About Me

Friday, September 28, 2007

Kisah JT (The One With The Dinner Date)

Segala puji-pujian untuk diriku sendiri. Hish..since I ni tak berlaki and there is no need to over bodek, then all nice and warmth words should go only to yours truly. Well, siapa lagi nak puji I selain dari I sendiri kan?

Since semuanya nak tau apa ke kisahnya per meetingan ku dengan Jantan Tembam itu (huisshhh..he reckoned he lost weight you all, padahal aku rasa sama aje) maka this post is dedicated to tell all of what happened of our buka posa date.But pretty please, janganlah pikir yang I ni boleh dipujuk rayu, walaupun ada sikit element pujuk rayu bila JT ajak I buka posa. The thing is, aku terpedaya.Hah kau...

After JT dengan muka tak malu memujuk rayu I, the only thing I said is, okay...but not now or this week, I'm too busy.Any excuses under the sun to put him off asking me out.The last I spoke to him gave me enough indications that this is no longer about 2 old schoolmate nak ber friends reunion.Weiii..ni bukan kisah perasan syok sendiri okay? I am almost 35 (eh..aku ke or si Kiah?) so, tiba-tiba nak perasan meleleh ni dah lama dah berlalu.When men smile or give you a little attention bukanlah bermakna dia syok kat you tau? I better not share my judgement, takut nanti orang takut lak jumpa I, dah le aku ni dah dapat reputation suka analyse orang. Tetiba, on Saturday, another male ex school mate telephone I (cisss...si JT lah yang menjadik Yellow Pages nya kan?) Harus terkejut I.I was never popular kat MRSM.Tetiba, school footballer lak call I ajak buka puasa.This guy kenal I and I pun kenal dia, because we are in the same class, tapi being an anti soSIAL that I am, after NCUK, I tak pernah keep in touch dengan sesapa. Sheffield was the nail in the coffin.Takde dah nak contact sesapa kawan lama.Tak tau lah apa penyakit masa tu but I think I just had enough. I grew up with this lot...dari umur 16 sampai ke 25. I feel the need to see other world, other than bebudak MRSM. Macam cilanat aje aku; bongkak and tak sedar diri kan, masa tu. Masih muda lah, katakan....

Well, bila si Mamat ni call (mamat ni sekarang dah jadik PILOT you all) ajak jumpa and kebetulan I pun free, I pun okaylah.Tak le ku tahu ropa-ropa nya, I have agreed to buka puasa dengan dia dengan Si JT sekali.Waduhhhhh...nak menipu sangat kan? In the end, this PILOT man (PM) pun tak stay lama, nak bagi I berborak panjang dengan JT and told us that he needs to pack nak fly the next day.Benci betul I, I was hoping to catch up (plus...orang macam ni, patut dikawan, manalah tahu bila stock asam dah habis, boleh la I kirim kat dia kan?) but pikir-punya pikir, he's probably part of the plan si Tembam tu nak jumpa I.After the PM mintak diri, I had no choice but to endure JT's company.If it's not because of the Nando Chicken, I could have died of boredom and muntah kayap cirit birit dek menyampah gilanya I dengan JT. But I think, I'm more upset with myself sebab termasuk perangkap.

But, it was only dinner.Janganlah nak berdramatik sangat, Hjh Esah oiii. JT was being a gentleman, for once, for not reminding me of my perbuatan keji (of putting him off all the time) and of course Kiah, he was full of puji-pujian for me.He must have learned his lesson not to moan cam nak rak, and anggaplah dapat jumpa I ni macam jumpa Jodie Foster, make the most of it, sebab there might not be the 2nd chance...riaknya...riaknya.

For someone yang tengah buat PHD, si JT ni takdelah nampak busy but again, men are always blessed with kecerdikan semula jadi kan? Belajar 1 jam, pastu SPM dapat straight A's. Cerdik semulajadi ke, bantuan toyol dalam dewan periksa, Allah ajelah yang maha tahu.He was asking if I have plan to continue studies (macam dia lah konon nya) eleehh..dia tu further study pun as alasan nak tinggal bini, macam I tak tau....

But what I thought going to be a rational conversation ranging from Arsenal (apsal lak tetiba dia support Arsenal...dah duduk Reading tu support lah Reading kan?) to Nationwide issues turned out to be a disaster bila dia start bukak mulut pasal his soon to be ex wife.To the extent that I have to cut in and told him 'It's affecting you too much that you feel the need to spoil your day talking about her'. Baru dia diam.

He asked me if I'm upset. I cakap idakle aku nak upset ke hapa, but honestly, this is not the mengumpat session that I like especially when talking about a wife a.k.a. wanita melayu tah mana-mana yang tak berdosa, that he, he admittedly left sebab dia sendiri yang dah boring.

He later challenged me to tell him what I thought of him. Nak tahu katanya, from mulut orang expert. Orang expert dia panggil I? I asked him, what is so important now, you moving on or still want to cling on your past?

