About Me

Sunday, October 14, 2007

Update

Raya kedua today. Like anak tak mengenang budi, I choose to make myself scarce away from home and sought refuge at my sister’s house in Subang Jaya. I told my mother that I got berlambak open house to go to, and I need to go as the open houses are my friend’s yang kalau tak pergi ‘nanti kengkawan kecik ati’. Cehh...macamlah banyak kengkawan. The real fact is I’m so bored. My sister (the one that I talk to most of the time) is following her hubby to jalan to rumah mak mertua and she and her lot will be out of coverage for couple of days. My younger brother a.k.a. my supir whom service is no longer required as he langgar red light on our way to pasar malam that malam raya (nasib baik aku tak mati, tau?) is far too busy with his friends plus we are not on speaking terms after his attempt to get me killed in road accident (drama nya I) thus tanpa service nya, tak keluar rumah lah aku plus I really got sick of my cousins, aunties and tah sesapa lagi sedara mara yang tak habis-habis gigih nak melacurkan I dipagi-pagi raya tu dengan segala mat-mat bujangan,dudaan dalam kampung tu.

Yes you all, since malam raya and pagi raya, I kept on getting introduced to Din lah, Mat Zain lah, Fadil lah, Razali lah from my relatives.Dalam pada datang rumah I bertakbir boleh lagi buat continuity appointment nak datang raya besok. My relatives are really treating me like The Memoir Of Geisha and introduced me to at least 6 jantan sekaligus.One of the guy was even so daring to tegur I in front of my father on our way to kubur.Haiyooo....lucky we all in a raya mood kalau tak, I’m sure that guy will become the latest ahli kubur, if I decided to tell my father that he is ‘stalking’ me from last night. Now, I’m a drama queen!!!

Believe me, this guys are all not so bad looking. I even go to same school (sekolah rendah) with one of them. But apa lah masalahnya some still membujang and kena reject dipertengahan jalan, tak tau la. Believe me, although the age different is not that great, I look like a schoolgirl compare to them. Suddenly all men my age dah berupa macam bapak orang la ni. Why eh? Tak cemburu ke they all nengok Anuar Zain yang makin hari makin hensem tu?

Nak dijadikan cerita, all 6 came to my parents house (perlu diingat...ni they all masing-masing datang different time tau) that pagi raya and like anak dara sunti (sunti hapa....suntuk la ni) me and my younger sister do the hidang air, replenish foods and let the orang tua melayan the jejantans. Padan muka kau, kan? Nak benar datang rumah, sah sah my parents tau I ni takde kawan, they just thought this jantans are budak-budak kampung anak their neighbours. By 5pm, all my relatives were calling me asking for feedback of their proposed calon. ‘Ey, ekau bekonan tak? Kau goma tak budak tu?’ Yikssss...

In the end, I only entertain 1 out of 6. Just because this guy satu sekolah rendah dengan I. Nothing romantic as we all pun dah kenal each other since we darjah satu and he can’t do much because I know about his sejarah silam kencing dalam seluar. But we had a good laugh and he was the one who drove me to Subang Jaya today. Pandai tak aku mengambik kesempatan, Kiah?

We were joking about how his kakak ipar (my relative yang berbau-bau taik kambing tu) keep promoting me to him, unbeknown to him that the girl that she was campaigning about was me. I asked him why he is still single (after telling him that my reason of still being single is just ‘tak laku’) he just keeps mumble tak jumpa yang sesuai lah, takde masa lah, sibuk kerja lah...(ye lah tu) I secretly suspect that he is a closeted case. Active betul gaydar ku.Somehow, I can tell whose metro sexual and who’s homosexual. Cabul benar mulutku, kesian mamat ni.

He offered himself as my supir (I told him about my brother) and gave me his mobile phone number. He dropped me off (I tak ajak dia singgah pun, takut my sister gi cakap pulak kat orang yang aku naik kereta dengan dia...hah...gossip sekampung kan?) and we promised to see each other soon. He asked me again, why am I still single. Seperti biasa, ala-ala Mrs Marple nya aku ni, jawablah ‘same reason as you’.

What ever that is.


P/s Lisz, terimak kasih ya, merik tauk kamek suruh nangga cerita Sila Majit ya raya petama. Kamek sukkk gilak. Nya nang kacak, bah.Kenak anak duak yang tua rupa kedak bapak sik kacak ya..haiyoo.

7 comments:

Lizs said...

u welcome makji..i know kitak gila dengan sheila bah coz kamek udah d train oleh auntie kamek nok fanatik sheila juak.she even jadi the first person to ask question dalam rancangan sheila majid in person(90s show)..hope kitak enjoy your holiday.mun kamek tauk kitak ada d sj,maok kamek kirim kek lapis sarawak,pakey kitak beraya d sinun.iboh ktk madah pasal anaknya.. :-D

Lee Novotny said...

Aiyyooo Esah...kau memang DQ perkapasita, voley???? Daripada adik beradik sampai ke jantan jantan tak perlu (6 sekaligus datang nak jumpa satu malam...kalah Sherita hoh??? hahahahahahah) :P... adakah mereka ittew JT jua???

LOL

Glad u had fun darl....see u (not too soon, I don't think!:P)

Goddess Selene said...

Makji!! Haiyoo baru balik kampung terus dicalonkan 6cekjan? Curlast sgt! Kalau mak harus dah dalm pakaian geisya terus uols! Siap make up chucky lagi occay! Hehehhee....

Kann? Belum panas bontot kat N9 tu terus balik SJ!! :P Kem salam kat MB!

Hjh Esah Jolie said...

Lizs, menak ka kitak mauk ngantar kek lapis ya? Kamek sik hal bah, buleh nerimak bila-bila masa ajak...kamek masih ada di Malaya bah, sampei 26th ya..(ciss muka sik malu aku tok)

Lee, tu lah..ramai pulak nak dihidangkan kat I..ayoyo. Uols beraya kat Holiday Villa je ke? Sian nya...psst, I makan popiah basah ari ni tau...

Makji Eton, tu lah..sungguh anak derhaka uols, harus hujan lebat sampai tak nampak jalan dihari yg sama.MB demam panas...tu lah, ngisap sampoerna aje kerja nya...

Goddess Selene said...

What?? Makan POPIA BASAH!!!! TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!! Mak ngidam popia basah!

P/s: Ish tak sihat2 lagi MB? Soh dia brenti mrokok tuh! Ikan emas dah mati pon dia tak serik2 lagi? :P

Lee Novotny said...

Esah oii apa nak kesiannya...meriah lah jugak uols..lagipun ado orang belanja voley>??? Heheeheh :) Uols kesian sbb mak beraya ngan musuh ketatmiewww ittew kot hoh?? :P

lizs said...

ok.mun kitak benar maok,kamek check dolok dengan uncle kamek bila nya balit kl.if not,i'll sent it by poslaju..malam tok kamek madah lagik dgn kitak ok..