About Me

Friday, October 05, 2007

Update

Atas permintaan Cik Kiah (kau dah mandi ke belum, nah?) maka, terimalah update ku yang maha seciput ni.

My flight ticket arrived in the post 3 days ago.Syukurrrr....it was rather memeningkan kepala, since all my bank details masih pakai address lama and I pulak, masih la takde masa nak pergi telepon bank nak tukar address (tapi boleh lak berborak dengan JT, cemana tu?) Kerana ketidak-efficient-nan MB, maka we both have to pay extra £100 for this ticket, tapi...quoting MB 'elehhh..kita kan dah kaya' maka, kalau boleh, I dah tak mau ingat-ingat lagi that cheap ticket yang dah terlepas dek kemalasan MB nak respond email I.But looking at the bright side, this time we all dapat balik makek belun MAS, yang direct and takde stopover mana-mana.

Yes you all, after my Nandos date (walaupun tertipu) I dengan rela hati pergi minum kopi dengan silahabau tembam tu, last Monday. Apa hal, suka dating hari Isnin kan? For those who thought that we both re living drama hindustan during our last date at Nandos, as in, I walked away ala-ala sang girlfriend yang tengah mengamuk gila dengan pakwe nya, dengan lari meninggalkan JT kat meja makan sensorang, perlu diberitahu yang adegan ini tidaklah berlaku.Walaupun si JT masa tu tengah mengalami sawan babi yang kronik plus tak reti bahasanya yang aku ni nak balik pasal dah gelap, I am not THAT cruel to leave him there by himself.Plus, malu lah kan...nanti orang keliling kata apa pulak.Macam aku pulak yang bermasalah, padahal nak blah sangat pasal nak kejar tube.Although I told him that I need to run, I actually didn't . He must have read my body language that he decided to snap out of his wallowing-self-pity moment and we ended up walking out together from Nandos. It is so obvious to me that he is emotionally disturbed and with me walking out (konon nya lah) is going to crushed his self-esteem yang dah tak ada tu. Work experience taught me a lot about dealing with 'sensitive' soul ni. Hish...bila I kenang-kenang balik segala kes-kes serial killer or mentally induced murder case, maka tak usah lah nak buat drama dengan orang-orang cam ni.Plus, dia ni kan kawan sekolah I, apa-apa pun, sympathy misti ada kan, Kiah? Walaupun hati menyampah gitu. However, dalam taknak-taknak hurt his ego tu, sempat jugak I cakap kat dia 'K, you are really making me feel uncomfortable'.Haiyooo....JT masa tu pandang macam nak dicekiknya leher I.That managed to made him speechless dengan mata buntang nya and until the I reached the Underground Stn, we do not exchanged any words, maybe sebab dia terperanjat kot, yang aku pi bagitau kat dia yang aku sekarang dah rasa amatlah tak selesa.

JT didn't call me for a good 48 hours. Not that I'm counting but the freedom of not being 'harrassed' is so vivid that I am capable to remember berapa lama.I thought, okaylah...dah sakit ati lah tu, maka aman lah hidup ku pasni tanpa gangguan.But last Wednesday, he surprising rang. I was at F, macam biasa, masuk duty jaga sipatah kaki tu.We talked for 40 minutes and he was very apologetic.Maybe because I was restless that day that I can give him that time of the day or I was just turning into my psychobabble mood nak melayan si jantan-kronik-emosi ni.

Like a broken radio, JT dengan tanpa segan silunya start feeling sorry for himself, telling me how lonely he is and how he feels confortable in my company.Macam akauntan bertauliah jugak lah I dok remind him that we just met, although we have known each other long ago tapi masa tu, siapalah diri ni yang tak dipandang oleh jejaka hensem cam dia.(Padan lah muka kan...)

JT start asking about me, if I'm seeing someone...buta kah matanya? I never failed to wear my commitment band, buat-buat tak nampak kot?

'I'm with someone, we have been together for 6 years now'. 'You should have told me' 'Why?' 'You gave me hope' 'What sort of hope?' 'Ahhh...you don't understand'
'Yes, you're right, I don't understand'

We meet for coffee after this phone conversation. I was happy as Larry, ye lah.He must know where he stands with me now.Lepas dikatanya aku yang bagi dia harapan, harapan apa pun taktau la, JT asked to meet for coffee and me, knowing there is no longer an expectation, plus I kan suka minum kopi, terimalah invitation nya.But JT was as stressed out as ever.

Nantilah I update what we talked about during the coffee meet.

4 comments:

Lee Novotny said...

Mesti sebab dia mentally challenged tu yg hang suka sangat asik ank jumpa dia tu!!!! :P

Cik Kiah Kidman said...

Ah ah kan Lee! Antara menjaga org patah kaki, sibuk berkemas nak balik, analyse orggila, sempat lagi tu pi minum kopi ngan JT! Ni multitasking ka atau ko intrigue habih ngan si JT tu??

Manal said...

Kalau JT nih artis malaysia, boleh gak jadi bahan tulis gossip akhbar/majalah hiburan nasional.

U ni empathizing betol la makji...even though u r not really bothered with his problems, u still talk to him and meet him up for old fren's sake? Prolly that was why JT thot u still give him some hope? For one who is a hensemboy hasbeen, having some little attention from a model-slim girl like u already boost up sisa egonya.

Anyways, have a safe n delightful journey home, and selamat berhari raya with ur family!

Berrel of Inverness said...

A'kum Makaji,

Memula nak tanya, flight Makaji balik London bila lak? ntah kang sama plak.. perh belh la dok idu bau org bawak balik ketupat rendang, dgn dodol... wakakakakaka... aku nak bawak balik jugak.. nak bagi sekampung kat Huntly dgn Inverness makan biag depa rasa...

Pasal JT ni, biasala kan.. bila dah set eye on something, he will start with hsi tactic... the first persuasion, tapi Makaji tak makan, then dia guna tactic symphatic or pethetic lepas tu lympahatic dan macam2 tic tic lagi.

Sekarang tengah guna symphatic la tu.. nak bagi Makaji kesian kat dia. Tengok la.. lepas ni takde kes ape2 dia try merajuk plak..tengok klu Makaji pujuk. Buruk lakula budak JT ni. MRSM mana ntah dia keluag la....

Kami dari geng-geng tembam ANSARA nak buat bantahan atas perbuatan kuno JT ni. Walau camne pun BOI mungkin akan disqualified dari Geng Tembam dah... selama merantau ni, dah kurus dah... buktinya, kat Scotland BOI pakai baju saiz L jek.

Kira paling kecik dalam team Huntly ni. Makaji cadangkan JT jumpa BOI, nanti BOI ajar dia camne nak jadi gentleman.

Err Makaji ni slim model ke? perhhh dasat nya.. jaga body ke? Cayalahh...

Makaji bleh ajar ke camne Makaji boh lagu dalam blog ni?