JT, being JT, masih tak reti bahasa and as it is now approaching 9pm, I said to him that I had to leave soon.Obviously, JT dek so besotted with his own thoughts, ingat I nak make escape from him.I cakap dengan dia, you ni buat PHD tapi bangang lah...you tau tak sekarang ni pukul berapa? Dah gelap and certainly dangerous for people to travel.I'm sorry you feel terrible about your life but compared to makbapak budak yang kena bunuh tu or me, for that matter yang kena berjalan balik sensorang tengah malam ni dengan risk kena mugged ke hapa ke, I think your problem jatuh lah nombor 3 kan?

Is that what you're trying to tell me, that I'm selfish?

I just look at him, like my other patient yang sahih-sahih gila....'I'm going to leave you here with that thought'.

I have to run (cess, perasan Marina Chin)
. Can I call you? It is up to you.

Tupppp!!!!

12 comments:

nonys said...

Yayyy..first commenter! On JT!!..double yayyy!!!....
Sah lah JT bangang. Akan jadi Phd holder yang bangang... aduii kesian.. MARA ke hantar dia, makji? mengabih ke boreh jo...

DBI said...

tepuk tepuk....kelas lah cliffhanger kat akhir cerita JT ni...want more!!! want more....ahaks..mati ler menyibuk..

Hjh Esah Jolie said...

nonys....tempat dia mengajar kot yg hantar dia.I think he is more autistic than bangang...belajar pandai, soSIAL skills takde...(wuishhh...mulutku)I kata dia lebey-lebey, I pon belajar ngok gak tau...

Doc..hamboiii..terserlah ke excited an nya...anak dah sehat ka?

Goddess Selene said...

Makji, bg mak no tepon abg pilot tuh uols! *oppsss matilamak churangs di bulan yg mulia inniew!.. lalalala..

Makji, mak rasa kan, JT tu sker kat uols la. So obvious sgt.. Nandos jadi saksi uols! Dating bebulan pose nih! Hehehehe...

tokasid said...

Salam makji Esah;

My observation: si tembam tu dah teramat gila meroyan pada hang. There is only one solution to his problem..dia nak buat hang jadi bini dia sehinggalah dia boring kat hang macam dia boring kat present wife.

So he will not let you go just like that. And, true tembam ni jenis tak sodar diri...dia tak bleh accept makji Esah tak berkenaan kat dia apalagi nak berlakikan dia.

I'm sorry for him, not becoz makji tak layan dia, tapi pasal dia tak paham2...buat doctrate mende macam tu.

Manal said...

Makji, cute tak that PM?

JT is aftering someone he cudnt get (his dick into that pants) so it makes him more driven than ever? Or he cant survive without a woman by his side?

But he sure is a character. Nanti jadi love-hate relationship lak makji...how?

ECA dah senyap ka? best lak kisah2 dicelah-celah kehidupan makji nih!

Lee Novotny said...

Mak sujudssss...ala ala Eastenders berbauran Cerekarama kaedahnya, leyyy????

Oh JT..why r u so thick???? :P

Cik Kiah Kidman said...

Esah, tak sangka dah tua2 cam ko ni masih boleh terpedaya dgn jantan kan?

JT is so overbearing! kalo jantan camtu dah lama i delete nombor dia dpd handphone i. Tapi u pulak jangan la buat cam tu because esah, we want more stories on JT.

p/s nasib baik you balik raya...kalo tak maunya dia ajak you berduyun2 ke rumah Datin tu.

- guile - said...

dear esah...

i've tagged you.

http://richochet.blogspot.com/2007/10/ramadhan-tag.html

have fun!

Berrel of Inverness said...

Makaji,

Ishh... nak tanya sikit, budak JT ni MRSM mana ek? tak reti sungguh....

buat PhD kat Reading? hmmm aku part study2 ni kurang sket la... pasal seriously tak pernah study kat sana, cuma kerja jek.

Untuk pengetahuan semua, Ani SUp Utara will be opening in London real soon. Tunggu undangan makan free. check at www.anisuputara.com

famil said...

for us the male, the harder you play, they harder we try.

for us, as little as replying sms, showed that there's hope.

if youre just not interested, just cut off any communication, cold turkey!

we'll get the point then...

hi hi

Hjh Esah Jolie said...

Hamboiii Makji Eton , baru kena tinggal dua hari..dahhhh start dah...kitak nang benar-benar mau nombor telipun ya? Kamek sik ada laaa

Tok Asid, tuhan aje lah yg tahu if dia ni meroyan ke...sexually deprived ke...

Manal, love hate? Not so sure..but I'm this close of hating him now...

Lemok ayam banyak kot dlm otak dia, Lee

Kiah, trust that you'll come up with such comments..gila gossip na?

BOI, MRSM mana? Sama cam I la...

Famil...like I haven't tried that...