About Me

Saturday, October 20, 2007

Update



Ni yang benerrr inihh. Aku diraba Indon you all. Macam cilako!!! Punyalah I ni menitik beratkan hal-hal health and safety, tup-tup, waduhhh.....diperkosari Indon.Cesss!!! Begini ceritanya, tu lah dia kan, ada kereta tapi nak naik rapid KL. But honestly, I rather not drive here. Yesterday, after balik dari kubur and melantak sessi pagi, kat jalan nak masuk Subang Jaya from Fed.Highway tu (alaa..yang dekat KFC tu la...tapi KFC nya dah kemana, Makji tatau la) I was driving on the left lane, kira tak laju lah ni macam orang yang balik Johor tu yang drive macam minah rempit versi naik kereta, siapa tu, Manal? Tiba-tiba, adalah satu people carrier ni terus menyelit from left. I was in total shock, thinking that if only I was a bit faster, musti sama-sama berdentum.Seperti biasa I with my over dramatises imagination, dah la baru balik dari kubur (at the same time, pi visit kubur my senior and junior who both perished in road accident) kang ada pulak yang akan dihantar masuk kubur. Habislaaaa..siapalah lagi akan diharapkan mencari CD Kak Melah bersora kering tu kan, Lee? Habis dalam ½ jam jugaklah I trauma, dek terkenang-kenang my near miss tu.Speaking of kubur and mati accident, aruah senior I kat MRSM and aruah junior I kat PPP ni, dah lebih 10 years passed away. After how many years, barulah dapat ziarah aruah Nini and Nai. Semoga tenanglah hendaknya.Meh la you all, sedekah fatihah...

I keep seeing this RapidKL bus everywhere, so I talked MB into getting on one. Macam cantik aje, ala-ala bus kat London. Cepat jugak bus tu, takdelah macam bus METRO yang macam lahabau yang selalu berhenti tunggu sedara-mara dia naik tu, harus berejam nak sampai KL.So, MB pun ikutlah, lagipun, bukan ke I nak gi dating dengan Bella & Kiah, so I dah buat plan siang-siang nak goda suruh Kiah hantar balik, which Kiah obliged dengan penuh kasih sayang. I was enjoying the sight of Subang Jaya and Sunway Lagoon area, tiba-tiba I rasa macam ada lipas merayap kat my right arm.Puas jugak I wonder, ada ke serangga dalam bus yang secanggih ini? Well, you never know kan, kalau serangga aje tak apalah, buatnya ular menjalar from tingkap bas nak masuk dalam baju, macam mana? Speaking of which, banyak betul forest developement kat area Subang Jaya yang dua puluh tahun dahulu ialah area pokok kelapa sawit. I keep thinking, kat manalah ular-ular dalam palm oil farm tu nak re habitate? Haruslah tumpang tidur dalam bus RapidKL kan? Ceh...I told you already, my imagination cam sial one...

Cari-punya cari punya pencabulan hak asasi tu, I saw bunch of fingers clasping onto the side of my seat, siap bercincin batu besar nya, twitching about.Sah, itulah yang menjadi ularnya. I was struggling with what to do. I nak cakap dengan MB yang tengah tidur tu (dia ni suka tidur dalam moving vehicle) kang orang dengar pulak. Knowing MB, will always come up with jawapan yang lagi akan menyakitkan hati like ‘Eh, what do you expect, kalau naik bas kedak ya lah..diraba, semua ya cheap skate, kita ni bukannya naik 5 star limousine’. Lebih baik takyah mengadu. Still wanting to give that Mat Indon benefit of the doubt, manalah tau, ada orang kan bangsa tangan takleh duduk diam...I just reposition my seating so that takleh lah kena kat jari dia tu. I was at peace for a while, until Asia Jaya, of course, bila takde gangguan tu, I pun repostion my seating back to normal. Sampai aje Asia Jaya, maka ular-ular kecik ni pun menggangu lagi. That guy must have notice that I dah tau yang dia ni cuba mencabuli diriku, so apa lagi, bila orang tak layan, berhentilah kan? But, I keep having in mind about what was told to me by my sisters where la ni, berhati-hati sikit bila jalan sensorang, because Mat Mat Indon ni sekarang dah pandai pakai calit-calit or sembur baca-baca kat your face that can make you jadi syok kan dia (eeeee....tak kuasa aku) So, for that reason lah, I tak berani nak buat apa-apa.If I confront him, he will then ‘sembur’ me, maka, balik ke Jogjakarta lah aku kan? So better not, nak raba sangat, raba lah.It’s only arm pun.Tapi, hati tetap sakit. Kalau yang meraba tu Anuar Zain, jangankan lengan, kaki tangan, badan pun ku kasi free.

