About Me

Sunday, December 16, 2007

Cold Sunday Update

Bila dah berumahtangga dengan omputih ni, walaupun rumahtangga kadang-kadang aman dan kadang-kadang berperang,dalam paksa rela...terpaksa jugaklah menyambut Krismas dengan sepenuh hati as in, bergolok bergadai membeli present even untuk orang yang kita tak suka tapi nak buat macam mana kan? Dah bersedara githoo....

I was given a list for me to start gift-hunting but busy me, managed to get out of acara penerokaan supermarket-supermarket untuk mencari hadiah by paying half of the cost and let the less busy one to berpening kepala mencari hadiah.For my own list (ni termasuk hadiah yang misti ku beli untuk F and untuk staff-staff kat opis I) what I did was to buy them online (aku beli barang 2nd hand pun orang tak kan tau) and get them delivered to my opis and pastu suruh orang lain balut. Well,what can I say...my penyalahgunaan kuasa dalam opis telah berlaku sekian lama and menunggu masa aje untuk direport kan kepada boss-boss besar.But for some reason, I know my sub ordinates will never betray me like that, nak nak pulak aku yang berabis duit belikan diorang tu hadiah...tak kan they all nak report kat HQ yang I paksa diorang beli wrapping paper,stamps and bungkus hadiah kot.Jahat lah kan?

Ikutkan busy nya, memang tak ter hupdate blog ni...walaupun banyak betul cerita sensasi...like berdating dengan JT sambil pegang-pegang tangan and pinggang bagai (wah!!!! boleh tahan gak gelenyor nya aku ni) Like others with laki and anak kecik, I have no good reason not to, walaupun work wise la ni, I have to split time between Croydon & Twickenham and really, nak ber Xmas party pun tak sempat!!!

But here I am, telling you some boring stuff about me wrapping a Xmas presents, MB's gallivanting to Amsterdam tapi tak ngajak I (puaka kan, Hjh Eton?) me having to be in 2 places in a day, Mohamad Al-Fayed somewhere ranting endlessly about his son & Princess D being the victim of Royal conspiracy...Jodie Foster is gay...Channel 4 showing a program about trying to turn the North Yorkshian into a devout Muslim and that Spice Girl is back in Concert (walaupun aku sampai sekarang having no joy to buy the ticket)

Nonetheless, amid being so occupied, I still think about Sam, the good thing...the bad one, the laugh and the tears (mine that is) I copied Anuar Zain song into my Ipod today and can't seems to stop repeating the same song...it says in its lyrics

'Meski bercinta kadang tak indah, tapi tuk buktikan kau yang terindah....'

That part is true, nothing is all nice in a relationship...tapi dah terbalik tertonggeng macam I ni pun masih nak membuktikan si cinabeng tu yang terindah...

Soheh gila kan I?

6 comments:

Goddess Selene said...

Makji Esah, harap2 dos berakhir lah xmas gift hunting uols tuh! Mmg yg paling pening klw nak cari gift utk org! Sbbnye kene tau ape yg org tu suka, klw terbeli someting yg dia tak suka susah la pulak.. Somemore, nak mencari idea ape nak beli.. Haiyoooo! Sib baik am done with mine! Skrg busy nak pindah pulak uols!

Hamboiiii org tuh tak hengat kan? Siap pegi Amsterdam katanya?? Musim2 sejok nih? Dos bersalji bagaikah kat Amsterdam?

Mak dgr org dok complaint kata Spice Girl miming masa concert? Mrasa kann? Yg penting mak sker eklan tesco yg masing2 dok nyorok2 cari presents kan? Klakar sgt! :P

Thanks uols for the lovely xmas card! And to MBs as well!!!

Cik Kiah Kidman said...

Amboi boi! From 'coffee' to 'me' ni..boleh tahan gak gelenyor nya!!

bini mokhtar said...

i loiikkke gift-hunting,tapi tang nak membungkus tu yg malasnyer. nasib baik kat negara kelly ng now.. jauh from sedara mara! hiks

Lee Novotny said...

Lerr sudah terang lagi bersuluh kan si Jodie Foster ittew?? hiks....

Hjh Esah Jolie said...

Pindah rumah MakJi? Mmg menyeksakan ..lebih-lebih lagi kalau laki bangsa tak menolong kan?

Eh Kiah..mmg la, ko ingat ko sorang aje ke yg boleh ber sexcapade bagai?

BM, I pun benci bungkus-membungkus ni...maklumlah,matematik tak pandai..tergunting lebih la, kurang la..seksa!!!

Lee, tu la kan...agak-agak, nak tak dia mengaku yang dia pernah ada affair dgn I 10 tahun lepas?

captainlukman said...

makji, bercinta memang gituh kan!!tu lah yang sungguhnya untung ku tak dapat KUL, sebab kalau dpt tangan ku gatal jua untuk sms dia.tak habis-habis lagi kan?????