of a great sgt ler ! Pigidahhhhhhh

it's all about me! said...

cuya... apa khabar. lama tak mai rumah awakni. dah berubah wajah.. harap cuya sihat. kita sihat2 jer... SELAMAT TAHUN BARU! HAPPY NEW YEAR! HAPPY NEW YEARS OLD!... HAHAHAHA

Hjh Esah Jolie said...

Dina...haiyo, pasal tu lah dpt masuk TKC, they must have passed the 'jobo' test!!

Happy New Year Old to u 2, Luke

kak temah said...

errr kak temah tumpang lalu ye.. tak ubah2 le katak ni ekk.. jobo tahap cipan..kak temah rasanya mahu sampai 7 keturunan trade mark nya gitu.. kwn kak temah pun bosnya kakak katak, dia pun kata katak tetap katak tak boleh jadi kodok ke doraemon ke masih tetap jobo..heheh dah lama tak dengar perkataan jobo tu..kak temah suka! kak temah suka!! err budak convent SMC-Sek Minah Cun tetap cun forever...hahhaha..

errr err dengarnya budak convent spm 90 ramai gak tak kawin.. err kak temah pun..

lagi 1, kak temah suka lagu latar ni... i lap u sheila!!!

bini matderih said...

@kum kak esah :)

tumpang lalu aje ni. google2 boring2 sampai kat page kak esah ni. kak esah ni so lawak lah. kakak katak ngan kakak TKC tu org yg sama ke? kak esah ni keja psychiatrist ke?