About Me

Monday, October 29, 2007

Missed Call and Mishaps

Isyyy...lupa pulak nak bagitau you all yang masa I balik KL that day, I missed out on telling si JT yang I will be out of range for couple of weeks (hish..chantekkk couple of weeks apa nya?) Plus, si tembam tu bukanlah manusia penting dalam my list untuk dibagitau kan? I am such a nasty person. When he asked what is my plan for raya, I told him, I takde buat apa, dok kat rumah aje. The poor mamat mulalah memasang plan nak menyambut raya dengan I (funnily enough, he texted his plan to me on the 10th, the day I arrived KLIA) and I pulak, bantai switched off my mobile until last Saturday.So si Tembam itu bersama plan-plannya hanguslah. Adakah ini salahku? Waduhhhh.....partly maybe.

Text received on 10th October at 11.25am 'Can I celebrate my first Eid as a single man in London with you? It will be fun. Let me know what is your plan for raya. Love, K. (erkk...LOVE? Sejak bila pulak pandai pakai L word ni? Sapa bagi hang kebenaran?)

Text received on 1oth October at 12.33am 'Let me know, please'. K (Ish....baru hantar text tak sampai sejam dah suruh orang balas? Ingat orang free sangat ke?)

(To cut this short, I retrieved 12 text messages sent by Jantan Tembam on the 10th October, the 12th one was a bit blunt, I have been texting you, your mobile is off. This is such a childish way to let a man down, a behaviour that I don't expect from a person like you. Pls call. Kx. Macam puaka kan? Dia ingat ni zaman Idi Amin ka boleh gertak-gertak pompuan camni? Pulak tu, terserlah kebangangannya, dah dimarah nya I, pastu macam muka seposen, boleh dengan arrogant nya suruh I call dia. Sewel sungguh!!!)

In total, from the 10th until 21st, he left me 33 text messages, majority asking me to call him back and 66 missed call recorded by Vodafone from his mobile. And this is supposed to be my school friend yang kunun nya nak menyambung sillaturrahim?

I gathered from my mobile messaging service that he actually stop calling on the 22nd, the day he heard from that Pilot man yang I masa tu dah macam nak mampos berpoya-poya kat KL. Ciss..orang jantan ni takleh lah nak simpan rahsia. Especially bila info yang mintak dirahsiakan tu berguna untuk puak-puak dia. I was just being polite, telephone lah si Mamat pilot ni nak wish Selamat Hari Raya. And the pilot, being a good friend that he is to JT, terus gi bagitau si kawan dia yang tak reti bahasa tu. Lucky I tak bagitau si Pilot ni bila I balik London, mau nya si Tembam tu duduk bersila tunggu I depan arrival hall kan?

Nevertheless, I arrived safely at Heathrow with the immigration, as usual menanya soklan-soklan yang tak perlu walaupun VISA dah terang benderang depan mata.Alhamdulillah, lepas kuih-kuih raya ku masuk kat green lane custom tu. Yang sakit nya, 21 keping Wii game versi lanun yang I bawak balik tu, semuanya takleh pakai, tak multi region kaedah nya. Seharian I search kat internet to see if any Nintendo UK outlet offers any modchip installation. Haram....satu pun takde. Camno kita nak main game ni, Hjh Eton woiiiiiii??????

15 comments:

Lee Novotny said...

Kann??? tulah tak berkat beli benda benda lanun nih..kan??? hahaha lariiiii!!!!

Ehh Uols, si JT tu kan mmg sesuatuhlah cakap cakap je LOVE LOVE nih...lainlah kalau dia tu pun cik gayah!!!! sah sahlah uols nih fag hag hoh??? hehehehe

p/s nice to see you back in the country darling!!!!

Hjh Esah Jolie said...

Hamboiiii..Hjh Leemah, don't speak too soon taw..buatnya CD Kak Melah hang pun tak boley masuk European spec, camno? Bertambah kerepotlah dia kan? Larikkkkkkk....

Goddess Selene said...

Makji Esah, hamboiii ber lovey dovey si JT! Seswatuh sgt "as a single man", tak hengat ker diri tu duda? Kozer lah! Mengalahkan mahayam puila nak DQ2 nih!

P/s: Hancur luluh la harapan ku utk main Wii game! Nie mesti sumpahan tamak haloba taknak share2 kan?? Tuhan maha adil uols! Mrasa la mak melalak sensorg!.. Eh uols 'D' tanya adakah MS Windows Vista cap Lanun dia tuh? Kenak buku kitak sik sampei2? RoyalMail/An Post dah curik kot???

Rockafella Gurl said...

Wahhhh smp dh Hjh Esah kita ni.. alhamdulillah..

