About Me

Tuesday, October 02, 2007

Update

I dapat dua tag dalam 3 hari dah tak ber blog ni. Puasa punya pasal, I didn't carry my laptop around (jugak pasal 2,3 hari hujan semanjang...pehal tak tau..Autumn dah start lah tu kan?) Semenjak puasa ni jugaklah, activity main ular kat tempat kerja rancak digugurkan sementara pasal taknak dapat dosa makan gaji buta. Ye lah tu...

Yang betulnya, tak update pasal penat. Penat kerja, penat puasa and penat jaga orang patah kaki yang semakin hari semakin menyakitkan hati. Tapi, dalam penat-penat, boleh lagi pergi buka puasa minum kopi dengan Jejaka (yang perasan dirinya) Idaman Malaya tu. Dalam pada kena jadik nurse, boleh lagi melayan Jejaka Tembam Idaman Malaya tu dalam telepon. Hish...apa ni, kata tak suka, layan bakpo?

Well, some men will say, if we be upfront (as in kalau tak suka, cakap aje) and then, they will get the gist. Well, some men. SOME MEN!!!

This man, dah ku tak layan, dah ku avoid cam nak mampus...and to the extent, dah ku sindir/kutuk/humiliate kebangangan nya yang mutlak tu depan-depan muka dia, masih lagi tak paham. I think that it is so true with men, with their selective learning difficulties. They will pick and choose apa dia nak paham and tak nak paham.

Why I still melayan?

a) Pasal nak update about him in my blog? Hish...sebelum dia or without him pun, I can still write.
b) Pasal diri sendiri gatal ke? Cesss...tolonglah, Anuar Zain ke kacau, takpelah jugak.
c) Desperate sangat ke? Me or him?

Kesimpulannya, when look back to why ex wives yang dah kena seksa/pelangkung/tipu dek laki semasing and balik semula ke pangkuan beruang tu, ever wonder why they did?

Tak layan, di kacau. Men says women are too noisy...as in cakap banyak..pok pek pok pek. Maybe true. Pok pek pok pek ni adalah antara activity yang therapeutic yang menghilangkan stress yang mainly datang dari jejantan ni.

Honestly, we women want a quiet life. And life is so quiet without a man.And a quiet life can also be achieved by giving them men, what they want. Dia nak jumpa and ajak minum kopi, dah la tu, cakap sekali aje tak cukup, cakap dalam phone, text message....hah kau!!! Harus tak kau jawab..ok la..ok la ?

Motif tetiba lak ada unsur-unsur women's lib ni?

To Guile & Hjh Leemah, akan ku usahakan tag mu. Tapi Hjh Leemah, tag mung tu macam payoh la...dah le kawe ni bukan computer savvy.....

5 comments:

Goddess Selene said...

"Men says women are too noisy...as in cakap banyak..pok pek pok pek. Maybe true. Pok pek pok pek ni adalah antara activity yang therapeutic yang menghilangkan stress yang mainly datang dari jejantan ni." Mak sker part nih! Hah klw uols nak tau sbb tu jugak la mak bising uols! Mak stress dok kemas umah etc. Laki balik keje abes diserakkan barang2 semua. Mau tak bercakaran?

Tapikan mak rasa baik bercakaran daripada berjauhan. Mak tak tahan nak dok sulky hari2 kat umah ingat org jauh. Better mulut membebel! Hehehe....

Berrel of Inverness said...

A'kum Makaji,

Lawak la Makaji. Kes Makaji ni dah makin complicated. bleh buat drama. Actually JT tu makin berani nanti tau.

Men, (sama mcm meself) never give up tau. I think JT tu dah siap with thousand of ways to trap you.

Makaji kena sabar je la.... nak tanya sket, Makaji MRSM mana?

Belladonna said...

JT adalah jantan paling felik yang pernah aku baca. Spesis baru kot? Hihihi

Manal said...

JT needed to be entertained so badly, he resolved his case to having u as company.....All for his PhD survival and sanity upkeep. Adakah ini bermakna dia memang selfish tahap durjana? naah...the tembamness makes him behave more like a little baby who constantly cries for milk and attention. With his selective memories like MakJi cleverly puts it, he prances around and creates his own bubble so that he is actually in sync with his mind, body and soul on top of his callous behaviour.

Pendek kata, he is what we may call: muka poyo.

Wallahu a'lam.

Sekian, wabillahit-taufiq wal hidayah, wassalamu alaykum warahmatullahi wa barakatuh

*cue: round of thunderous claps

(forum perdana ramadhan ala2, voleyyy).

Lee Novotny said...

Haiyyoo seney jah semek wehhh...kawe hok bukey komputo savvy (sevi??) pung buleh buak, ko guano???

Buaklah wehh...kawe nok kelih komputo skring demo