About Me

Thursday, November 11, 2010

The Thing That We Think We Want....

Okay...ini adalah edisi Sri Siantan adhoc. So I am hoping that what I am about to write will help to ease your conscience.

I am so not the best person to give relationship advice, memandangkan aku pun tergolong dalam set-set sucker for punishment jugaks. It is so obvious that I live in wonderland. That's what happen when you're madly in love....uhuhuhhhh...or just mad. Okay..let's just agree on 'just MAD'...boleh? Ye lah..kalau dah seratus ribu orang kata..ala, lupakan jelah biawak tu, takde hasil pun..tapi kalau hati kata chenta, biawak pun serasa macam chihuahua Paris Hilton, kan?

The job that I'm in really helps me to understand other people (but myself)..I made excuses over silliest thing and I am this very overly understanding person...to my lover. Do you know that song by Tracy Chapman...2 weeks in a virginia jail etc, etc...for my lover...for my lover.

So, enough la about me, and the like of me..as in..soft, very understanding ( I am so not blowing my own trumpet ni tau...tak caya..tanyalah si empunya tanah tu...)

We always want something extra and very not so ordinary...in life. We said we are happy with the suffice but we actually dreaming the superlative.Kalau kita kaki clubbing, minum air batu...as in air yang sama macam batu or just kaki anything but duduk rumah diam-diam tengok Pojiah Latip, kita mengimpikan kekasih hati yang seropa peel macam kita jua. Tak pun, kita mahukan laki or bini yang beriman...walaupun iman kita tak lah banyak mana pun. Ye lah..macam jantan yang nak pompuan set-set mithali untuk dijadikan bini tapi dia nya ber statuskan jantan joget juara bertahan Piala Joget Lambak. Patutnya, kalau dah kaki joget tu, pi la carik pompuan joget jugaks kan??? Tak....pompuan kaki joget takleh dibuat bini katanya...some men eh?

Tapi..tak semua orang yang kita suka tu ber hobi or ber criteria sama macam kita. Kalau ada yang serupa peel cam kita pun, mesti dia tu set-set cemburu buta tak pun kaki kontrol or ada ajelah benda yang dibuatnya mampu menyakitkan hati kita. We love it when everybody just say YES to us. But when we do get them YES person, kita nak orang yang ada challenging nature pulak.

I think most of us are able to distinguish pure feelings and animal instinct.We love to feel safe in our relationship. Safety yang macam mana, ikut lah interpretation kita. Some of us are very lucky yang kita ni disayang dek partner kita sepenuh jiwa raga walaupun perangai kita seropa puaka. Kenapakah mereka itu buta dan apakah sebabnya mereka tu terlampau chenta???? Ohh..jawapan itu hanya mereka tu ajelah yang tahu...dan percayalah, rasanya orang yang chenta you macam nak mampus tu pun maybe tak tahu juga kenapa mereka jadi bangang begitu sekali.

Selfish kah kita, when we started to feel so inadequate in our life? Suddenly feeling safe is not good enough and we yearn more controversial life? Yes, he/she is nice...understanding...loving...caring...blardy blardy bla...but I need more spark, I need complexity...kata hati kita. I love to go into psychobable details but it would be unfair to generalise what we suspect can be insufficient in our earlier life that made us so selfish now.

I believe that most selfish people are secretly very lonely. They know what they want in life but loneliness created more particles inside them that urgently, to them, need filling in.

That's why...the safest option is to have fantasy. Make this fantasy your escapism.We know very well that although we dream and fantasised about them who are the complete opposite, deep down we know that safety come first.

I hope all this make sense.

3 comments:

NenekPenne said...

Ye lah..macam jantan yang nak pompuan set-set mithali untuk dijadikan bini tapi dia nya ber statuskan jantan joget juara bertahan Piala Joget Lambak. Patutnya, kalau dah kaki joget tu, pi la carik pompuan joget jugaks kan??? Tak....pompuan kaki joget takleh dibuat bini katanya...some men eh? <<<<<< aku sokong!!! aku sokong pat puluh juta kali....sungguh lah tak aci kan..

Anonymous said...

*Laughs Laughs Laughs*
I LURVEEEEE this post! Thanks for making my day :)

Sarah

Anonymous said...

That explains why married men/women berselingkuh! Manusia tak penah puas dgn apa yang di depan mata.. *sighs*
but the phrase "deep down we know that safety come first" adalah sangat sesuwatuuuuuu.... *gelak gatal*

I lap you, Hajah Esah!!

Sally Mally