Bila that guy, keluar request stop kat KL Sentral, barulah I bagitau MB. MB tanya, nya raba kau kedak ne? Aku pun demonstrate la, with a little words and more action, kononnya tak nak bagi orang tau, but my presentation attracted few eyes and dah sah-sah they all tau yang I ni dah jadi mangsa pencabulan. Buat malu aje....(but I wonder, macam mana they all boleh tau...hmmm...only the victim can tell another victim ke?

But, we really had fun that day.The details of my lunch date takyah lah nak cerita pasalnya Bella dengan Kiah pun dah cerita. The food was delicious, coffee, food, coffee again, fruits, chocolate cake and ENO. ENO? Kenapa and siapa yang gersang nasik sampai kena makan ENO? Kalau lah tak kerana Kiah nak balik cepat sebab takut kat laki (ye ke laki kau garang, or kau sesaja nak balik cepat sebab nak pulun coklat and try seluar dalam baru?)

To Bella, kami nak mintak mahap la ye...punya lahap nak makan, lupa pulak yang you takleh makan udang, tapi, sila salahkan si Kiah ye, dia yang order.I can’t wait for another convention...perjanjian syaitan nya next week. Maklumlah, nak kena tunggu sorang careerwoman escape dari tempat kerojenya. What’s next? DO ME ke? Lepas makan, boleh tak kita minum kopi kat tempat yang you all kata ada Anuar Zain tu?

Misi seterusnya ialah, mencari Kak Melah. Dimanokah ekau, Kak Melah oii? Kat KLCC takde, kat Carrefour takde...kenalah I pergi balik kat tempat memula I jumpa Kak Melah...kat Rock Corner, Subang Parade tu.I ni, puas digelakkan dek orang because sibuk nak carik Kak Melah.Tapi takpe, demi kasih sayang kat kengkawan ku yang sorang ni (blog you I dah lama tak buka la...pasalnya line tak clear, that day nak terkantoi I tau, anak buah I sikit lagi nak nampak) akan ku jejaki jua Kak Melah yang dah tua tu.

Best wishes,

Makji Esah

4 comments:

aizee said...

alamak Makji, I yang kat Mesia ni pun dah lama tak visit the arwahs. But baguslah, Makji...ingatkan kawan-kawan yang dah takde.But kesian kan, bila dingat-ingat. Al-Fatihah

Manal said...

Halamak....dah kena chop minah kerempitan di sini! hhehee...why la u tak bangun and switch seats or something, makji....free raba-an gitewww...

Berrel of Inverness said...

Eloo Makaji,
Bila nak balik London? Eh kalau ada masa meh la lunch dengan BOI, I'm at Kg Melayu Subang skrg. Anyway, I might resign from my work, and got better offer in NZ or OZ. So maybe ke sana plak.

So for those who misses me in Scotland... nanti abang balik le...nak pack barang...g'bye Scots

So Makaji, jomla kat Subang Jaya ke, or kat Chanai n Such.. ke amende nama ntah... or Sunway Pyramid ke.

Berrel of Inverness said...

Elo Makaji, a'kum

Bila balik London Makaji? Eh dah ada kat sini jom la lunch dgn BOI?

Mesej me, I ada kat Kg. MElayu Subang. Kalau rajin la. I might resign from my work in Scotland, psal ada better offer dari OZ. So maybe balik kejap la ke sana.. pack barang pindah... pindah lagi..