About Me

Tuesday, November 02, 2010

Update

After 3 weeks and lebih sikit, I am now waving 'see you later' to you all, my kawan-kawan. I akan kembali ke tanah sejuk yang khabarnya semakin sejuk tu. So, dengan berbekalkan wool coat I yang idoklah tebal mana, I hope I tidaklah menjadi beku sesampainya I di LHR airport yang tak chantekkk ittew.

Mana yang tidak dicontact, dijumpa etc, etc...I mintak berbanyak maaflah. Masa-masa terluang banyak digunakan dengan menonton drama-drama melayu yang sangat mengarut. I do enjoy some, especially cerita-cerita reminder and persediaan untuk masuk kubur. I will definitely miss the one with Pojiah Latif every Wednesday. Somehow, I see myself as Pojiah Latif lah pulak...punyalah sabar. Kalaulah Kiah....I'm sure that Rosyam Noor and Wati is now untraceable in any shape or form kat Banting tu and long will their family awaits the DNA result. Couple of days ago, I saw this college drama with a young girl called PONTI. Weihh...apakah ittew? I know that it is suppose to tell tales of pontianak, but can they be more obvious naming the unsuspecting pontianak as PONTI? Ni belum lagi I nak cerita pasal telemovie yang ada Pasah Sendat tu and few other girls yang kena rog dengan Rahim Rejali (yang lately ni dok jadi orang tua gatal aje..pehal?) What year or civilisation yang mana satu have the whole kampung suppose to lives in? Susah sangatlah konon nya nak dakwa perogol tua yang pakai tongkat tu. Pulak tu, their fathers...bila dapat tahu anak kena rogol, takdelah pulak ada feeling nak bawak cangkul parang ke apa-apa but instead, bley pulak tak caya yang anak masing2 tu kena rog. Bodoh sangat ke yang tukang tengok ni? We have been watching all types of cerita criminal antarabangsa, tup tup..part drama kita, bila orang tua perogol tu pakai Merce ber plat kan tahun lepas, boleh pulak orang kampung tempat dia tinggal tu tak pernah dengar kaedah DNA bagai????

Then came this joget-joget program...rings true to what people always said about Melayu that they never take things seriously. Kalau dah nak berjoget sangat, belajarlah joget betul-betul kann? With proper choreographer. Ni...they want to look funny and even have funny move where the man wrapped himself in his kain pelikat and in the end, went down the woman...ish, buruk okay??? But I know, this is all entertainment...but again, I wish they have taken it more seriously.Tapikannn..I ni komplen kuat, tapi dok nonggok gak depan TV tengok!

Since I balik sampai today...ramai betul orang mati dalam traffic accident. Ada bus terbang laa...ada bus masuk gaung la...ada motorcyclist kena lenyek cam lepat pun ada. People drive too fast and dangerously. Ada jugak I dengar orang sosek-sosek kata...Makji Esah, kalau speed limit kata 80, dia bawak 80 aje. Errr....bukankah kita kena ngikut speed limit Abe oiii?

But all in all, I enjoy my trip. It feels short, but enough lah for now. A lot of people I know is either leaving or have left their partner.I for one, tak le berapa suka dengar news yang macam ini. But some decision doesn't belong to us.Kalau kita tak tinggal orang, orang pulak nak cabut lari dari kita.

Hmmmm........

4 comments:

aking n semut said...

aku akan sentiasa merindui miewwwwwwwwwwwwwwwww. safe flt na...

mokji...lengkalidok pyh tgk tv, aku pun xtgk2 tb gi stakat ni.i tgk wayang kulit je u*pitam*

NenekPenne said...

haa i baru jer menulis komen i pasal citer yang rahim razali dok merogol gadis2 cun kat kampung tu... kalau rajin baca lah pulak komen i kat blog i yer... kalau u rajin laaahh..

tapi dlam sejarah hidup i, i tak penah lagi tinggalkan orang..mcm tak sampai hati tapi tulah, mcm u cakap, kalau kita tak tinggalkan orang, orang yagn akan cabut lari dari kita.. ooh duniaaaaa...

haaa yang si pojiah latif tu baik benor dalam citer tu apsal eh? eee kalau i, tak koser ok...

mcm best jer kan dok obersea pastu sekali sekali balik mesia... i wish one day...i wish one day i akan tinggal kat obersea jugak errr tapi obersea yang omputih laaa ..ha ha ha...

Abe said...

Berat weh.

Abe said...

kalau betul rog. yu ikut ai balik explain kat org tua ai.

:(