About Me

Friday, September 14, 2007

When Setan Operates...Volume 1

Majority blog yang I baca hari ni encompassed around their first day puasa. My first day of Ramadhan, nak kata perfect gilak, sik ada laa..

1st, si Tua tu jatuh tangga and telah mematahkan certain tulang kat jari kaki dia plus, adalah tah hapa-hapa yang crack kat lutut dia. I had no choice but terpaksa transformed jadik Nurse, benci tau, especially kalau your patient tu yang type-type, sakit sikit mengada lebih. I was so busy attending to my partner's needs that I lost sight of mine. Dah le the day before that, orang lain tak start puasa, I dah laju je start and now, when its really is the beginning, I don't even have a proper food to eat for sahur.

In the end, the night before, I makan maggi and chocolate and I was so looking forward to get up early morning to cook fried egg sandwich. Tiba-tiba, I terbangun pukul 6am. Nak sahur apanya?

Maka, berpuasalah I dengan berbekalkan maggi mee dalam perut. I was in Peterborough the whole day yesterday and by the time I reached London around 7pm, I was asked to go to Ealing. Masa dalam bus, I called MB, pasalnya, I noticed that suasana ala-ala dah gelap gitu and rasa-rasanya macam dah waktu buka puasa. I tanya MB, oii bukak puasa pukul berapa hah? MB, dah le tak puasa (lupa mandi wajib katanya...) bagitau I, ohh, someone given me the jadual, hari ni bukak puasa pukul 8.31pm

But I really feel something tak kena pasal pukul 7.30pm dah gelap semacam...and I made another call to MB, oii..kau ni betul ke bukak puasa pukul 8.31pm..ni macam dah malam pekat aje ni? MB dengan rasa tak berdosanya terus cakap, I ada time table tau, tapi kalau you tak tahan..you buka lah...and I was, ye la..ye la...

Mana-mana blog yang ku baca ari ni, semuanya kata buka posa pukul 7.20 pm. Yang I ni, dahle tak nak bertanya orang, dengan perut yang amatlah kosong, bersakanlah posa sampai pukul 8, patutlah semalam cam rasa nak meninggal aje...

Again this morning, I only ate biskut bantal and asams....and black coffee, pastu, setan punya kuasa, terberaklah I dengan puasnya sampai kosong perut. Nah..sekarang ni, perut dah kosong, ada yang sikit lagi rasa nak pitam!!!

People say that the setan operates actively during the month of Ramadhan. I'm not so sure siapakah setan yang sebenar, MB ke or my bowel system. Bila hari tak puasa, sampai berdarah-darah nak keluar taik.Bila puasa, takyah senokot, laju aje dia bagi signal nak berak.

6 comments:

Lee Novotny said...

Nok, mak rasa Kita Serupa **ehh matilah lagu lama ittew.... sbb mak pon ari nih right after sahur, trus menerus cikyak ala ala cerri berri...hiks...kosong truss perut. Mak rasa sbb minum kopi taruk semi-skimmed milk lah..milk tu the culprit!

Anyway poor uols! Tu lah, lenkali, gi cari timetable dlm internet..berlana oghe kelate kato...

Dok pung demo tanyo kawe..kawe ado sokmo timetable nih! :P

Selamat berbuka posa dan jadik nurse!!! Adehhhhh

tokasid said...

Salam Makaji:

Mana boleh makan soq kedarah asam saja. Kalu tamar tak pa laa....Yg berak senang dan lancar is bcoz of the asam lah.Mana dgn gastric juice banyak,tambah dgn asam pulak.

Yes, U need to print satu salinan waktu sahur dan buka psa for yourself. Mana boleh dok harap kat kawan2 yg nak mengenakan u ...

nonys said...

Han,
Bulan puasa setan diikat supaya kita dapat beramal dengan selesa... tengok, susah-susah pun you habis puasa kan.. alhamdulillah..

Goddess Selene said...

Hehehe, buka kul 8.31pm? haiyooo lamanye? Semalam weols buka kat buffet sampai dlm kul 7.30pm tapi kene tunggu lagi 15mins sebelum buka. Rasa mcm nak tercabut anak tekak sbb dah tak sabar nak buka... hehehe..

Hjh Esah Jolie said...

Tu lah kan Lee, senang betul nak berak la ni...Selamat Berpuasa 2u2.Menjadik nurse jugak bakal mengurangkan pahala posa I taw...dok buat ketupat aje.

Dah ada dah satu, Tok. This is like the blind leading the blind...ni lah bahana nya tak campur org melayu.

Syukurrrr, Nonys.

Makan buffet, Makji? Wah...treat besar-besaran tu....siapalah yang berpuasa ni?

captainlukman said...

hahahaha kelaskan MB ,timetable mana dia pakai makji oi....kalau ala-ala dah terbenam matahari tu maknaya dah berbuka **gituh confids je mak bagitahu**

p/s: kelakarlah makji ni dlm garang2 dia........hehehe