About Me

Wednesday, October 31, 2007

Happy Halloween

Opps, sorry lah yea, Sue Typhoon, but I had no choice but to join the celebration memuja hantu kat sini. I'm too old to do the trick or treat round lagipun, memalam sejuk ni (nowadays pukul 4.30 pm dah macam 9 malam) siapalah yang nak pi mengetuk pintu rumah orang nak gi mintak sweeties, nak mati beku ke?

Speaking of Halloween celebration, I did my bit by membeli topeng dracula yang dijual kat Tesco, demi memeriahkan Halloween Party organised by my office. Ikut hati tak nak pergi, but since dah cuti lama ni, kenalah tunjuk muka kat bosses, of which is the real 'hantu'.

Today is the day that you can see berjenis-jenis hantu, macam dalam catalogue pulak. Ada hantu bawak penyapu, ada hantu bawak sabit, bawak cangkul sikat (?),hantu liplap Kak Melah pun ada taw...alaa..tanduk lip lap tu, and ada jugak, yang tak pakai topeng hantu, tapi perangai hantu yang pergi rumah orang lempar telur ayam. Ni lagi celaka punya hantu!!!

The kids will start knocking on your door, screaming 'Trick or Treat' and as a tuan rumah, kenalah bagi cekelat ke, gula-gula ke or anything to please the little devils. But dalam pada 'Trick or Treat' ni, kena jugak jaga-jaga, because ada jugak yang akan ambik kesempatan merompak rumah orang pada malam-malam camni. So far, I will only bukak pintu for bebudak kecik aje, kalau budak besar...kalau nak treat, gi lah ketuk pintu rumah Cik Lee Novotny kita tu ye. But misti dia tak dengar kot, sebab dia kan tengah sibuk dengar lagu-lagu hantu puaka Kak Melah Liplap itu.

I wonder if I should take part, dressing up as a hantu to do my trick or treat round tonight. Instead wearing the conventional mask, maybe I should do the Asian hantu...dressing up as hantu pocong ke, Suster Ngesot ke or Nang Nak. I bet you, bukan setakat gula-gula aje yang aku dapat nanti..silap-silap, mati kena tembak kan?

Selamat Berhari Hantu, you all.

6 comments:

Lee Novotny said...

Kannn??? lagu berpuaka kak Melah jugak yg kena..hahahahah..ehhe tapi takde gunanya pun datang ketuk pintu umah weols sebab weols dok tingkat 3.. also nak amsuk kena ado kunci keselamatan or someone else allow uols in..hahah rasainnn no trick or bloody treats!!!

Thx Hjh Esah for the two CDs yang chanteque ittew..mak terharu sangat uols..nak nak uols cakap anggap ianya sbg hadiah Hari Raya...**nanges....

Happy baling telur kat hantu baling telur uols!!! :P

Goddess Selene said...

Hahhaha.. Hantu Kak Melah liplap, tapi jgn lupa beli batery uols! nnt tak menyala puila liplap Hantu Kak Melah tu.. Mrasa!! Hehehhee..

Belladonna said...

Paling senang ialah costume hantu JuOn. Tadi tu ko baru balik dari part halloween tu?

JT ble jadi Jenglot *matilah carut yang takde kaitan..hihihi

captainlukman said...

kannn baik skit nokji, kalu kids yg comey2 tu tulun culik n post kat mak ni ha,kalau yang azab2 tu please lah bagi ke maji eton**ops**...hahahahahah

mak takut bawak kete malam2 kat ganu ni sebab hantu purdah ada lagi**rekaannn**

Hjh Esah Jolie said...

Eh Hjh Leemah, mung kedekut gula-gula ko tak mboh beri budak kecik masuk rumah?

Hjh Eton, kan? Buat malu aje kalo takde battery...

On they way nak gi party Bella oii..Jenglot tu apa pulak?

Lukman, antu Purdah? Al Arqam ke , al Qaeda?

famil said...

Jenglot adalah hantu kecik kurus mini sebesar telapak tangan. Rambut seropa don king tuh. Amat tidak sesuai dengan JT yg tembam itu.