Huhhh? x compatible kaa version lanun ittew? kan patutnya bleh jer? aiyoo lain2 pirates dr diff. country kot? Kemain tul si Tembam tu nk braya dgn ko Esah.. aku yg kat KL ni nk jmp hang pon xlps lagi, jgn harap Tembam tu nk jmp2an dgn ko.

By da way ni add ruma i Esah: 13, Jln Seksyen 1/8, Tmn Kajan Utama, 43000 Kajang, S'gor.

If u nk anta brg baik anta kat opis sbb kat ruma xde org : ParGolf Magazine c/o Write Track Publishing & Communication sdn Bhd No.10 & 10-1, Jln Kuchai Maju 6, Off Jln Kuchai Lama, 58200 KL, M'sia.

p/s: Ko jgn anto Si Tembam kat aku lak Esah!! Mmg aku buang kat bunker golf course nti! (kad raya u, i simpan jer dulu nti i post for nx year la ya!)

l!z$$ @)--- said...

alhamdulillah dah selamat sampey kitak.is the kek lapis still ok?padan muka si jt ya...mwahaha..ish ketawa jahat pulak..

DBI said...

desperado tul lah JT ni...hati hati esahhh..nnti kena minyak dagu perempuan mati beranak sulong....ahaks..*lariiii..

Cik Kiah Kidman said...

OOooo..you've got to watch your bunny rabbit closely with this guy..(i'm talking about the original bunny rabbit here)

Hjh Esah Jolie said...

Hjh Eton, ada CD sidaknya, kemek tgh buat kira-kira bile boleh turun Dublin ni...kamek pun rasa mcm tu bah..ni lah padahnya bila tamak sensorang..tapi kamek tgh mencarik jalan utk merepair wii kamek..kitak mauk kamek post ka Vista ya kat kitak nun?

Yanz, haiyooo..ko duk kat Kajang ye? Tu lah yg aku nak pergi tapi tak lepas2 nak mkn satay..dek tak tau jalan punya pasal..insya allah maybe. Game tu tak lepas sebab tak kena dgn European specificification, adalah benda yg nak kena tambah dalam wii tu, ni tgh carik computer game expert la ni...kalu hantar JT apa salah nya..ko pun single kan?

Lizs, kek kitak..kamek kena sorok bah, kamek ngembak ke opis, nak share sikit aje dgn kengkawan, habis they all bantai mintak 10 kali..bencikkk!!!

Hamboii..DBI, mcm tau tau aje pasal minyak ni..dealer ke?

Bunyyu rabbit tu, apa benda kiah? Permainan anak kau ke?

famil said...

macam dah berbau lau nasi minyak...

tapi pengantin pompuan nyer akan kena serkup dalam guni...kawin paksa..

..scary..

Goddess Selene said...

Makji, mak still tgh nangis nih! Wii dinch boley main! Meh la mai sini makji oii.. Mak ada guest on the 11th till the 14th November. The rest tu mostly free sajork.

Makji klw uols free bolehkah anta MS Vista tu in registered mail. Nnt uols mai sini mak bayar all the cost etc. Bolehkah uols?

P/s: Mak rasa hantu kopek tgh dok baca buku tu kot makji skrg inniew? Tu yg sik sampei2 tuh...

Goddess Selene said...

Makji, ada lagik kah kek sergawak utk kamek? Ngidam nih! Hiks...

Manal said...

Aaawwww...single man, tembam and begging for your mercy....Dia takde hobby masa lapang ke? or u r now considered his past time activity?

Nescaya berduka nestapa la dia sendirian....oh mengapakah dia tiada mengerti bila mau berenti dari memaksa2 makji sopaya berkawan rapat dengannya? Diri yang teramat sepi mungkin itulah angkara dia jadi sabagini....(kasma booty tone)

Makji , dia main Wii ka?

Hjh Esah Jolie said...

Famil...mmg scarry...
Tataw la nak acakap hapa Makji Eton oii....antu Irish Sea kot yg mengambik nya..MB2 dah buang receipt..camno aku nak trace ni? Nanti gue hantarin Vista Office ittew...Kek kitak adaaaaa...jgn risooo

Manal ku, karena dia tidak main Wii lah..dia menjadi sabagini. Keadaan nya makin menjadi-jadi pabila bulan purnama...cheeewah!!!

tokasid said...

Salam makji esah:

Hanya satu cara nak hilangkan angau si JT tu...
Kau amek saja dia jadi laki kau. Tentu dia teramatlah suka sehingga menjadi kurus. takut makji esah pulak jadi tembam sebab makan banyak dek kerana tension idup dgn JT.

Hjh Esah Jolie said...

Tok..siapa bagitau u I ni kurus? I pun size badak air tau...